• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Jaukai ir įvairios masalų rūšys

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-24 06:12 #17318

• Kabliukas
  • Kabliukas avataras
  • Rimtas žvejys
  • Zvejojau fyderiu,dar pludine..atsirado spiningas:)
  • Žinutės: 1038
  • Gauta padėkų: 634
Meistras parašė:
O kokia ta reikiama kondicija? :uj:
kai buna jau minksti,bet nepervirti ir gerai laikosi ant kabliuko.
Astrus....
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-24 06:17 #17321

• Kabliukas
  • Kabliukas avataras
  • Rimtas žvejys
Paklausiu ir as...Kaip daryti,kad dzikai neskestu?Aisku,maciau per tv :fish: ,kad juos koka kolos prigirdo ir jie pluduriuoja pavirsiuje.Bet kazin kas juos paveikia:angliarugste,esanti visuose limonaduose,ar dar kas?Mane domina,kaip namu salygomis juos pludrius pasidaryti ir kiek laiko jie isbuna"nesvarumo"busenoje :) .
Astrus....

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-24 08:55 #17360

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
Geras parašė:
Jeigu neklystu-prileisti i juos oro svirkstu.Zr. www.dugnine.lt (straipsnyje kazkuriam)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :good: :good: :good: :clap:

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-24 09:00 #17361

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Kabliukas parašė:
Paklausiu ir as...Kaip daryti,kad dzikai neskestu?Aisku,maciau per tv :fish: ,kad juos koka kolos prigirdo ir jie pluduriuoja pavirsiuje.Bet kazin kas juos paveikia:angliarugste,esanti visuose limonaduose,ar dar kas?Mane domina,kaip namu salygomis juos pludrius pasidaryti ir kiek laiko jie isbuna"nesvarumo"busenoje :) .

Nu pas Kabliuką visada genialių klausimų atsiranda :clap: O kam tau šito reikia, gerbiamasis :unsure: Visi švinus deda, arčiau dugno spaudžia, o tu vis kad tik atvirkščiai.Aš žinau atsakymą, bet tikrai pirma noriu išgirsti klausimo argumentaciją.O Geras tai šaunuolis, vos nuo kėdės nenukritau :lol: :yes: Bandau įsivaizduoti kaip kokį litrą pinkų Kabliukas pasėmęs švikštu per rūrą orą pučia :uj: :clap:

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-24 09:41 #17367

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Geras parašė:
Siguti,Dzievaž,toks straipsnis yra.Vadinasi"Jaukinimo patarimai".

Tikiu, tikiu, bet eik tu peklon :lol: :lol: :lol: Pagailėk - nežudyk, o tai mirsiu iš juoko :clap: :clap: :clap:

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-24 10:09 #17371

• Dalius. Kaunas
  • Dalius. Kaunas avataras
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 2242
  • Gauta padėkų: 1456
:) Siguti, nuo to dar nieks nenumirė, o va, vitaminas C tai sako gaminas...:blush: bus marinuotas Sigutis. :cooll:
:uj: Gerai čia jūs pavarėt su tais oro burbulais iš švirkšto. "Pasimaerinavau" ir aš :cheer:
Paskutinis taisymas: 2011-05-24 10:10 nuo Dalius. Kaunas.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-24 18:52 #17415

• Kabliukas
  • Kabliukas avataras
  • Rimtas žvejys
SIGUTIS parašė:
Kabliukas parašė:

Nu pas Kabliuką visada genialių klausimų atsiranda :clap: O kam tau šito reikia, gerbiamasis :unsure: Visi švinus deda, arčiau dugno spaudžia, o tu vis kad tik atvirkščiai.Aš žinau atsakymą, bet tikrai pirma noriu išgirsti klausimo argumentaciją.O Geras tai šaunuolis, vos nuo kėdės nenukritau :lol: :yes: Bandau įsivaizduoti kaip kokį litrą pinkų Kabliukas pasėmęs švikštu per rūrą orą pučia :uj: :clap:
Na,matau atspejai jau mano minti- :) ,juk pasisakiau,kad Gluko aukslei ruosiuosi :cooll: ....ten jau viskas bus labai rimta :cha: O ir rimtai toki varijanta bandysiu: dzikai "neskestantys" bus sumaisyti su nedadrekintu jauku(dar reikia susizinoti,kaip dzikus paprasciausiai padaryt neskestancius ir kiek laiko jie laikysis -svirkstas netinka,nes pinku daug bus :cheer: ).Bus ir normalios konsistencijos aukslinis jaukas ir tas sausesnis(sumaisytas su "neskestanciom"pinkomis),kad pavirsiuje siek tiek issilaikytu ir letai skestu.Tokiu atveju auksles turetu labai vilioti vandens pavirsiuje besiraitantys dzikeliai ir auksles butu priverstos pakilti i pati pavirsiu :) Tokiam triukui pavykus,butu galima jas gaudyti su lengvesne pludele ir labai nedideliame gylyje,kas padetu sutaupyti istraukimo-uzmetimo laiko.Na,tokia mintis man kilo,bandyt nebandziau,bet manau turetu pasiteisinti.O gal kas bandet taip gaudyti?
Astrus....
Paskutinis taisymas: 2011-05-24 18:53 nuo Kabliukas.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-24 19:08 #17416

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
Abejoju ar pasiteisins taip tavo jaukinimas.Musės lervos ir taip iš lėto skęsta,o jei jos laikysis paviršiui,tai ir aukšlė bus aukštokai,o tai reiškia,kad teks ne tik lengvinti vis sistemą,bet ir trumpinti pav.,ar tai žvejoti be svarelių.Papildomai turėsi pasiruošti nemažai sistemėlių,nes jos labaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai painiosis,be to taip pažvejosi tik pavėjui,be to,aukšlės pasklis ilgame ruože ir nebus jų koncentracijos ryškiai vienoje vietoje o tavo meškerė neleis jų toliau pasiekti.Manyčiau tikslingiau aukšlę stulpu sustatyti.Čia žinoma tik mano pastebėjimas ir pamąstymas.Jei tau tai pasiteisins,parašyk,be to bent vieną treniruotę vertėtų padaryti eksperimento tvarka nes varžybos klaidų neatleidžia :)
Žvejoju,nes nemoku dirbti

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-24 19:33 #17424

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Norint gaudyti paviršiuje reikia ne orą pro rūrą pūsti, o pašarus tinkamai maišyti ir naudoti.Ir visas čia triukas.O jei nori, kad musės lervos neskęstų naudok tik pradžios stadijoje sustingusias musės lewrvas kurios ruošiasi tapti kokonais.Žinia, kokonai plaukia, neskęsta.Va ir sužinojai atsakymą :blush: Galėsi eksperimentuyoti, o man gerai bus ir taip - žvejoti tuo masalu koks būna natūralus, pirktinis, t.y. paprasta musės lerva :bye:
Paskutinis taisymas: 2011-05-24 19:34 nuo nėra.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-24 19:36 #17425

• girinis37
  • girinis37 avataras
  • Žvejybos profas
  • nu ka galiu pasakyt
  • Žinutės: 5762
  • Gauta padėkų: 1035
:uj: :uj: :uj: :uj: :uj: :uj: :uj: :uj: :good:

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-24 19:41 #17431

• Kabliukas
  • Kabliukas avataras
  • Rimtas žvejys
Dekui atsakiusiems :yes: .As jau buvau apgalvojes varijanta,del placiai pasklidusio lengvo jauko :unsure: .Matai,rasiau,kad bus daromi 2 jaukai: vienas normalus,kitas maziau skestantis su "neskestanciom"pinkom.Pagrinde butu jaukinama normaliu jauku,kad auksles laikytusi,kaip tu sakei-stulpu.6-8 uzmetimai normalaus jauko,po to 1 sausesnio jauko su plaukianciom pinkom ir vel 6-8 normalaus jauko ir t.t..Manau taip jaukinant gal pavyktu didesnes auksles gaudyti ~ 20 cm.gylyje :) .Si varijanta isbandysiu ateinanti savaitgali,jei tik rasiu auksliu.O jus geiau sakykit,kaip man pinkas patiuninguot,kad jos neskestu :bye:
p.s. Na,kaip ir viskas aisku.
Astrus....
Paskutinis taisymas: 2011-05-24 19:44 nuo Kabliukas.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-24 19:44 #17432

