• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Nemunas

: Nemunas 2011-09-09 17:56 #29012

• Cinke
  • Cinke avataras
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 184
  • Gauta padėkų: 53
Kap Audriau randi duobiu? man visur lygu... :unsure: metydamas duobes randi, ar vanduo kaipnors pasako...?
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Nemunas 2011-09-09 18:56 #29016

• Lydeka
  • Lydeka avataras
  • Moderatorius
  • Žinutės: 2333
  • Gauta padėkų: 940
Sveiki, lieka pridėti prie Česlovo keletą foto, karšiai kibo nerealiai, o plūdininkai juos gaudė kaip Sigutis aukšles.

Čia pirmoji Česlovo žuvis, nuteikė optimistiškai :lol:

O čia tikri Plūdininkai, jokių kėdučių ar platformų

Vienas iš mano laimikų

Ir trumpas video

Žvejyba pavyko, kompanija :good:
Jums padėkojo šie nariai: AudriusM, Dalius. Kaunas, baubas, girinis37, Dolcas, koko, TADZIUS, dumiukas, Izonis

: Nemunas 2011-09-09 20:39 #29028

• Murmeklis
  • Murmeklis avataras
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 148
  • Gauta padėkų: 38
Su tokiu kompanjonu bele kokia žvejyba praeitų puikiai, tikrai smagu susitikti gerus žmones, pagarba Algi.... :10:
Born to be wild

: Nemunas 2011-09-10 05:03 #29032

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
"Pirmoji Česlovo žuvis"............manau ši nuotrauka puikiai tiktų konkursui.Man ji graži, meniška ir su gilia mintimi - tipo nu ką mažas pakliuvai ane :fish: Tai paleisti tave ar ne - štai klausimas koksai :lalk: :bye:

: Nemunas 2011-09-10 16:33 #29074

• Cinke
  • Cinke avataras
  • Pradedantysis
Jums padėkojo šie nariai: dainiuška

: Nemunas 2011-09-10 16:37 #29075

• Cinke
  • Cinke avataras
  • Pradedantysis
Siandien 3valandas prabuvau prie vandens. Metau metau, kaip nieko taip nieko. Sutikau kita riboka, guodziames kaip nieko nera ir ant tu zodziu poks spiningas perlinko :hub: nusvitom abu ir per pora minuciu 2,5kg salatis jau krante ;) kazkaip lydeku tikejomes, bet niekas neturejo, kazkokia nekibimo diena. Bet man uzteko ir tokio egzemplioriaus :blush:
Jums padėkojo šie nariai: AudriusM, baubas, girinis37, Dolcas, TADZIUS

: Nemunas 2011-09-10 16:38 #29076

• Megėjas
  • Megėjas avataras
  • Žuvų siaubas
  • ARGI ŽUVIS SVARBIAUSIA
  • Žinutės: 4576
  • Gauta padėkų: 3632
Nu malačius :good: :clap:
Jums padėkojo šie nariai: Cinke

: Nemunas 2011-09-10 18:50 #29105

• kiborg123
  • kiborg123 avataras
  • Naujokas
  • Žinutės: 97
  • Gauta padėkų: 11
sveiki. gal zinot koks nemuno vandens lygis?

laukiu komentaru

: Nemunas 2011-09-10 18:51 #29106

• Cinke
  • Cinke avataras
  • Pradedantysis
vanduo zemas, senokai toks buvo

: Nemunas 2011-09-10 19:34 #29126

• baubas
  • baubas avataras
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 6189
  • Gauta padėkų: 4356
kiborg123 parašė:
sveiki. gal zinot koks nemuno vandens lygis?

laukiu komentaru
Komentaras tikslus, ties kur, Audrius M. gali parašyti , kaip aukštutį, už60--100 km,žemiau.Kauno galiu parašyti , koks lygis,. Vaikinai sukonkrekinkit. :clap:

: Nemunas 2011-09-11 06:22 #29142

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Vandens lygis ties Kaunu jau kelinta savaitė žemas :bye:

: Nemunas 2011-09-11 08:07 #29147

• Gražvydas
  • Gražvydas avataras
  • Pradedantysis
  • Nei žvyno, nei karosiuko!
  • Žinutės: 111
  • Gauta padėkų: 67
Taigi turiu klausimą. Kaip galima rasti duobių? Žinau, kad kur srovė lėtesnė ten duobė, bet praėjau minimum 3kilus pakrante, nepastebėjau jokio srovės sulėtėjimo. Taigi ar ryškiai srovės greitis skiriasi ten kur duobė?

