• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Jaukai ir įvairios masalų rūšys

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-29 10:37 #17873

• Kabliukas
  • Kabliukas avataras
  • Rimtas žvejys
  • Zvejojau fyderiu,dar pludine..atsirado spiningas:)
  • Žinutės: 1038
  • Gauta padėkų: 634
As tai uzkaiciu ant dideles ugnies ir,kai jau vanduo uzverda,tada ugni sumazinu ant minimumo ir verdu uzdengtam puode.Puodas turi buti didesnis,tada nevarves per krastus.Nuo vandens uzvirimo iki ugnies isjungimo verdu apie 1va.15min.ir palieku ant virykles uzdengtam puode per nakti.Sekmes :bye:
Astrus....
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-29 11:00 #17874

• vaiskas
  • vaiskas avataras
  • Naujokas
  • Žinutės: 6
  • Gauta padėkų: 4
As tai kadangi tingiu terliotis su virimu ,tai darau šitaip - paimu termosa pripilu i ji 2 trecdalius kvieciu uzpilu verdanciu vandeniu ir palieku šust per nakti iš ryto gaunasi pilnas termosas :yes: kvieciu
Jums padėkojo šie nariai: Dalius. Kaunas

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-29 11:30 #17875

• Dalius. Kaunas
  • Dalius. Kaunas avataras
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 2242
  • Gauta padėkų: 1456
Kabliukas parašė:
As tai uzkaiciu ant dideles ugnies ir,kai jau vanduo uzverda,tada ugni sumazinu ant minimumo ir verdu uzdengtam puode.Puodas turi buti didesnis,tada nevarves per krastus.Nuo vandens uzvirimo iki ugnies isjungimo verdu apie 1va.15min.ir palieku ant virykles uzdengtam puode per nakti.Sekmes :bye:
O kokia viryklė? Čia ko gero kalba apie elektrinę. Išjungus ji dar ilgokai palaiko virimą, o jei puodo dugnas storas, tai virimo laikas turėtų dar kažkiek sumažėt?
Kažin kaip greitpuodyje? Ar apskritai įmanomas toks kviečių virimo būdas? :blush:
Vaisko metodas - :clap: :clap: Sąnaudos minimum ir nei sekt kada užvirs...:good:

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-29 15:23 #17910

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
Naujiena karpininkam :good: Nors manau gudrus plūdininkas ar dugnininkas irgi pritaikytų :yes:

Pakuotė su penkiais kukurūzais.

Keturis iš jų galima mauti ant kabliuko, o penktas tuščiaviduris lyg konteineris.Įjį galima kimštijauk.Kukurūzai atrodo natūralaus dydžio lyg būtų iš atidarytos naujos dėžutės :good: Ką manote apie šią naujovę - jūsų nuomonė.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-29 20:19 #17947

• Kabliukas
  • Kabliukas avataras
  • Rimtas žvejys
Dalius. Kaunas parašė:
Kabliukas parašė:
O kokia viryklė? Čia ko gero kalba apie elektrinę. Išjungus ji dar ilgokai palaiko virimą, o jei puodo dugnas storas, tai virimo laikas turėtų dar kažkiek sumažėt?
Kažin kaip greitpuodyje? Ar apskritai įmanomas toks kviečių virimo būdas? :blush:
Vaisko metodas - :clap: :clap: Sąnaudos minimum ir nei sekt kada užvirs...:good:
Virykle ir tokia ir kitokia gali buti,tik laika koreguot kazkiek reikes.As ant dujines virdavau,o kai puodas didelis(~7 litru),tai ir karstis jame ilgai lieka.Greitpuodis pilnai tiktu,nes as jame ryzius viriau.Super!Ryziu,nei nupilt,nei praskalaut nereikejo-isbrinko graziai visa dregme sugere.Atrodo ir zirnius viriau greitpuodyje.Tada vandens kiekio neatitaikiau,tai nebuvo idealus.Manau kvieciai kuo puikiausiai issipus greitpuodyje-siemet dar tai isbandysiu,tik kviecius pirma isigyti reikia.
Astrus....

