• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Mano auto

: MANO AUTO 2011-02-27 09:14 #8410

• dainiuška
  • dainiuška avataras
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 2785
  • Gauta padėkų: 3193
SIGUTIS Va radau neblogą variantą, A- 6 dyzeliukas, galvoju pirkti.Ką manote.Kaina litais ~2200lt.

Siguti, man šiek tiek tekę susidurti su mašinomis - galbūt pravers ir mano nuomonė ;)
Visų pirma - tavo nuorodoje esanti mašina yra jau parduota :)
Antra - jos pargabenimas į LT dar būtų atsiėjęs papildomai kažkokią tai pinigų sumelę (kaina - priklausomai kaip būtum susitaręs).
Trečia - jokiu būdu neimk automobilio su vairu dešinėje pusėje. Tiesiog per daug viskas sudėtinga, kad perkėlimas visų mazgų į kairiąją pusę praeitų be pasekmių ar bent jau būtų ilgaamžis.
Ketvirta - tau reikia universalo :)
Penkta - jeigu rinksiesi tokios klasės automobilį, geriau imk, kad variklio darbinis tūris būtų bent 2,5 l. Arutis teisingai rašė - kuro sąnaudos beveik tokios pačios. Palygink:

1,9 litro sąnaudos mišriai - ~6 l

1,9 litro

2,5 litro sąnaudos mišriai - ~6,3 l

2,5 l

Aišku, realiai prie šių sąnaudų dar kokį litriuką gali pripaišyti :) Tačiau dėl tų menkų 0,3 l neverta rinktis su silpnesniu varikliu. Kadangi kėbulas yra didelis ir sunkus, jam patogiau yra galingesnis variklis, kuris dėl savo galios automobilio pajudėjimui iš vietos sunaudoja mažiau energijos negu silpnesnysis variklis. Plius su galingesniu agregatu važiavimas visai kitas. Jeigu kada reikės šiek tiek greičiau spustelėti (lenkimo manevre ar kai spruksi nuo policijos :lol: ) - problemų nebus. O ir užmušamas jis ne taip greitai.
P. S. draugas turi BMW (nepamenu modelio) su 6 cilindrų 3,0 l dyzeliniu varikliu. Ant popieriaus atrodo kaip siurbėlė, tačiau kuro "valgo" 6-7 l. Kai kėbulas galingas - jam turi būti ir galingas variklis ;)
Paskutinis taisymas: 2011-02-27 09:56 nuo dainiuška.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Mano auto 2011-02-27 09:53 #8414

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
Taip, labai gaila, bet tas autikas jau parduotas.Žiūrim ką turim.
Pargabenimas.Kainuotų tiek kiek reiktų kuro nes jau suderinta.
Dėl perdarymo jokių problemų.Dėl ilgaamžiškumo perdarius reiktų ieškoti atsakymo kas eksplotuoja.Dėl kainos taip - kainuotų nemažai.
Sutinku dėl universalo be jokių išlygų.
Kas geriau audinei 2.5 ar 1.9 jau kyla klausimų dėl traukių, tepalų, dirželių keitimo ir eksplotacinių išlaidų.Atsakymo dar neturiu.
Dėl kuro.Kadangi 2.5ltr. (1997-2001m) turi 6cilindrus tai valgo: mieste 10ltr. :no: greitkelyje 5.3ltr 1.9 variklis (1999 - 2001m) turi 4 cilindrus tai valgo: mieste 7,7ltr greitkelyje 4.6ltr. Manau tai vienas iš lemiamų faktorių.Dar belieka sužinoti remonto kainas, priežiūrą ir pn.
O Aručio mašiną aš pamenu ir kiek kuro rijo taip pat.Kitą savaitę gausiu atsakymus(į trūkstamus klausimus) ir tada bus aišku

: Mano auto 2011-02-27 10:12 #8416

• dainiuška
  • dainiuška avataras
  • Rimtas žvejys
Žiūrint apie kokį 2,5 l TDI variklį kalbi. 94-97 m. AUDI A6 2,5 l buvo su 5 cilindrais, o nuo 1997-ųjų atnaujintus modelius pradėjo gaminti su 6 cilindrais:

Audi modifikacijos

Tačiau 6 cilindrų jau ir kaina visai kita eina, prasideda nuo 10000 Lt...