: Nemunas 2011-09-11 09:33 #29153

• Pelekas
  • Pelekas avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 980
  • Gauta padėkų: 1332
Negaliu nepasidalinti ispudziais :) Vakar as, Dafo ir Jackfish buvome Nemuno zemupyje ties Geges intaku Silutes rajone. Zvejojome ilgai, oras geras buvo tik anksti ryte, o veliau pakilo stiprokas vejas kuris mano manymu ir sumazino zuvies aktyvuma ir normalu spiningavima. Taciau vis tik Jackfishui pavyko mus nustebinti ispudinga zuvimi :hub: Sapalas buvo 54 cm ir svere 2,200 kg. Tai pagerintas kolegos rekordas :1:

By pelekas at 2011-09-11

Sapas net pasimetes ir apsiputojes is nervu :cheer: Megabass Baby Griffonas valdo :cooll:

By pelekas at 2011-09-11

Dafo pagavo 2 lydekas, viena legali, buta eseriu, o man siais metais nekas, tai tenkinausi keliais eseriais ir stambios kuojos grybstelejimu prie pat koju ant sapalinio voblerio :oo:

Beje, siam kolegai tikrai sekasi ant geru egzemplioriu. Pries kelias dienas Neryje paeme vat tokia zuvi :joint:

By pelekas at 2011-09-11

Kaip tikras zvejas ir gamtos myletojas sias nuostabias zuveles jis paleido atgal i ju stichija. Pas mane butu atvirksciai :evil:
Paskutinis taisymas: 2011-09-11 09:38 nuo Pelekas.
Jums padėkojo šie nariai: AudriusM, dainiuška, Dolcas, TADZIUS, Kabliukas, saulius67

: Nemunas 2011-09-11 09:45 #29155

• chrustik
  • chrustik avataras
  • Administratorius
  • Forumo technikas
  • Žinutės: 3552
  • Gauta padėkų: 1756
Pelekas parašė:
Negaliu nepasidalinti ispudziais :) Vakar as, Dafo ir Jackfish buvome Nemuno zemupyje ties Geges intaku Silutes rajone. Zvejojome ilgai, oras geras buvo tik anksti ryte, o veliau pakilo stiprokas vejas kuris mano manymu ir sumazino zuvies aktyvuma ir normalu spiningavima. Taciau vis tik Jackfishui pavyko mus nustebinti ispudinga zuvimi :hub: Sapalas buvo 54 cm ir svere 2,200 kg. Tai pagerintas kolegos rekordas :1:

By pelekas at 2011-09-11

Sapas net pasimetes ir apsiputojes is nervu :cheer: Megabass Baby Griffonas valdo :cooll:

By pelekas at 2011-09-11

Dafo pagavo 2 lydekas, viena legali, buta eseriu, o man siais metais nekas, tai tenkinausi keliais eseriais ir stambios kuojos grybstelejimu prie pat koju ant sapalinio voblerio :oo:

Beje, siam kolegai tikrai sekasi ant geru egzemplioriu. Pries kelias dienas Neryje paeme vat tokia zuvi :joint:

By pelekas at 2011-09-11

Kaip tikras zvejas ir gamtos myletojas sias nuostabias zuveles jis paleido atgal i ju stichija. Pas mane butu atvirksciai :evil:
Į konkursą jas siųskit. :1:
Visada duokit žmonėms antrą šansą ir niekada trečio!

: Nemunas 2011-09-11 10:58 #29157

• Gražvydas
  • Gražvydas avataras
  • Pradedantysis
Nu, bet Šapalas įspūdingai atrodo. :good:

: Nemunas 2011-09-11 11:26 #29158

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Mes, plūdininkai duobutės ieškome su gylmačiu.Kita vertus duobė duobei nelygu.Jaunystėje norėdamas rasti gylį (tada žvejojau kurį laiką dugninėmis meškerėmis) mesdavau į uždambius nes ten tikrai būna gylis.Kadangi klausimas ne iki galo suformuluotas tai sunku ką ir patarti :lalk:

: Nemunas 2011-09-11 12:32 #29163

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
  • Žinutės: 6133
  • Gauta padėkų: 8980
Prisiklausęs Šulijos prognozių,- neišturėjau :blush: .
Vos tik baigiau sapnuoti paskutinią, daugiaserijinio sapno seriją, tuoj verčiausi iš lovos, rinkausi žailiukus ir skubėjau šturmuoti Nemunėlį :ikio: . Bekraunant bagažinėn žvejybinį turtą pastebėjau kad po paskutinės žūklės lengvojo spiningėlio nulūžes paskutininis žiedelis :evil: Nieko blogo, suremontuosiu pats, bet nuotaiką truputi tam kartui sugadino. Pasiėmiau kitą lengvesnį spiningėlį, nors manau, kad jo taip pat neprireiks ir užteks viskas sunkiosios artilerijos.
Ilgas buvo sapnų serijalas, o ypač užsitesė paskutinė sereija :blush: , tad prie vandens buvau gan vėlai apie 8val. :blush:
Nemunas pasitiko labai žemu vandens lygiu ir tirštu rūku. Važiavau į svetimas teritorijas už desėtko kilometrų nuo namų.

