• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Jaukai ir įvairios masalų rūšys

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-31 03:41 #18067

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
Būtent :yes: Aš ankščiau irgi maniau, kad kokonai yra menkaverčiai ir labai nustebau, kad lenkai taip juos vertina :unsure: Tačiau kada domiesi žūkle, bendrauji ne su vienu sportinės žūklės entuziastu tai ir po truputį tobulėji.Tai vis k nors nuolatos sužinai ir pritaikai gyvenime, žvejyboje :yes:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-31 03:53 #18070

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Meistras parašė:
Stengsiuos dažniau idėti laidų apie masalus , na ka tik rasiu įdomaus, manau visiems tada bus aiškiau masalų ir jaukų paskirtis ir jo naudojimo , bei gaminimo būdai , šio metu labai domiuosi masalais plūdinei ir dugninei meškerei :)

Vienas tik prašymas - ieškok lietuvių kalba nes daugumai tikrai tai problematiška :unsure: Kita vertus teorija gerai, bet be praktikos ji nieko neverta.Taigi sėkimės paieškose :yes: :bye:

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-31 05:39 #18072

• Kabliukas
  • Kabliukas avataras
  • Rimtas žvejys
  • Zvejojau fyderiu,dar pludine..atsirado spiningas:)
  • Žinutės: 1038
  • Gauta padėkų: 634
Kokonu as apskritai niekada neismetu.Kartais ant ju man visai sekmingai kimba,o siaip tai i pasarus supilu juos.Na,taip,Per Gluko svente bus didziuma kiekio pinku ir ju kokonu sunaudota pagal paskirti :bye:
Astrus....

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-31 05:52 #18073

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Kabliukas parašė:
Kokonu as apskritai niekada neismetu.Kartais ant ju man visai sekmingai kimba,o siaip tai i pasarus supilu juos.Na,taip,Per Gluko svente bus didziuma kiekio pinku ir ju kokonu sunaudota pagal paskirti :bye:

Tai labai šaunu jei taip :yes: Tiktai nepamiršk, kad šį kartą prieš dėdamas į jaukus reikės jas gerai vandenyje išmirkyti.Geriausiai tą padaryti iš vakaro :bye:

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-31 17:53 #18135

• Grafas
  • Grafas avataras
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 209
  • Gauta padėkų: 122
nu tikrai geras reportazas :good: :clap: :sokis:

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-31 18:30 #18137

• Juliuss
  • Juliuss avataras
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 139
  • Gauta padėkų: 31
O kur butu galima nebrangiai rasti sietuka, jaukui sijoti?
Žvejojau, žvejoju ir žvejosiu!

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-31 18:44 #18138

• Pokstas
  • Pokstas avataras
  • Pradedantysis
  • ;)
  • Žinutės: 462
  • Gauta padėkų: 216
Šiaip kazką gali bandyti namie pasikonstruoti, susipirkęs medžiagas, pigiau išeitų nei iš parduotuvės. Aš už savo mokėjau 50lt berots, tai nežinau ar tau čia brangu ar ne :) Jei reikės kokybiško teks truputi paaukoti lietuviškų :) Man gaila buvo kaip pirkau, nes galvojau kokio velnio už sietelį kažkokį tiek mokėti, tačiau įsitikinau jo efektyvumu, ir tikrai reikalingas daiktas jis, ne tik per varžybas ,bet ir kasdieninėse žūklėse :)
Žvejys iki kaulų smegenų ;D
Paskutinis taisymas: 2011-05-31 18:45 nuo Pokstas.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-31 18:47 #18139

• modis27
  • modis27 avataras
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 115
  • Gauta padėkų: 38

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-31 19:00 #18141

• Čebas
  • Čebas avataras
  • Moderatorius
  • Kojas nukares svajojau nakcia
  • Žinutės: 2720
  • Gauta padėkų: 2231
po parduotuves vaikstant, esu mates naujus ir uz 26lt. be to, pas mane yra 4mm tinklelis, prisipazinsiu, kad noretusi tureti 6mm. nes 4mm labiau gal skirtas smulkesniai zuviai, kadangi megstu naudoti jauka stambesnes frakcijos, tai su 4mm per daug issimeta visko :unsure: dar pradziai siulyciau deti kur skelbima, ir manau atsiras, kas parduos deveta uz tikrai neskausminga kaina. tik galiu pasakyti, jog pagal reikalinguma ir nauda, kad ir 80lt turetu buti negaila ;) tai tikrai daigtas, kuris stipriai padidina jauko efektyvumo ir veikimo savybes, taip pat ir ispurena jauka, kurio automatiskai tampa didesnis turis. as pirkau padeveta uz 20lt su nuluzusia ausele, kurios privirinimas kainavo viso labo 2 laus bonkes :)
Tikrame žvejy slypi vaikas, kuris mėgsta žaisti.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-31 19:04 #18142