: Mano auto 2011-02-27 10:16 #8418

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
dainiuška parašė:
Žiūrint apie kokį 2,5 l TDI variklį kalbi. 94-97 m. AUDI A6 2,5 l buvo su 5 cilindrais, o nuo 1997-ųjų atnaujintus modelius pradėjo gaminti su 6 cilindrais:

Audi modifikacijos

Tačiau 6 cilindrų jau ir kaina visai kita eina, prasideda nuo 10000 Lt...

Dainiau aš pal;yginimui įdėjau panašių metų abu universalus.Juk nelyginsime skirtingų modelių ar skirtingų metų.Sutinki?O kaina pas anglą čia kaip pasiseks.Juk matei kokią buvau įmetęs.Reikia ieškoti.Tik va tas vairas dešinėje...............daug minčių sukelia

: Mano auto 2011-02-27 10:29 #8420

• dainiuška
  • dainiuška avataras
  • Rimtas žvejys
Sutinku, ne tą modeliuką įmečiau palyginimui. Tačiau, kaip suprantu, automobilio nori kuo pigesnio ir kad kuro imtų kuo mažiau, tad ir pateikiau 94-97 m modelį.

Va čia yra daug automobilių savininkų nuomonių apie įvairius automobiliukus:

www.autoasas.lt/

Gal padės apsispręsti ;)

P. S. mano nuomone, Audi ir VW kainos Lietuvoje nenormaliai išpūstos B)

: Mano auto 2011-02-27 11:13 #8421

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Mane domina Audi 81kw ir A-4(1997-1999m) arba A-6 (1997-2000m)Jei kas ka pasiūlytų būčiau dėkingas

: Mano auto 2011-02-27 14:05 #8426

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
tokie auto ne tik tave domina,bet ir tuos kurie iš to uždirba :lol:
Žvejoju,nes nemoku dirbti

: Mano auto 2011-02-27 15:18 #8432

• Arutis
  • Arutis avataras
  • Žuvų siaubas
  • Jei kažkas trukdo žvejybai – kažką reikia keist...
  • Žinutės: 3742
  • Gauta padėkų: 1519
SIGUTIS parašė:
O Aručio mašiną aš pamenu ir kiek kuro rijo taip pat.
Primenu: pas mane Mondeo buvo 2,5 benzinas, o sanaudos sukosi apie 9 litrus. Kažkada lankiausi "Mondeo" gerbėjų forume, tai daugelis skundėsi, kad jų mašinikės su 1,8 benzininiu varikliu "ryja" virš 10-ties litrų. Taip kad... ;) :bye:
Jei kažkas trukdo žvejybai - ...

: Mano auto 2011-02-27 15:48 #8435

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
Nerekomenduočiau audi naujasnių modelių. Visos pradedant A4 nelabai vertos dėmesio dėl labai brangaus išlaikymo ir remonto. O važiuoklės pakaba tikrai viena iš prasčiausių :no: .Kaip sezonas taip važiuoklės remontas o kainos tikrai išpūstos nes tai AUDI. VW taip pat ne ka geresni bet nors važiuoklė šiek tiek patvaresnė. Apie eletrine naujasnės audi dalį net nesinori kažką sakyt, košmaras, nebent visiškai plika.
Žodžiu audi kažkada buvo :yes: o dabartonės jau prabangos reikalas...