Apie valandą plakiau visas žinomas duobes, pačiais gardžiausiai lydekiniais patiekalais iš penkių žvaigždučių restorano. Nė krepšt :batas: :evil: . Mačiau kaip nemaži ešeriokai vaikosi mano lydekinius guminukus, bet atseka iki kranto, apsisuka ir pradingsta tamsioje gelmėje :evil: Net jie skalbia bado streiką :batas: :evil:
Užsidėjau nedidelį visiškai juodą twisteriuką su 6gr galvakabliu. Gal sakau bent ešeriokai neatsispirs pagundai. Atsispyrė :evil: Situacija kartojasi kaip ir su lydekinėmis gumomis. Sekioja iki pat kranto bet griebti neužtenka drasos.
Spiningavau truputi pabrides ant iškyšulio galo. Per pusę užmetimo žemiau manęs didelių akmenų sekluma. Na gal nevisai sekluma, nes ten gylis apie pora metrų, bet žemiau tos akmenuotos seklumos labai staigus pagilėjimas gal iki keturių su virš metrų. Ten šį rytą mačiau parodant nugarą ūsorių. Negaliu būti tikras, kad ūsorius nes per rūką sunkiai įžiūrėjau, tačiau save lyg apgaudinėdamas nusprendžiau kad turėjo būti ūsorius. Pradedu juodu guminuku stuksenti dugną, gal kibs, gal nusišypsos laimė :f: :blush: Žaidžiau , žaidžiau kol prisižaidžiau :blush: Srovė stiproka, ir masalą gan greitai praneša per tuos akmenis o už jų staigiame pagilėjime vis kliūva. Jau kelinta kartą vos išprašau masalą iš kliuvinio. Bet prisižaidžiau. Vos tik masalas praėjas akmenis nuileido į tą pagilėjima, trenkė per rankas nežmoniškas smūgis. Ritės rankenėlė iki kraujo numušė pirštus, sužviegė ritės stabdis ir pasileido pasroviui. Vos išlaikiau spiningą rankose, su tokia jėga jį plėšė man iš rankų o ritės stabdis nesustodamas žviegė ne savo balsu. Valas pintukas 0,12mm laiko kiek menu 8kg. Lydekinis volframo pavadėlis kiek menu laiko 6kg. Bandau sulaikyti bet akivaizdu kad jėgos kol kas labai nelygios. Mano bandymas sulaikyti neturėjo jokios įtakos. Vis nežmonišku greičiu su nežmoniška jėga viskas tolo nuo manęs.Spiningas nors ir ne iš tų lengvų botagėlių bet išsitieses nuo pat rankenos į vieną liniją su valu. Žvilgt į ritę ir matosi kaip kas sekundę valo lieka vis mažiau...
Pats net nepajutau kaip lyg tempiamas kokio traktoriaus atsiduriau gal jau trisdešimt metrų žemiau nuo tos vietos kur buvo kibimas...ir vis dar plėšia valą iš ritės, vis dar tempia stipriai spūgiuojant pasroviui, beveik bėgte lekiu ir aš krantu paskui....
Nežinau kur tuo metu buvo mano širdis bet manau kulnyse :blush: , o vietoje kraujo tikriausiai gyslomis pradėjo tekėti grynas adrenalinas. Minttimis tik spėjau perkratyti kas tai galėtų būti, bet vienintelė mintis kažkas egzotiško migruojančio iš jūros čia neršti....Esu pagaves nemažai pakankamai didelių žuvų. Žinau kas yra metrinis ūsorius, kas dešimties kilogramų salatis ar lydys,- čia visiškai ne tas kalibras. Žaidimas be kompromisinis ir tik į vienus vartus ne mano naudai nors ne su pačia silpniausia įranga žvejoju... Visa tai truko gal nepilną minutę kai ritės būgnelyje pradėjo matytis būgnelio dugnas, bet niekas nesikeitė. Žviegė ritės stabdis, nežmoniškai galingais smūgiais plėšė spiningą iš rankų priversdami vos ne virsti iš koto....ir tempė, tempė be perstojo net nemažinant greičio. Drebančiom rankom pradėjau veržti ritės stabdį. Valas visai baigiasi, reikia kažką daryti, paveržiu dar ir dar....Suleidžiu pirštus lyg katinas nagus į spiningo rankeną...KAs bus tas. Deje niekas net negalvojo sustoti, dar vos ne griūdamas bėgau pakrante paskui, bet nespėjau...arba išlpėš spiningą iš rankų arba.....na ir buvo tas antrasis arba. Atislaisvino. Net atsisėdau :blush: Tik dabar supratau kokią doze adrenalino gavau...purtėjau kaip drebulės lapas nuo vėjelio :blush: ;) Va čia tai buvo. Negaila kad pabėgo, bet gaila kad net nepamačiau kokio dydžio ir kokio grožio monstras šį rytą susikovė su manimi. Ilgokai sėdėjau. Sutraukiau ne vieną cigariuką kol "grįžau" į šį pasaulį :blush: :lol:
Yra Nemune monstrų....oi yra tik labai retai pasitaiko susikauti su tokia galybe. Bet dėl tokių akimirkų atrodo galima paaukoti bet ką. Visai negaila, tegul gyvena, nes vis tiek ne mano jėgoms ir jau ne tokiais įrankiais kautis su tokia pašėlusia jėga.
Kagi. Trūko pintukas nors turėjo nutrūkti pavadėlis. Šeip būtų atlinkes džigo kabliukas bet kaip tyčia buvo uždėtas geras galvakablis su kaltiniu juodu kabliuku.
Sugebėjau dar apie porą valandų spiningauti, jau visai nesitikėdamas jokio kibimo. Matyt užteko įspūdžio iš tos minutės kovos su monstru, bet dar pakliuvo keletas ešeriukų ir kelios lydekaitės. Viena dar net nepilnametė...
Grįžau namo tuščias, bet ar tikrai tuščias. Tokia maloni patirtis, tokia su niekuo nesulyginama kova į vienus vartus išliks kaip geras malonus prisiminimas manau visam gyvenimui...
Štai tokiu guminukų susigundė monstras. Kiek daugaiu jį mėčiau monstrų jau nebuvo :blush: :lol:

O čia kuklūs mano laimikiai :blush:

Vanduo skaidrus, tai įbridus prie kojų susirinko gružliukai :good: Šaunu kad jų tiek daug, tai geras ženklas :clap:

Lydekaitės deje tik tokios

Šulija nemelavo. Oras įdienojus tikrai išsitaisė. Nušvito saulutė, pasidarė net per šilta, tad lyg ir su pakilia nuotaika pasukau link namų. Taip jau yra nuo senų laikų. Didžiausia visada lieka dar paaugti, nors šį kartą labai buvo smalsu nors akies krašteliu pamatyti monstro dydį... Kagi, tegu ir tuščias, bet geros energijos pasikroviau tikriausiai visai savaitei :good:
Tai tiek įdomių žinių iš Nemunėlio :vooo:

: Nemunas 2011-09-11 12:36 #29164

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
  • Žinutės: 6133
  • Gauta padėkų: 8980
Gražvydas parašė:
Taigi turiu klausimą. Kaip galima rasti duobių? Žinau, kad kur srovė lėtesnė ten duobė, bet praėjau minimum 3kilus pakrante, nepastebėjau jokio srovės sulėtėjimo. Taigi ar ryškiai srovės greitis skiriasi ten kur duobė?

Duobes atrandi ne tik stebėdamas vandens paviršių, vandens linkius, srovės sulėtejimus ir pan. Geriausiai pažinti dugną galima džigaujant. Tuomet rasi kiekviena pagilėjima skelumėlia skardį ir tt. :vooo: Sudėjas tai ką matai vandens paviršiuje ir tai ką jauti džigaudamas turėsi mintyse pilną dugno realiefo vaizdą ir žinosi net koks dugnas, akmenys smelis dumblas ir tt :vooo:

: Nemunas 2011-09-11 12:54 #29165

• Gražvydas
  • Gražvydas avataras
  • Pradedantysis
Tavo apžvalgą skaitydamas, net pats adrenalino įgavau :ty: Be to dar vienas klausimukas. Kada plėšrūnės aktyvesnės ar ryte ar vakare? Spiningauju vos dvi savaitės ir dar gyvenime nesu pagavęs nei lydekos,starkio ar salačio.. :fishinggg: dėkui :good:

: Nemunas 2011-09-11 12:58 #29166

• RimasK
  • RimasK avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 736
  • Gauta padėkų: 283
Dekui Audriau uz grazu pasakojima :ty: :good:
Nesusilaikau nepaklauses , citata:
Žinau kas yra metrinis ūsorius, kas dešimties kilogramų salatis ar lydys....
Ar tikrai teko gyvenime toki salati regeti ? :blush: :blush: :blush: Nes man neteko net girdeti apie tokio svorio salatukus :blush: :blush: :blush: :unsure:
Moderatoriai: Čebas, Lydeka, Dolcas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.111 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top