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
Sieteliai tik iš pažiūros vienodai atrodo.Pirmiausiai reikia pasispręsti,kokio diametro reikalingos skylutės,antra,kokio dydžio sėtelio reikia.Reikia atkreipti ir į sietelio vielos storį,bei kaip pritvirtintos ausys,nes jos būna dvejopos.Jei reikalingas sietelis tik paprastai žvejybai(ne varžyboms)geriausiai yra nusipirkti iš storesnės vielos su 4mm.diametro skylutėmis,tiks ir dzikus atsijoti ir pašarą pratrinti,net jei jis bus ir lipnokas.Kokio dydžio sietelį pirkti labai didelės reikšmės neturi,bet geriau didesnio skersmens.Jei sietelio skylutės bus 2-3mm.skersmens,bus sunkoka prasijoti sudrėkintą lipnų jauką.Grynai lipniam su moliu jaukui sijoti,geriausiai yra rinktis 6mm.skersmens skylutes.Sieteliai iš plonesnės vielos greitai prarūdyja,susiklaipo,išlenda vielutės,bet kokius 2-3 metus laikys,aišku priklausys nuo naudojimo intensyvumo.Sieteliai kainuoja maždaug nuo 20iki60lt.Priklausys tiek nuo dydžio,firmos bei pačio gaminio kokybės.Darytis pačiam nepatarčiau,per daug vargo,nors žinoma galima.
Žvejoju,nes nemoku dirbti

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-06-07 08:00 #18852

• modis27
  • modis27 avataras
  • Pradedantysis
snd isbandziau traper jaukus,maisiau karsini ir feederini plius daedejau traper melasos aromixo. tai per 6 val,10,3 kg zuvies,7 karsiai,2 po kg,kiti po puse ir dideliu kuoju nemazai.kadangi zuvies nemegstu nuveziau tevukui,tai valydamas sake pilni pilvai pasaro,tai speju jaukas tikrai suveike gerai.pries tai tam paciam tvenkiny bandziau mondialf jaukus irgi gerai dirbo.. du karsiokai,kur po kg nukeliavo i rukykla,o visi kiti buvo pasverti ir paleisti atgal, toliau plaukioja ir laimingai gyvena:f:
Paskutinis taisymas: 2011-06-07 09:12 nuo modis27.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-06-07 08:44 #18859

• modis27
  • modis27 avataras
  • Pradedantysis
gaudziau medium feederiu,o masalas buvo du muses lervu kokonai ir viena paparasta muses lerva..is pradziu zvejojau kuojas,masala naudojau kukuruza,ir ta kukuruza apipurksdavau ar tai avaniles arba medaus atraktorium,ne vienos mazos nepagavau,visos mamkkos,o didziausia netoli puse kg buvo.begaudant kuojas ant kukuruzo uzkibo karsiokas apie puse kg,tada sugalvojau zvejot ant muses lervu kokonu,zinau,kad karsiai juos megsta,o tada pradejo kibt karsiai...speju ir dar butu kibe,bet kaip gaila,reikejo baigt zvejybas,reikalai..

nea nesu bandes..ir pirma kart girdziu..
Paskutinis taisymas: 2011-06-07 08:47 nuo modis27.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-06-07 08:54 #18862

• Čebas
  • Čebas avataras
  • Moderatorius
  • Kojas nukares svajojau nakcia
  • Žinutės: 2720
  • Gauta padėkų: 2231
Modi PM pasiziurek savo
Tikrame žvejy slypi vaikas, kuris mėgsta žaisti.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-06-07 10:17 #18872

• baubas
  • baubas avataras
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 6189
  • Gauta padėkų: 4356
Tai čia 100% buvai Balskų "baloj" :lol:

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-06-07 10:32 #18876

• chrustik
  • chrustik avataras
  • Administratorius
  • Forumo technikas
  • Žinutės: 3552
  • Gauta padėkų: 1756
Meistras parašė:
modis27 parašė:
snd isbandziau traper jaukus,maisiau karsini ir feederini plius daedejau traper melasos aromixo. tai per 6 val,10,3 kg zuvies,7 karsiai,2 po kg,kiti po puse ir dideliu kuoju nemazai.kadangi zuvies nemegstu nuveziau tevukui,tai valydamas sake pilni pilvai pasaro,tai speju jaukas tikrai suveike gerai.pries tai tam paciam tvenkiny bandziau mondialf jaukus irgi gerai dirbo.. du karsiokai,kur po kg nukeliavo i rukykla,o visi kiti buvo pasverti ir paleisti atgal, toliau plaukioja ir laimingai gyvena:f:
Žuvies neperdaug vienam? :nu:
Nu dabar vėl pradėkit...
Visada duokit žmonėms antrą šansą ir niekada trečio!