: Mano auto 2011-02-27 15:53 #8436

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Taip, Aruti, kuro rijo daug, pritariu.Na tai ir natūralu nes tai benzinas.Jei būtų analogas dyzelio tai ženkliai tada skirtūsi sąnaudos.Užtai ir noriu to kuom pigiau važiuoti išeina.Va radau kažką sugretinamo apie mondeo - siaubas kiek ryja Mišriai 6.7 dyzelis benzinas 11 (1999 - 2001m) Ieškojau senesnių tai tik benziną radau (1994 – 1996) snaudos mišraus važiavimo 9.7ltr..Galima įsivaizduoti kiek jis surytų tada mieste.
Radau trečios kartos Mondeo 2001-2007m.Va čia jau dyzelio sąnaudos liuks, bet benzo vėl :no: Atitinkamai 2ltr motoras geria 11.9ltr. benzo, o dyzelis analogiškas 8.2ltr.Užtai greitkelyje vos 4.6 litro 100 kilų-fantastika.Visgi manau daugumas sutiks, kad benzinas dyzeliui ne konkurentas
Paskutinis taisymas: 2011-02-27 15:54 nuo nėra.

: Mano auto 2011-02-27 16:01 #8438

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
AudriusM parašė:
Nerekomenduočiau audi naujasnių modelių. Visos pradedant A4 nelabai vertos dėmesio dėl labai brangaus išlaikymo ir remonto. O važiuoklės pakaba tikrai viena iš prasčiausių :no: .Kaip sezonas taip važiuoklės remontas o kainos tikrai išpūstos nes tai AUDI. VW taip pat ne ka geresni bet nors važiuoklė šiek tiek patvaresnė. Apie eletrine naujasnės audi dalį net nesinori kažką sakyt, košmaras, nebent visiškai plika.
Žodžiu audi kažkada buvo :yes: o dabartonės jau prabangos reikalas...

Visiškai sutinku su išsakytom mintim nors kompetencijos tam neturiu, bet pasitikiu specais.Todėl ir ieškau autiko iki 2000-jų metų.Na, o dėl kainų tai kaip Dolcas sakė, geras daiktas pigiai nekainuoja.Todėl prekeiviai ir kelia tas kainas.Audinės per amžių amžius pigios nebuvo.Kada saviškę pirkau jei buvo 12metų ir kainavo 10 000 litų.Nu bet ir pravažiavau 300 000km.Ir dabar už 2000-jų Audinę gerą kainą plėšia.Kita vertus niekas su šautuvu pirkti nevaro.Nori kaip sako pigios - pirk prancūzą, italą, amerikoną ar dar kokią egzotiką

: Mano auto 2011-02-27 16:07 #8439

• dainiuška
  • dainiuška avataras
  • Rimtas žvejys
Siguti, tik nepirk trijų mašinų, prasidedančių raide F: Fiato, Fordo ir francūzkų :cheer:

: Mano auto 2011-02-27 16:29 #8446

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
dainiuška parašė:
Siguti, tik nepirk trijų mašinų, prasidedančių raide F: Fiato, Fordo ir francūzkų :cheer:

:cheer: :cheer: :cheer: :yes: :clap:
Ne, aišku negalima teigti, kad viskas :no: yra gerų modeliukų įvairių firmų tarpe, bet kai pasižiūri iš praktikos tai gaunasi vos netaip kaip rašai.Lagai gerą lentelę įkėliai su visų mašinukų aprašymais - metai, kuras, pavaros ir visa kita.Seniai tokios lentelės ar kaž ko panašaus ieškojau

: Mano auto 2011-02-27 17:03 #8451

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
dainiuška parašė:
Neužpyk,bet prajuokinai :cha: Visos jos geros ir blogos,kiek žmonių,tiek nuomonių.Važinėja ir su Fordais,ir su Fiatais,ir galų gale su Ferari.Važinėja žmonės ir su Citroen,ar tai su Renault ir abejoju,kad labai mažiau vargo mato nei Audi,ar BMV.Viskas priklauso kokią mašiną pavyks nusipirkti,ir kaip pats važinėji :cha:
Paskutinis taisymas: 2011-02-27 17:03 nuo Dolcas.

: Mano auto 2011-02-27 17:14 #8454

• Arutis
  • Arutis avataras
  • Žuvų siaubas
  • Jei kažkas trukdo žvejybai – kažką reikia keist...
  • Žinutės: 3742
  • Gauta padėkų: 1519
Dėl Ford'ų : tik nereikia... B) Mašinos geros, kas važinėjo - žino. Ypač, jei tai paskutinių laidų, su cinkuotu kėbulu - liuks mašinikės. Tai klasika. B) :bye:
Jei kažkas trukdo žvejybai - ...