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Kabliukas parašė:
Dekui,Dolcas,uz issakytas savo mintis :yes: .As jau buvau apgalvojes tavo varijanta,del placiai pasklidusio lengvo jauko :unsure: .Matai,rasiau,kad bus daromi 2 jaukai: vienas normalus,kitas maziau skestantis su "neskestanciom"pinkom.Pagrinde butu jaukinama normaliu jauku,kad auksles laikytusi,kaip tu sakei-stulpu.6-8 uzmetimai normalaus jauko,po to 1 sausesnio jauko su plaukianciom pinkom ir vel 6-8 normalaus jauko ir t.t..Manau taip jaukinant gal pavyktu didesnes auksles gaudyti ~ 20 cm.gylyje :) .Si varijanta isbandysiu ateinanti savaitgali,jei tik rasiu auksliu.O jus geiau sakykit,kaip man pinkas patiuninguot,kad jos neskestu :bye:

Jei teisėjas pamatys, kad dedi plaukiančias lervas į jauką būsi diskvalifikuotas iš karto :angry: To daryti negalima :no: Ant kablio gali mauti, o į jauką dėti griežtai draudžiama.Lieki skolingas buteli alaus už tai kad iš anksto įspėjau :cha:
Paskutinis taisymas: 2011-05-24 19:45 nuo nėra.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-24 19:46 #17433

• Kabliukas
  • Kabliukas avataras
  • Rimtas žvejys
SIGUTIS parašė:
Kabliukas parašė:
Dekui,Dolcas,uz issakytas savo mintis :yes: .As jau buvau apgalvojes tavo varijanta,del placiai pasklidusio lengvo jauko :unsure: .Matai,rasiau,kad bus daromi 2 jaukai: vienas normalus,kitas maziau skestantis su "neskestanciom"pinkom.Pagrinde butu jaukinama normaliu jauku,kad auksles laikytusi,kaip tu sakei-stulpu.6-8 uzmetimai normalaus jauko,po to 1 sausesnio jauko su plaukianciom pinkom ir vel 6-8 normalaus jauko ir t.t..Manau taip jaukinant gal pavyktu didesnes auksles gaudyti ~ 20 cm.gylyje :) .Si varijanta isbandysiu ateinanti savaitgali,jei tik rasiu auksliu.O jus geiau sakykit,kaip man pinkas patiuninguot,kad jos neskestu :bye:

Jei teisėjas pamatys, kad dedi plaukiančias lervas į jauką būsi diskvalifikuotas iš karto :angry: To daryti negalima :no: Ant kablio gali mauti, o į jauką dėti greiežtai draudžiama.Lieki skolingas buteli alaus už tai kad iš anksto įspėjau :cha:
Vo.bl..,tikrai gerai,kad perspejai,o tai daug makles su tom pinkom buciau prisidares :alus: -OK,Gluke.
Astrus....

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-24 19:57 #17437

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
Čia Siguti ir man naujiena.Reiškias ir alui negali mirkyti,sakys dar ant girtų lervų žuvį gaudai?Ir kaip tas teisėjas pamatys tas plaukiančias lervas?Gal jos maudosi,arba kaip tu sakei lervutėmis ruošiasi tapti ar musę vaidina :cheer: Čia žinoma juoko forma,bet iš tikro juk nepilsi saujom tų plaukiojančių musės lervų,o jei viena kita plaukios,tai nemanau,kad už tai gali būti diskvalifikuotas.Čia jau kažkas tokio nesąmoningo.Nebent Ignatavičius taip sugalvojo

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-24 20:03 #17441

• Kabliukas
  • Kabliukas avataras
  • Rimtas žvejys
Dolcas parašė:
Čia Siguti ir man naujiena.Reiškias ir alui negali mirkyti,sakys dar ant girtų lervų žuvį gaudai?Ir kaip tas teisėjas pamatys tas plaukiančias lervas?Gal jos maudosi,arba kaip tu sakei lervutėmis ruošiasi tapti ar musę vaidina :cheer: Čia žinoma juoko forma,bet iš tikro juk nepilsi saujom tų plaukiojančių musės lervų,o jei viena kita plaukios,tai nemanau,kad už tai gali būti diskvalifikuotas.Čia jau kažkas tokio nesąmoningo.Nebent Ignatavičius taip sugalvojo
:lol: :lol: :lol: :yes:
PRASOM IS SIGUCIO PAAISKINIMO DEL PLAUKIOJANCIU
LERVU DRAUDIMO!!!
Astrus....
Paskutinis taisymas: 2011-05-24 20:04 nuo Kabliukas.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-25 03:31 #17449