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-06-07 10:42 #18877

• modis27
  • modis27 avataras
  • Pradedantysis
baubas parašė:
Tai čia 100% buvai Balskų "baloj" :lol:

kaip pirstu i aki:clap:

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-06-07 10:50 #18879

• modis27
  • modis27 avataras
  • Pradedantysis
juk buvo parasyta aiskiai,kad kitos zuvys buvo paleistos,isskyrus 2 karsius ir keleta dideliu kuoju..

nuo kada su meskere zvejojantis skaitomas brakonierium?
Paskutinis taisymas: 2011-06-07 10:53 nuo modis27.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-06-07 11:56 #18889

• Pokstas
  • Pokstas avataras
  • Pradedantysis
  • ;)
  • Žinutės: 462
  • Gauta padėkų: 216
Apie gutmix jaukus nelabai ką žinau, bet kiek teko girdėti jaukai gan neblogi :) Aš kažkaip kitaip pradėjau žiūrėti į jaukus ir nelabai skiriu dėmesį į firmas kas juos gamina, aišku neperku kokių kėdainių grūdu kur žvyras su kokiom sėmenom sumaišytas :D Varžybose ankščiau gaudydavau tik Sensas jaukais, bet juose stebuklo didelio nematau, kelios varžybos buvo tikrai išskirtinės šiais jaukais, bet aplamai nieko ispudingo. Ieškojau internete ir paruošima jų, ką su kuo ir kaip maišyti, tačiau kaip minėjau stebuklo juose nematau. Tad pradėjau naudoti lenkų firmos jauką, tik gaila nepamenu pavadinimo jų , galiu pasakyti jog pakelis 8lt kainuoja. Ir man jis daug geriau veikia, aišku priedus dedu panašius ką ir į sensasą dėjau, tačiau jie man puikiai dera ir nematau reikalo mokėti ~19lt už pakelį kai galiu už mažesnę kainą įsigyti 2 pakelius. Galvojau pirmą kartą pabandes tiesiog pasisekė, tačiau pasiteisino praktiškai per visas varžybas ir konkurentai šalia sedėjo žiūrint į firmas jaukų su žymiai geresniais jaukais. Tad reikia paeksperimentuoti ir manau galima tas sėkmės formules atrasti, nepermokant pinigų. Nes man varžyboms kaštuoja pasirengti trečdaliu mažiau lietuviškų nei ankščiau ,o rezultatai dar ir geresni.
P.S. Čia tik mano nuomonė :)
Žvejys iki kaulų smegenų ;D

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-06-08 17:44 #18983

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Rašai, kad tau geriau gut-mix jaukai nei sensasiniai.Na tai ir puiku jei taip :yes: Esu žvejojęs "Žvejo takas" jaukais, "Gut-Mix", "Van den eynden", truputį "Trapper" ir dabar kiek metų žvejoju "Sensas" firmos jaukais.Man su jais sekasi (kol kas) geriausiai.O dėl kainos tai čia kaip kam.E.Gutkevyč jaukai kainuoja 12lt., o Sensas 11.40lt.Aš perku kas pigiau ir iš ko rezultatą išspausti eina geriau :blush: Kaip sako - kiekvienam savo :bye:

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-06-08 18:37 #18988

• TADZIUS
  • TADZIUS avataras
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 8760
  • Gauta padėkų: 2341
SIGUTIS parašė:
Rašai, kad tau geriau gut-mix jaukai nei sensasiniai.Na tai ir puiku jei taip :yes: Esu žvejojęs "Žvejo takas" jaukais, "Gut-Mix", "Van den eynden", truputį "Trapper" ir dabar kiek metų žvejoju "Sensas" firmos jaukais.Man su jais sekasi (kol kas) geriausiai.O dėl kainos tai čia kaip kam.E.Gutkevyč jaukai kainuoja 12lt., o Sensas 11.40lt.Aš perku kas pigiau ir iš ko rezultatą išspausti eina geriau :blush: Kaip sako - kiekvienam savo :bye:

Ne visi gauna sensas tokia kaina.Nors ka gali zinoti,nuvariau i salmo Jonavos gatvej,kai tu pasakei ,kad gauta nauja siunta sensas jauku ir nuvarias apakau visi jaukai po 18,80 lt.Paklausus ar ner pigesnio(buvau karsism pirkes po 11 lt)kaina iskarto vienu jauku nukrito iki 13 lt,tipo tiekejes buvo kaina neta sudejes,tai taip ir nesupratau kur suo pakastas.Gal kas naudojot Kauno grudu jaukus.
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.062 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top