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-29 20:26 #17948

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
Šeštadienį užsuksiu į ūkininkų turgų ir pažiūrėsiu kiek tie kviečiai kainuoja.Manau maišą nusipirkus,paskui galima išsidalinti per kokias žvejybas ar per draugus.Aš tai išsiverdu didesnį kiekį ir susidedu porcijomis į maišelius ir į šaldiklį.Iš vakaro išėmi ir iki ryto būna atšilę.Dujų praktiškai sunaudoji tiek pat,kiek ir virdamas mažesnį kiekį.
Žvejoju,nes nemoku dirbti

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-29 20:43 #17949

• Kabliukas
  • Kabliukas avataras
  • Rimtas žvejys
Kvieciu ir zirniu kainas jau Sigutis minejo.O del didesnio kiekio pirkimo ir paskui issidalinimo-kazin,ar verta?Juk ne kazin ka tie kvieciai tekainuoja,tuo labiau,kad ir po 10 kg.maisiukuose parduoda.O tau vienam ant kupros temti ta maisa,vezti su masina i koki susitikima ir pilstyt kviecius :unsure:
Astrus....

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-29 20:47 #17950

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
Jei reikės ir padarysiu,nesu aš jau ten koks kad tik man geriau būtų,be to,kviečiai ne duona,sausi negenda,per kelis metus ir pats sunaudosiu,juo labiau,kad visos karpinės žuvys mėgsta,tai tinka tiek pašėrimui,tiek gaudymui.Man į darbą važiuojant pakeliui,tai nematau problemų.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-30 03:08 #17951

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Dolcas parašė:
Jei reikės ir padarysiu,nesu aš jau ten koks kad tik man geriau būtų,be to,kviečiai ne duona,sausi negenda,per kelis metus ir pats sunaudosiu,juo labiau,kad visos karpinės žuvys mėgsta,tai tinka tiek pašėrimui,tiek gaudymui.Man į darbą važiuojant pakeliui,tai nematau problemų.

Lauksiu žinių kada galėsiu iš tamstos atsiimti savo dalį grūdų :yes: :)

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-30 04:55 #17959

• Arutis
  • Arutis avataras
  • Žuvų siaubas
  • Jei kažkas trukdo žvejybai – kažką reikia keist...
  • Žinutės: 3742
  • Gauta padėkų: 1519
Meistras parašė:
Minėjot greitpuodį, turiu ir aš , kažin kiek laiko ir kaip reikėtu jame virti, gal kas verdat? :)
Verdu greitpuodyje gan ilgai ir ant pačios mažiausios, kiek įmanoma, ugnies. Laiko niekada neskaičiavau, paprasčiausiai verdu ilgai. Greitpuodyje vanduo neišgaruoja, baimės kad prisvils ar sudegs nėra... ;) Ir dar kartais darau kaip "vaiskas" - termose, tik kviečius į termosą supilu jau gerokai pavirtus, su perlinėm kruopom paprasčiau - jas užpilu termose verdančiu vandeniu. Vsio... :good: :bye:
Jei kažkas trukdo žvejybai - ...

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-30 05:29 #17960

• nerijus
  • nerijus avataras
  • Rimtas žvejys
  • žveju netampama o gimstama
  • Žinutės: 1025
  • Gauta padėkų: 467
bet visur raso kad para reike mirkiti uzpilus saltu vandeniu
vakar kibo ir kibs ritoi...

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-30 05:33 #17961

• baubas
  • baubas avataras
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 6189
  • Gauta padėkų: 4356
O aš ir perlines verdu. Dedu prie tų pačių kviečių, tik daug vėliau.Kai jau kviečiai minkštoki tada pilu perlines.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-30 06:29 #17964

• Kabliukas
  • Kabliukas avataras
  • Rimtas žvejys
SIGUTIS parašė:
Dolcas parašė:

Lauksiu žinių kada galėsiu iš tamstos atsiimti savo dalį grūdų :yes: :)
Nu,Sigytai!!!!! Kvieciu tau neduosim :P Vos ne prie turgaus gyveni,o nori,kad Dolcas tau juos nupirktu :cha: .
Astrus....

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-30 07:19 #17968

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
Meistras parašė:
Dabar pas mane yra 1,5 litro termosas, kiek reiketu į ji dėti kviečių ir kiek pripilti verdančio vandens jai galima stiklinemis pamatuoti, nes 2 tregždaliai matavimas man nedaeina į tuščią galvą koks tai kiekis butu, nenoriu , kad sprogtu termosas, beto jis metalinis :uj:
Tu geriau paklausk,kaip jie paskui jį išplauna,nes pritraukti rudumo vis tiek turėtų.Gal jie termosus speciliai tam tikslui perka,kad paskui nebūtų,kad neatšveisi,nes puodas pas mene nuo tų kruopų rudas.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-30 07:46 #17971

