Oras gražus vandens lygis kiek mačiau važiuodamas iš darbo,- žemas. Neiškenčiau. Ta žvejiška liga baisiau už narkotikus.Po skubios vakarienės žaibo greičiu atsidūriau prie Nemunėlio.
Neapsirikau. Vandenėlis tikrai gan žemas be jokių šiukšlių ir gana skaidrus.
Vos tyik atsidūriau prie vandens kai už gero šimto metro ant seklumų "erelio" akis pastebėjo iššokantį šapalioką. Netemdamas gumos į vakarą nuskubėjau per dumblėtus žolynus prie tų seklumų. Pakeliui užsidėjau prie pintuko galo mono pavadėlį, užrišau šapalinį mikriuką ir jau svarsčiau- dabar tai dėsiu šapalams per "bučiuokles"
Kaip ir priklauso labai tyliai užbridau prie seklumos. Vanduo neaukštas tai per daug nesiartinau, nes jau pasiekiu su mikriuku tą seklumą.
Apie pusvalandį skraidė mikriukas seklumos link bet

Nei vieno šapalinio kibimo tik neužauga sprindinis ašarukas. Per tą laiką daugiau neiššoko nei vienas šapaliokas, bet ant žemiau esančios kitos seklumos "erelio"

akis susekė jau antrą ūspriaus pasirodymą. Spjoviau į šapalus ir brendu ten. Pakeliui rišu jau ūsorinį riperiuką.
Vėl apie pusvalandį riperiuku stuksenu akmenuotą dugną tuščiai.

Ūsų nėra ir kol žvejojau daugiau nei vienas toje vietoje nepasirodė

.
Žemiau tos seklumos yra ramesnės srovės ruožas ir šioks toks pagilėjimas. Pradedu mėtyti ten. Po kelių metimų pagaliau "YRA"....ir yra ne juokais. Nesustabdau, groja ritė, plėšia iš rankų spiningą, bet jaučiu kad tikriausiai ne ūsorius....Taip ir buvo. Dar kelios akimirkos ir laisva.

negana to laisva visiškai. Kitame gale tuščia

Vadinasi buvo lydekiokas ir ne šeip sau lydekiokas, o padorus. Na ką padarysi. Pavadėlio lydekoms tai nebuvo. Drebančiais pirštais rišu volframą ir kabinu tokį patį ūsoriams tinkamą nedidelį riperiuką. Pradedu jau džigauti. Tuoj pakliuvą mailius ašarukas dar po kiek laiko vėl yra tik jau dabar kova be didelių skrupulų tuoj pat pakrypsta mano naudai.Stovėdamas vos ne iki juosmens vandenyje į rankas paimu virš kg lydekaite.
Pradedu lydekauti. Praeinu džigaudamas visą ramesnės srovės ruožą bet daugiau jokio kibimo.
Tuomet persikraustau už gero šimto metrų ant kitų seklumų. Vanduo nėra labai aukštas tad dalinai iki jų kad užmesti dabrendu.Ten trys seklumos viena po kitos, o už paskutinės gana gili duobė.
Šukuoju seklumas viena po kitos bet vėl kaip šulinyje

Kai pradėjau šukuoti paskutinę sekluma saulė jau slėpėsi už horizonto. Tuščia ir čia. Pradedu riperiuku "stuksenti" dugna, gal sakau dar koks ūsas užsilikes paklius. Bet vos riperiukas persirita per paskutinę seklumą į tą giloką duobe,- kibimas ir yra. Pagal spiningo purtymą ešerys.
Ir visai gražus 250-300gr. Aišku jis keliauja atgal. Vėl bandau šukuti tą sekluma, vėl nuleidžiu už jos į duobę...vėl yra, ir vėl padorus
Pasidarė įdomu. Nejau ir trečiu metimu bus tas pats. Neapsirikau

Vėl yra
Ir tt.
Nežinau kiek aš jų ten būčiau pritraukes. Traukiau beveik kiekvienu metimu,- traukiau ir leidau atgal

Pradėjo po truputi net temti. Nežinau kiek aš taip būčiau dar su jais žaides nes net pamiršau kad laikas namo

Bet buvo kas priminė. Vos nuleidau riperiuką už seklumos,- smūgis. Yra. Na jau čia tikrai ne ešeriokas. Po kokių penkių minučių kovos stiprioje srovėje dabrendu traukdamas iki kranto ir paimu į rankas lydekioką. Šis dar gražesnis už pirmajį ir manau virš pusantro kg.
Kagi užteks.Ešeriai dar tikrai kibtų bet gana. Pažvejojau super smagiai. Senokai jau taip gerai nors kas kibo. Nesvarbu kad pagrindą sudarė ešeriokai kurie iš kart visi nuo kabliukų krito atgal vandenin, bet žvejiška liga vėl trumpam išgydyta. Juk jau buvau visai nusivyles Nemunu ir kūriau planus kur pažvejoti svetur, o šis vakaras vėl mane sugražino atgal prie Nemunėlio.
Pastebėjimas. Ant seklumų žuvis tikrai nesilaiko ir pasitraukusi gerokai į gilesnes vietas. Šokinėti beveik niekas nešokinėja tačiau lyginant su paskutine savaite šį vakarą jautėsi šioks toks žuveliokų pagyvėjimas. Vanduo jau skaidresnis nei paprastai vasarą, tad ir masalus manau jau reikia rintis kuo naturalesnių spalvų. Visi kibimai buvo tik prie pat dugno. Taigi vasarinis kibimas Nemune kaip ir baigėsi. Reikia po truputi persiorentuoti į rudeninį spiningavimą.
Kagi, tai tiek naujienų iš Nemuno mano apylinkėse.