Tas žvejybinis alkis, jis vėl išviliojo mane iš namų prie Nemunėlio.Visa savaitė kaip kalėjime

darbas-namai- darbas

O atėjus savaitgaliui žvejiškos ligos simptomai dar labiau išryškėja

Taigi po peitų apsilankiau Nemune. Jau ryte mačiau kad vandens lygis aukštas, kad plaukia kalnai šiukšlių, bet kai liga tik žvejojant pagydoma, tai po pietų aš jau prie vandens.
Mano vasarinės viečikės neprieinamos, net krantu iki jų nedasibrauti. viskas užlieta.Nei karto neužmetes, važiavau ten kur galima nuo kranto paspiningauti ir kur yra duobių.
Vos tik įsukau į keliuką per lanką link Nemuno kai kelią pastojo diiiiidelė bala. Užlietas keliukas gal pusšimtį metrų

Teko suktis. Važiavau dar apie dešimt km į kita vietelę. Ten jau trikrai turėčiau privažiuoti

Apie pora valandų šukavau dambas ir tarpdambius viena po kito. Anei krepšt. Nesimato ir jokio judesio. Paguoda tik tai kad vakarėjant pasidarė tiesiog fantastiškas rudeniškas vakaras. Nekibo, bet mojuojant spiningu pasimiršo viskas , kas per savaite nugulė pavargusiame nuo darbų kūne.Laikas prabėgo labai šauniai mojuojant spiningėliu

.
Išbandžiau beveik viską ką turėjau masalų arsenale, pabaigai nusprendžiau pamėginti mikriukus. Suveikė. Tuoj keli sprindiniai ešeriukai, jau spusrdėjo rankose. Keliant iš vandens mikriuką atakavo salačiukas, vėliau visai prie kranto nusipurtė žolinė, iki puskilio, mikro lydekutė.
Namo grįžau tuščiomis, bet rankos vis viena žuvimi pasmardintos

Tą ir reikėjo įrodyti pačiam sau

Vanduo labai aukštas , daug šiukšlių, bet kiek pastebėjau jau po truputi važiuoja žemyn. Gal ryt jau bus žemesnis.
Kagi, liga labai trumpam dalinai pagydyta, laikas praleistas gamtos tyloje palydint saulėlydi labai puikiai. Na o žuvis,- bala jos nematė. Ne visos juk dienos žūklėje gali būti labai gausios laimikiu

. Ir taip jau nemunėlis šią vasarą savo nemenką duoklę man atidavė

Visa kitą tikriausiai jau liks kitiems metams nors ???????......
Laimikio foto šį kartą nebus, bet keletą vakaro vaizdų norėčiau įdėti...
Tolumoje matosi Seredžiaus bažbyčios bokštai.
Tarpdambiai.
Atrodo turėtų būti lydekiokų rojus...deje lydekiokų gal ir yra, bet mano masalai jiems šį kartą pasirodė per pigūs

, o gal neskanūs
Nors vandens lygis aukštas, bet vis vieną labai skaidrus
Tai tiek skurdaus, be laimikio nuotraukų, mano reportažiuko. Kartais tenka pasidžiaugti ne vien geru laimikiu, bet ir tuom ką matai aplink, paklausyti tylos ir tiesiog pabūti pabėgusiam nuo kasdienybės.....