: Mano auto 2011-02-27 17:32 #8458

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
Važinėju beveik 3m.su VOLVO V50 ir tikrai didelių nusiskundimų neturiu.Variklis 2,0l.dyzelis,100kw.Tiesiojoj 5,5l.jama,o vietoj apie6,5l.Didelis minusas yra tai,kad labai jau žemoka,o šiaip viskas :good: Nepatarčiau pirkti 1,6l.nes kuro sąnaudos beveik tos pačios.Beje,važiuoklė nuo FORD focus.Rinkausi universalą,nes žvejyboje manau tai aktualu.Norėjau pirkti miniveną,bet pasirodo orą vežioti reikia ir kuras kitaip.Mano manymu arba chečbekas,arba universalas,o kokią markę rinktis,tai jau asmeniška.Važinėjom su ZAZ,VAZ,MOSKVIČ,ŽIGULI ir gerai buvo :good: o dabar kai pasirinkimas toks,tai pradedame išsipisinėti.Jei mašiną prižiūri ir myli,tai tikrai ir ZAS gali būti :good:

: Mano auto 2011-02-27 18:11 #8464

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
Dolcai, rašydamas nevartok necenzūrinių žodžių :evil:
Paskutinis taisymas: 2011-02-27 18:14 nuo AudriusM.

: Mano auto 2011-02-27 19:51 #8474

• Čebas
  • Čebas avataras
  • Moderatorius
  • Kojas nukares svajojau nakcia
  • Žinutės: 2720
  • Gauta padėkų: 2231
dainiuška parašė:
Gali Dainiuska paargumentuoti, kodel pvz nesirinkti fordo ? jau trecia turiu, tad idomu kodel tokios nuomones apie juos ?
Tikrame žvejy slypi vaikas, kuris mėgsta žaisti.

: Mano auto 2011-02-27 20:06 #8476

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
Geras AUTO yra tas,kuris važiuoja,o markė čia jau daugiau asmeninis reikalas.Patys pažiūrėkit,kiek įvairiausių markių mašinų po gatves važinėja.O genda jos visos.Patikėkit,stebuklų nebūna,ar tu pirksi iš F raidės,ar iš M.Manau Dainiuška kažką norėjo pagirti,bet deja..............Važinėja tarkim Sigutis su avantu ir remontuoja.Nėra negendančių mašinų,jei daiktu naudojiesi,tai jį reiks ir prižiūrėti,tik kitas klausimas,kokią auto pirkti,kad atitiktų lūkesčius.O šiais laikais pasirinkimas ui :uj:

: Mano auto 2011-02-28 05:08 #8479

• dainiuška
  • dainiuška avataras
  • Rimtas žvejys
Chebra, ten juk bajeris buvo, jis ne mano sugalvotas :) Manau, čia turimi omenyje gan seni laikai, kai Fordai toli gražu nebuvo idealios mašinikės, o apie rūdis išvis nekalbu :unsure: Nepamenu, nuo kurių metų pradėjo eiti cinkuoti kėbulai (ar ne nuo 99?) - ir viskas stojo į savo vietas :good:
Sigutis neatskleidžia pinigų sumos, skirtos šiam reikalui, tad labai sudėtinga kažką patarti. Aš jo vietoje žiūrėčiau universalus šių gamintojų:

Opel - Siguti, nebijok, Opeliai dabar - tikrai geros mašinos. Superinė važiuoklė (praktiškai negenda, labai minkšta), geri varikliai, o ir su korozija Opelis, kaip ir Fordas, susitvarkė :good:
Volvo (kažkas buvo įmetęs nuorodą)
Ford
BMW

O šiaip svarbiausia - mašiną nusipirkti tokią, su kuria būtų važinėjęs tvarkingas šeimininkas, tuomet ir pinigėlių mažiau reikės sukišti :uj:
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.182 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top