aras parašė:
Pradedančiajam labai sunku gaudytis pašarų įvairovėje ir jų prieduose.Gal kas galit atsiūsti nourodą kaip "subalansuoti" pašarus, baziniai,aromiksai, antraktoriai,pašarų spalvos ir tt...
Pašarų įvairovėje gaudytis sunku ne tik naujokui.Atsiranda naujų firmų,dingsta seni.Priedai daug maž geri visų firmų ir tinka bet kokios firmos pašarams tik reikia atsargiau elgtis su dozavimu.Kaip subalansuoti,ar suderinti pašarus vienus su kitais tai čia jau pačiam teks vargti.Be to,ne kiekvienam telkinyje vienodi pašarai vienodai veiks.Siūlyčiau ruošiant pašarus dar atsižvelgti į dominuojamos rūšies žuvį tame telkinyje.Pašarų spalva priklausys nuo dugno spalvos,nors iš patirties galiu pasakyti,kad vasarą,rausvas ar net ryškiai raudonas pašaras teigiamai veikia žuvis,o štai anksti pavasarį,ar vėlai rudenį man geriausiai pasiteisino juodos spalvos jaukas.Kokios firmos jaukus rinktis,tai priklausys nuo piniginės storio.Siūlyčiau eksperimentuoti nebūtinai su žinomos firmos pašarais,bet atkreipti dėmesį,kad jų visada būtų Lietuvoje.Aš tarkim asmeniškai buvau atidirbęs vokiečių firmos Mosella pašarus,o šiuo metu jų Lietuvoje nebėra ir daryk ką nori.Iš brangesnių žinoma Sensas bus geri,bet jų gama ne visur pilna.Siūlyčiau pasidairyti parduotuvėje kokie pašarai yra ir ar bus galima vėliau gauti tokios rūšies jiems pasibaigus.Pigiau žinoma bus imant iš karto visą pakuotę,todėl parduotuvėje kainą gali derinti.