• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Mano auto

: Mano auto 2011-02-28 21:02 #8607

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
Bereikalo ginčijatės dujos dyzelis ir tt. Apie 15 metų taip drožiu mašiniukus kasdien minimum 150 km, nepriklausomai nuo oro salygų ir kelio salygų.... Skaičiuota ir perskaičiuota viskas daugybę kartų, kas dien su tuo juk susijas mano važinėjimas. Ekonomija akivaizdi. Pamėginkit tiek minti su dyzeliuku ir po mmėnesio pakeisit nuomone o dar kai pabirs varikliukas nuo lakstymo piko metu lietuviškais "greitkeliais" ekonomija dar labiau pajusit. Jokiu problemų jei auto yra ne darbinis arklys ir stovi garaže iki sekančios išvykos į rybalka bet jei droži kiekviena miela diena negailėdamas, nesvarbu koks oras koks metų laikas, dyzelio ekonomiškumas pradeda stipriai šlubuoti..... :bye:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Mano auto 2011-02-28 21:20 #8611

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
Jei jau benzas geriau už dyzelį,tai nafiga tas dujas dėti?Aišku,aš nieko neturiu prieš benzą,bet vis tiek nesuprantu kam reikia užkišti mašiną tais balionais,be to juk gamintojas deda įvairiausio galingumo variklius.Neužpykit,bet juokingai atrodo AUDI Q7 su balionu bagažinėje.Jei jau randi pinigų tokiai mašinai,tai negi kurui nerasi,ar čia tik prestižo reikalas.Jei jau benzinas,tai benzinas,jei dyzelis,tai dyzelis.Kas pigiau ar brangiau,tai kaip rašo Audrius,viskas priklauso kiek tu važiuoji,bet aš manyčiau dyzelis visgi ima viršų.Jei auto ima apie 6ltr.kuro 100km.,tai paskaičiuokit kiek gaunasi nuvažiuoti tarkim 50000km.Šiaip tai ir aš pripažinsiu,viską suskaičiavus,darbai,remontas,dalys viskas gaunasi vienodai.
Žvejoju,nes nemoku dirbti

: Mano auto 2011-02-28 21:26 #8613

• nerijus
  • nerijus avataras
  • Rimtas žvejys
  • žveju netampama o gimstama
  • Žinutės: 1025
  • Gauta padėkų: 467
dizelis ir taskas :lol: :cha:
vakar kibo ir kibs ritoi...

: Mano auto 2011-03-01 05:42 #8623

• Arutis
  • Arutis avataras
  • Žuvų siaubas
  • Jei kažkas trukdo žvejybai – kažką reikia keist...
  • Žinutės: 3742
  • Gauta padėkų: 1519
Dolcas parašė:
Jei jau benzas geriau už dyzelį,tai nafiga tas dujas dėti?Aišku,aš nieko neturiu prieš benzą,bet vis tiek nesuprantu kam reikia užkišti mašiną tais balionais,be to juk gamintojas deda įvairiausio galingumo variklius.Neužpykit,bet juokingai atrodo AUDI Q7 su balionu bagažinėje.Jei jau randi pinigų tokiai mašinai,tai negi kurui nerasi,ar čia tik prestižo reikalas.Jei jau benzinas,tai benzinas,jei dyzelis,tai dyzelis.Kas pigiau ar brangiau,tai kaip rašo Audrius,viskas priklauso kiek tu važiuoji,bet aš manyčiau dyzelis visgi ima viršų.Jei auto ima apie 6ltr.kuro 100km.,tai paskaičiuokit kiek gaunasi nuvažiuoti tarkim 50000km.Šiaip tai ir aš pripažinsiu,viską suskaičiavus,darbai,remontas,dalys viskas gaunasi vienodai.
Jau perlenkei šiek tiek... :cha: Aš pats jau ne kartą mačiau, kai prie dujų kolonėlės stovi tokios mašinikės... :unsure: :blush: :uj: ... Asmeniškai aš negaliu pakęst dyzelinio variklio darbo garso. B) :bye:
Jei kažkas trukdo žvejybai - ...