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Viskas labai paprasta ir paaiškinama.Pirma dėl pastebėjimo.Teisėjai turi žiūronus, antra tiek aš, tiek kitas dalyvis tai pamatęs netylės :nu: nes tu jam juk kenkimą akivaizdų darysi.Imkim pavyzdį.Tarkim ant n kg jauko tu supili puslitrį musės kokonų ir vėliau sumeti į vandenį.Kas nutinka?Jaukas suyra ir jo mažos dalelytės kartu su kokonais iškyla į vandens paviršių, o kartu su juo ir aukšlės pakeliamos nuo apačios.O dabar situacija - papučia lengvas vėjukas kuris neša tavo kokonus į šoną.Pirma - pasidarai didelės bėdos sau.Antra, plaukdamas kokonas ir nešamas vėjo (tarkim) pasiekia kitą valtį ir plaukia toliau nuviliodamas aukšlę nuo tavęs.Tai negi tu tokiu atveju tylėtum.Tam, kad šito išvengti ir draudžiama taip daryti.Esu matęs kada taip nutiko per varžybas upėje.Tada vėjo nebuvo, bet srovė padarė savo - nuviliojo aukšles kaltininkui ir dar dviem dalyviams.Kilo didelis barnis.Taip kad čia ne kaž kieno užgaidos, bet reali tiesa.Tas pats yra nutikę V.Paškauskui ir su uodo trūklio lervom.Kaip "užšėrė" tai per kelis sektorius vanduo raudonavo :no: Jei norima šito išvengti, visada prieš varžybas kokonai merkiami į vandenį, o vėliau tik dedami į jauką.Jie įmirksta ir nebekyla į viršų.Matyliam daroma lygiai tas pats, kad išvengti jų plūduriavimo

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-25 10:24 #17478

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
Tikrai nenoriu šia tena ginčytis,nes manau,kad taip šerti netikslinga net pačiam.Pasidarysi blogai sau ir kitiems.Geriausiais būdas išlaikyti aukšles manau debesys pašaro,nei koks lopas ant paviršiaus,gal tik kiek sunkiau rasti,kuriame gylyje geriausiai kimba.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-25 10:34 #17482

• Baracuda
  • Baracuda avataras
  • Naujokas
  • Žinutės: 33
  • Gauta padėkų: 1
Skaitau ir nesuprantu :unsure:
Jus veikt neturit ka? eitumet normalios zuvies gaudyt :fishing:
As maniau, kad pats esu nupuses ant karpiu gaudymo subtylybiu, bet kai paskaitai cia ........
Nei zvyno, nei....
:cha:
Paskutinis taisymas: 2011-05-25 10:37 nuo Baracuda.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-25 10:39 #17484

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
Baracuda parašė:
As maniau, kad pats esu nupuses ant karpiu gaudymo subtylybiu, bet kai paskaitai cia ........
Nei zvyno, nei....
Tai aš iš žūklės užlėkiau pavalgyt ir vėl lekiu,bet neiškenčiau neprilindęs čia :cheer:

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-05-25 11:09 #17489

• Arutis
  • Arutis avataras
  • Žuvų siaubas
  • Jei kažkas trukdo žvejybai – kažką reikia keist...
  • Žinutės: 3742
  • Gauta padėkų: 1519
Baracuda parašė:
Nei zvyno, nei....
Tau normali žuvis - karpis, o kaip kam - aukšlė... Nereikia menkint vienas kito žvejybos būdo :ohmy: ... O šiaip tai viskas į temą - "Jaukai ir įvairios masalų rūšys".:bye:
Jei kažkas trukdo žvejybai - ...
Paskutinis taisymas: 2011-05-25 11:10 nuo Arutis.
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.058 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top