Daugelis vis matau klausinėja apie kviečius ir jų paruošimą.Visada naudoju tik žieminius kviečius,todėl dėl vasarinių nieko pasakyti negaliu.Žinoma pirkti reikia tik nebeicuotus kviečius.Geriausiai susimetus nusipirkti maišą ūkininkų turgelyje ar per skelbimą.Atkreipkite dėmesį,kad grūdai būtų nesuskaldyti ir neturėtų pelėsio kvapo.Nenustebkite,jei grūdai atrodo mažoki,taip būna arba dėl labai sausos vasaros,arba jie gulėję sandėlyje keletą metų.Svarbu,kad jie būtų nepajuodę ar apipeliję.Kai kas kviečius šutina termose,bet man tai netinka.Pirma,mažas kiekis,antra,termoso senelės pajuosta ir jį sunku išplauti.Kiti dar mirko prieš virimą,bet nemanau,kad tai būtina.Kas kita su žirniais.Turiu namuose "savo"(kitų žmona neduoda

)puodą kuriame verdu tai,kas man reikalinga.Iš pradžių supilu į puodą trečdalį jo tūrio kviečių ir gerai juos išplaunu.Tada užpilu daugiau kaip pusę vandens ir statau ant ugnies.Kai užverda(prieš užverdant būtina kartais pamaišyti),paverdu kokį pusvalandį,po to dapilu vandens beveik iki viršaus ir dar sykį užvirinu.Kai užverda,ugnį užgesinu ir sandariai uždaręs dangtį palieku kokioms 2-3val.Kviečiai per tą laiką iššunta ir gražiai išsprogsta.Kiek pastebėjau,žuvys mieliau ima išsprogusius kviečius.Kadangi išsiverdu nemažą kiekį,tai pasidalinu maišeliuose porcijomis ir užsišaldau.Kvietį valgo visos karpinės žuvys