: Mano auto 2011-03-01 06:07 #8625

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
Nu jūs čia ir prirašėte.Net sušilau kol perskaičiau.Arutis teisus dėl golfo tuo atveju, kad dyzeliukas ims nedaug kuro, bet vyrai tai juk golfas - jaunimo mašina.Nu ne.Kaip sako juokais - ši taburetė su varikliu ne vyresniem žmonėm.Beto golfas tikrai kiteas ir maža talpa (lyginant su mersais, audi, ar pasatais ir pn.)Dabar dėl kuro.Čia tur būt kiekvienas sutiks, kad 9 iš dešimties dujas deda dėl pinigų.Tačiau jei kaž kam nepatinka dyzelio garsas(matyt žmogus neturėjo gero dyzelio) tai man asmeniškai nepernešama dujų smarvė.Jei visi turėtų sočiai pinigėlių tikrai nieko neišradinėtų, o važinėtų kaip visam pasaulyje - kas benzinu, kas dujom(gaminamos ir tokios auto), o kas dyzeliu.Kas liečia remontą tai tiesa dyzelis brangu, bet kita medalio pusė dyzelio varikliai ilgiau ir laiko.Tad jei imti vienodus analogus tai dyzelis benziną atsveria.O dujos būkim biedni, bet teisingi - dedamos bado verčiamos.Per 30virš vairavimo stažą turinčiam kaip man teko turėti visus tris analogus - dujas, benzą ir dyzelį.Pamenu sovietmetį kada turėjom geras pajamas.Kodėl tada neskubėjome (nors buvo ir tada kas beko) grūsti dujų?Todėl, kad nebuvo piniginio poreikio.Dabar gi dedam, važiuojam, prieš vėją jas uostom ir nieko - sakom tai normalu.Pripažinkim, pas mus daug kas nenormalu.Na, o tie kurie sako, kad mašina "tik" susisiekimo priemonė klysta.Senas sovietinis mąstymas.Žmonės perka, naudoja mašinas ne tik darbui, bet perka ir dėl prestižo.Patinka ar ne, bet dar daug kas (kalbu šiuo atveju abstrakčiai) didžiuojasi nusipirkę 3-5 metų mašiną ir ne paslaptis aplanko gimines pas kuriuos nėra būtinumo skubiai važiuoti.Taip, kad būkime savikitriški ir pripažinkime kam ir dėl ko kiekvienam iš mūsų reikalinga mašina.Nežiūrint kokia ji - dyzelis, benzinas ar perdirbtas prabangus džipas su kuriuo kaimynas naktį važiuoja piltis dujų nes jam ne lygis pasirodyti prieš aplinkinius
Paskutinis taisymas: 2011-03-01 06:10 nuo nėra.

: Mano auto 2011-03-01 06:09 #8627

• Lydeka
  • Lydeka avataras
  • Moderatorius
  • Žinutės: 2333
  • Gauta padėkų: 940
Dolcas parašė:
Dolcai aš irgi už dyzelį, o dėl remonto viskas priklauso nuo variklio, jei geras variklis tai 10 metų prie jo rankų nekiši, o benzininiui reikalinga didesnė priežiūra, uždegimo žvakės, aukštos įtampos laidai, o dar kai drėgmės prisigeria tai ir čiaudo. Na o dujų nedėčiau gyvenime vien dėl saugumo sumetimų, vežiotis bombą bagažinėj........