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
Jei ruošiuosi kitos dienos rytui į žūklę, tai kruopas puode užpilu verdančiu vandeniu iš kavinuko ir palieku iki vakaro. Vakare tą puoda ant silpnos ugnies paverdu apie valandą ar daugiau ir gerai uždenges palieku per naktį. Iki ryto jos dar labiau sušunta, tad ryte jas iš puodo tiesiai į maišelį ir į žvejybą.
Kviečiams viskas tas pats tik virti reikia daug ilgiau, tad jei virti kartu su kruopomis tai reiktų pirmiausiai pravirti gerokai kviečius ir tik paskui į ta puodą supilti kruopas. Tik jokiu būdu nepilkit ant verdančių kviečių atvėsusio vandens su kruopomis. Iš vis šalto vandens nedapylinėkite jei pritrūko puode. Nuo užpilto šalto vandens į verdantį puodą tiek kruopos tiek kviečiai bus kietesni.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-30 13:56 #18012

• vaiskas
  • vaiskas avataras
  • Naujokas
  • Žinutės: 6
  • Gauta padėkų: 4
Meistras parašė:
Dabar pas mane yra 1,5 litro termosas, kiek reiketu į ji dėti kviečių ir kiek pripilti verdančio vandens jai galima stiklinemis pamatuoti, nes 2 tregždaliai matavimas man nedaeina į tuščią galvą koks tai kiekis butu, nenoriu , kad sprogtu termosas, beto jis metalinis :uj:
Pasidalink savo termosą vizualiai i 3 dalis ir pripilk grūdų 2 dalis, o vandens iki viršaus

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-30 18:42 #18036

• Kabliukas
  • Kabliukas avataras
  • Rimtas žvejys
Pas mane saldytuve puslitris pinku virsta kokonais :nu: Nu,ne visos,bet jau yra tu leliuku ir bijau,kad ir kitos nepasikeistu.Ka daryti,kad kuo leciau pinkos i kokonus virstu?Dabar jas prasijoti reikia,kokunus atskirti nuo bendro kiekio?
Astrus....

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-30 18:58 #18038

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
Kabliukas parašė:
Pas mane saldytuve puslitris pinku virsta kokonais :nu: Nu,ne visos,bet jau yra tu leliuku ir bijau,kad ir kitos nepasikeistu.Ka daryti,kad kuo leciau pinkos i kokonus virstu?Dabar jas prasijoti reikia,kokunus atskirti nuo bendro kiekio?
Virsta kokonais,ar juosta?Jei tik kokonais,tai yra neišvengiama jei praėjo nemažai laiko.Tinkamiausia tem.laikyti +2,+3c.Vis tiek retkarčiais reikia prasijoti ir negyvas išmesti.Jei nori ilgiau išlaikyti,reikia supilti į džiūvėsius,kad gerai prasivalytų.Jei juosta,trūksta deguonies.Pinkas gerai laikyti indeliuose nuo maisto,o dar geriau drobiniame maišelyje.Taip jos visada gaus deguonies,tik nereikia labai jas sugrūsti.
Jums padėkojo šie nariai: Kabliukas

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-30 20:01 #18057

• Kabliukas
  • Kabliukas avataras
  • Rimtas žvejys
Pajuodusu ir negyvu nedaug visai,kokonu daugiau,o gyvu pinku daugiausia.jau kokios 18 dienu,kai saldytuve stovi.Kai mazai siuo metu zvejoju,tai ir 'nesunaudoju".Gaila,dziuvesiu namie neturiu...o selenos netinka?arba miltai ir smulkios parduotuvines kruopos?Nors siaip tai selenu nedaug ideta i indeli ir truputi manu kruopu.
Astrus....

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-31 03:32 #18062

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Kabliukas, tavo minėtas terminas tikrai nemažas, bet dar ir ne optimalus.Šiaip jei mažai jas iminėji iš šaldytuvo tai iki mėnesio (jei tik šviežios) jos tikrai išgyvena.Dabar dėl kokonų.Jų tikrai neišmesk, o palauk kol paruoduos 80-90 procentų.Tada reikia atsivežus ant kranto į žvejybą pamerkti, o po kurio laiko nupilti vandenį ir sutraiškyti.Aš tai darau maišelyje nuo cukraus.Tai labai mėgstamas ir nepamainomas maistas žuvims.Ir dar.Ne paslaptis, bet kartais labai šauniai kimba ant kokonų.Pavyzdžiui Lenkijoje kokonai yra brangesni nei gyvos musės lervos.Taip, kad nieko išmesti nereikia, o tik gerai pagalvojus su nauda panaudoti žvejyboje.Aišku, kaip Dolcas minėjo, pajuodusias, ištysusias ir pn. lervas reiktų atrinkti ir išmesti, o visa kita suvartoti pagal paskirtį :yes:
Manau šį savaitgalį Glūke per varžybas jas tikslingai sunaudosi :bye:
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.057 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top