: Mano auto 2011-03-01 07:36 #8642

• kestas
  • kestas avataras
  • Pradedantysis
  • Rytooo bus geriau...
  • Žinutės: 165
  • Gauta padėkų: 71
darkar parašė:
1. Dyzelines masinos zymiai brangesnes
2. Remontas brangesnis
3. Sanaudos panasios arba net kartas brangiau nei su dujomis ( pvz. 7l. dyzelio ir 11 l. duju, tas ant to )
Visiškai pritariu , nors reike skačiuoti. Kaip pvz. aš prieš 10metelių sakiau ,kad tik ne dujos,tik ne automatas,nes neužkūrus neužtempsi, dujų įranga streikuoja ir t.t Na ir nusipirkau kraisleriuką, o kad smagu važiuoti,žvejybinės mantos prisikrauni,na tik dujinė įranga kartais pastreikuodavo,dujų įranga atsipirko per metus.Po 4 metelių pakeičiau į naujesnį , tik su tiesiogine DĮ, tai dujukės dirbo be priekaištų.Tai palyginimui ,draugo espeisas dyzelis,mano dujos(paimu panašaus dydžio auto) ,tai mano ,tos pačios kelionės kuro kaštai būna mažesni,bet jai draugas pila lievą kurą(pigesnį) tai tada jam pigiau važiuoti. Žmonos auto irgi buvo automatine gr.dėž.,tai dujų įrangos nedėjau,nes mažai ji pravažiuoja,o jai dar pili kontroban.benzą,tai kada ta dujų įranga atsipirks :( .Na dabar turiu dyzeliuką,ir nelabai jis ten pigiau man važiuoja kaip senesnis dujinis auto. Aišku automatinis variklio pašildytojas(vebasta) visą tą sumą iškele :cha: ,bet prie -20C kurti auto pašildytą variklį yra super :good: . Na o kaip čia chebra golfuką aprašė, tai aš turėjau senuką pasatuką ,dyzeliuką,detalės piguma,ekonomiškas,na o pažystamui audinukė byrėjo,byrėjo nuo pačio pirkimo,kad net žmogus sakė daugiau gyvenime audi auto lanku apeidinės. Taip kad kiek žmonių tiek ir nuomonių :bye: . AI VISUS SVEIKINU SU KOVO 1 DIENA- SU PADIDĖJUSIOMIS BAUDOMIS UŽ KET PAŽEIDIMUS :cooll: .Nerašinėkite į šį forumą vairuodami :uj:

: Mano auto 2011-03-01 08:27 #8645

• zagas
  • zagas avataras
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 198
  • Gauta padėkų: 103
Siguti, ziurint,ko pats nori ,ar darbinio arkliuko,ar grazios geru metu masinikes,plius kokiems modeliams jauti potrauki,nes pats zinau kad litovcai labai myli sexa su savo auto :lol: As apie 15 metu atidroziau taksistu,todel apie ekstremalias salygas automobiliams ir ju modeliams galiu daug pasakyti ka koks ko vertas.Tai va jeigu jeigu iki 10000lt.tai rinkciausi audi A6 avant 2.5tdi 103kw varikliu iki 97m.laidos .pacipaves varikliuka gausi apie140kw ir kuro sanaudas apie 6.5-7ltr mieste ir 5.5ltr uzmiestyje ,is naujesniu volvo v70 su tuo paciu varikliu 2.5tdi(stovi tas pats audi agregatas).vienas minusas brangesnis vaziuokles aptarnavimas.Is senesniu modeliu MB250 karavanas,labai jau neprixatlyva masina ir kuro sanaudos apie 7 ltr mieste,o Audi a6 2.5tdi nuo 1998-2004 net sikdamas neziureciau,ir nesvarbu,kad grazi ,bet litus myli tai patikek pradziai tiek.O del dizeliu,tai reikia tik laiku keisti tepalus ir vargo su jais maziau negu su benzinais,dujom .Viena is mano audi6 nuvaziavus jau 700000km ir sekmingai tebevaziuoja ,kuriasi ir prie -30 vo tep tik laiku keiciu tepaliukaka oro filtrus ir siaip visus filtrus :bye:

: Mano auto 2011-03-01 13:52 #8655

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Zagai, noriu malonumą su naudingumu suderinti.Todėl akys ir žiūri į A-4 arba A-6 dyzeliuką.Pats audinę irgi vairuoju šiuo metu (dyzeliukas 1.9ltr.).Dėl variklio tu irgi apie 2.5 tą patį kalbi-kad bėgti nuo jo jei naujesnis.Todėl žinodamas savo švelnų, lėtą važiavimą ir mašinos priežiūrą, noriu universalo 81kw 1998-2000metų.Dar labai domina pasatai, bet čia jau man tamsus miškas.Vėlgi nežinau į kokius variklius žiūrėti.Bet apie pasatus šnekant domina jau nuo 2001 - mųjų metų kur lempos jau kitokios formos.Ir vien tik dyzelis valdo todėl kiti variantai nedomina.Tačiau kaip nesigaudančio mašinose kitų nuomonė visada įdomi jei iki galo argumentuota

: Mano auto 2011-03-01 14:09 #8657

• Arutis
  • Arutis avataras
  • Žuvų siaubas

: Mano auto 2011-03-01 14:30 #8660

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
arutis parašė:
O čia jau tikrai verta dėmesio.Ir kuro sąnaudos 4.8- 7.5 :yes: Gal kas turi ar turėjo kaž ką panašaus?Blyn, Aruti, suintrigavai

: Mano auto 2011-03-01 15:13 #8663

• girinis37
  • girinis37 avataras
  • Žvejybos profas
  • nu ka galiu pasakyt
  • Žinutės: 5762
  • Gauta padėkų: 1035
dauk pazystamu turi,nesiskundzia :good:

: Mano auto 2011-03-01 16:31 #8672

• darkar
  • darkar avataras
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 112
  • Gauta padėkų: 22
Pazystamas turi, del ekonomijos tai :good: Taciau ju sankaba, kas 250 000 km reikia keisti, kaina 3500lt. Butent tiems varikliams su D 4 D, cia ju liga ;)

: Mano auto 2011-03-01 16:40 #8673

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
girinis37 parašė:
dauk pazystamu turi,nesiskundzia :good:

Eik tu, pleputi :P Va, matai ką žemiau tavęs rašo, o būtum jau įsiūlęs :blush: Gerai, kad tavęs niekas čia neklauso ;) Šūtka
Paskutinis taisymas: 2011-03-01 16:42 nuo nėra.

: Mano auto 2011-03-01 16:57 #8674

• darkar
  • darkar avataras
  • Pradedantysis
Jeigu nori, galiu duoti numeri, kas turi tokia toyota, tai tiesiai tau viska papasakotu :bye:

: Mano auto 2011-03-01 17:44 #8678

• Arutis
  • Arutis avataras
  • Žuvų siaubas
darkar parašė:
Pazystamas turi, del ekonomijos tai :good: Taciau ju sankaba, kas 250 000 km reikia keisti, kaina 3500lt. Butent tiems varikliams su D 4 D, cia ju liga ;)
Bet kokios mašinos sankabą sudegint galima... ;) Čia jau kaip važinėsi... Aš su Coralla Verso tarnybine 7 metai važinėju, jau 300 000 - niekas nepaaiškins, kad Toyota prasta mašina. B)

: Mano auto 2011-03-01 17:53 #8679

• darkar
  • darkar avataras
  • Pradedantysis
Bet kai tas zmogelis keite sankaba, kuri atsistojo 3500lt, tai jam servise sake, kad cia nieko nuostabaus, tokia tu avensiu liga. O seip daugiau trukumu jis neminejo. Ir pas ji 2 l. valgo 5 litrus salerkos, tai jau neblogai

: Mano auto 2011-03-01 18:21 #8680

• zagas
  • zagas avataras
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 198
  • Gauta padėkų: 103
jeigu japonas-tai tik toyota :good: ,siap japoniskos masinos yra ku ,vaziuoja :good: ,bet jeigu pradeda leistis,tai pasileidzia visa ,o remontai nepigus,o del audi 6 nuo 98/2000,tai ten vaziuokle ir kosmaras ir tai dar per svelniai pasakyta,todel nuo 2004 gansai gryzo prie senos vaziuokles varianto ir :good:

: Mano auto 2011-03-01 18:39 #8689

• Rienka
  • Rienka avataras
  • Naujokas
  • Žinutės: 91
  • Gauta padėkų: 20
As meistras, bet dyzeliu nepripazystu. Del duju nieko blogo negaliu paskyt.Su audi 80 perechodu vaziavau ir vargo nemaciau. Dabar su peugeot 307 benzinu vaziuoju ir vargo nematau. Viskas priklauso nuo to, kaip tu ta masina priziuri.Bet kaip meistras galiu pasakyt, kad dyzeliu garaze remonte esu turejes kurkas daugiau negu benzinu :cha: .
Paskutinis taisymas: 2011-03-01 18:40 nuo Rienka.

: Mano auto 2011-03-01 18:47 #8696

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
Tiesa Rienka. :good: Pairodo mudu kaip ir kolegos tik kiek supratau truputi skirtingų sričių. Aš eletronikas :cheer: :bye:
Paskutinis taisymas: 2011-03-01 18:47 nuo AudriusM.
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.075 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top