• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Nemunas

: Nemunas 2011-09-03 19:12 #28638

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
  • Žinutės: 6133
  • Gauta padėkų: 8980
Dafo parašė:
Auriaui, puiki zvejyba :good: . Kaip suprantu vandens nepakele savaitgaliui, tai manau reikes ir man rytoj Nemuna imti :batas:

Ne savo valdose buvau tai nelabai turiu kaip sulyginti koks ta vandens lygis. Savo valdose turiu kelis orientyrus o svetimoje vietoje tik pagal kranto linija pasirodė kad lygis ne tik nepakiles bet ir po truputi krenta.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Nemunas 2011-09-03 19:15 #28639

• girinis37
  • girinis37 avataras
  • Žvejybos profas
  • nu ka galiu pasakyt
  • Žinutės: 5762
  • Gauta padėkų: 1035
pas mane tai nuo 7 val. kaip pakilo apie 10 cm. tai ir sustojo .12 namo isvarem tai vanduo stovejo vietoj

: Nemunas 2011-09-04 10:56 #28648

• dainiuška
  • dainiuška avataras
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 2785
  • Gauta padėkų: 3193
Ir aš šiąnakt Nemune buvau, meškeres per petį mėčiau, laimikio krante neturėjau...
Šiemet man kažkaip nesekasi žūklėje, o ypač - Nemune. Vakar nutariau, kad laikas nulaužti šią nemalonią tradiciją, ir žūklei pasiruošiau iš peties. Traper pašarai, įvairūs priedai (kopra melasa, saulėgrąžų išspaudos), šiek tiek žirnių, kviečių, puskibiris molio, keletos rūšių masalai, pora feeder'ių su šėryklomis - pasiruošimas užėmė kone pusdienį. Vieta - "išėjimas" iš gilios duobės, gylis - apie 3 metrai.

Po pirmų metimų patenkintas pastebiu, jog šėryklų svorį iškart atitaikiau teisingą ir jų neplaka prie kranto. Sumaišau pašarą, po to molio pagalba suformuoju rutulius ir darau pirmąjį, didelį, užšėrimą. Peršerti nebijau, nes kviečių su žirniais dėjau visai nedaug. Vakaras - tuščias, tik pūgžliai neduoda ramybės, jeigu ant kabliuko užmaunu sliekelį. Net naktinį, gyvatės, taršo :joint: Naktį - vienintelis kibimas: piršto dydžio šamukas :nerd: Labai gražus, ale kažkaip nepagalvojau nufotkinti :zip: Visos viltys - į rytą.
O jis pasitinka labai ūkanotas, migla - tiršta it dūmai:

Po truputį atgija meškerykočiai - tai žiobriukas, tai plakiukas, jeigu tik užmaunu slieką - iškart atakuoja išsprogtaakis gleivys.

Kartas nuo karto paviršiuje pasirodo karšių pelekai. Pašaras suveikė, patenkintas trinu rankas - tuoj, tuoj bus :hub:
Tas "tuoj" taip ir neatėjo :zip: Atsėdėjau kaip doras pilietis iki 11-os valandos - nei vieno rimto kibimo, tik neūžaugos žuveliokai - praktikantai nedavė ramybės :fishinggg: Viltis - anam gale, pradedu mintyse vograuti, jog laikas pėdinti namolio su įprastiniu šiemet rezultatu :batas: Tiesiai priešais mane, gal kokie 20 metrų, į paviršių išlenda apsidairyti nemenkas karpis - kokius 5 kg duočiau drąsiai. Ech, kad ateitų jis iki mano kabliukų :pop: Sėdžiu toliau - oras superinis, namai palauks. Staiga dešiniąją meškerę taip pystelėjo, kad dar prieš kirtimą jau buvo nuneštas kabliukas su 0,16 mm pavadėliu :nerd: Pats iš savęs šaipausi - prisikvietei karpį - turėkis :lol: "Kova" truko sekundę. Visas šis įvykis vainikavo kone 20 valandų žūklę :fishinggg: Rezultatas - kaip visada šiemet... Et, bus kažkada geriau :vooo:
Jums padėkojo šie nariai: AudriusM, samir, baubas, RimasK, Dolcas, TADZIUS, Kabliukas, dumiukas, aras, Megėjas

: Nemunas 2011-09-04 11:41 #28649

• RimasK
  • RimasK avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 736
  • Gauta padėkų: 283
Panasiai Dainiuska ir man vakar buvo :( . Vaziavau isbandyt man nezinoma telkini Kedainiu raj., taipogi pasiruosta buvo labai rimtai, bet vos pradejus zukle, seryklelei nepasiekus dar dugno nedideli karsiukai jau "kaldavo", kibimo tempas nerealus, bet dydziai nelabai dziuginantys... Nuotaika pati geriausia nebuvo, norejosi "kazko" rimciau, ir taip bezvejojant karsiukus seke rimtas kibimas, zvejojau 0.14 pavadeliu, nes tikslas buvo rimti karsiai, tad po kibimo jauciau priesininkas visai kitos svorio kategorijos, bet deja......... istiesino plonavieli kabliuka...Pagalvojes , kad prie jauko susirinko stambesniu :f: , uzmeciau dar viena feederi us 0.16 pavadeliu, rimtu drennan kabliuku ir nemazu meslinuku kuokstu. Kibimo tikrai teko laukti ilgai ant sio didelio "kasnio", bet sulaukiau... ka ikabinau tikrai neisivaizduoju, bet tikrai ne karsio duslus judesiai gale buvo, pakovojau ne viena minute, bet jauciau, kad persvara ne mano pusej... deja neatlaike pavadelis, kad pabego tikrai negaila, bet kad nespejau net pamatyti kas per zuvis uzkibus buvo ,liudnoka. Tad kilogramu nemazai "primusta" buvo, bet realiai likau be laimikio...
Manau i si telkini dar sugrysiu.
Paskutinis taisymas: 2011-09-04 12:39 nuo RimasK.
Jums padėkojo šie nariai: baubas, Dolcas, TADZIUS, Kabliukas, dumiukas, aras, Megėjas

: Nemunas 2011-09-04 12:34 #28650

• TATA
  • TATA avataras
  • Pradedantysis
  • Zvejys-ligonis
  • Žinutės: 359
  • Gauta padėkų: 221
Dainiuska,jei kliovas staigus ir likai be kabliuko,manyciau sapalas simtaprocentinis,dvieju kilu ir virs,nukala 0.18 pavadeli is pirmo smugio,tai ka noret jei buvo pas tau plonesnis :)

: Nemunas 2011-09-04 14:21 #28655

• dainiuška
  • dainiuška avataras
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 2785
  • Gauta padėkų: 3193
TATA parašė:
Dainiuska,jei kliovas staigus ir likai be kabliuko,manyciau sapalas simtaprocentinis,dvieju kilu ir virs,nukala 0.18 pavadeli is pirmo smugio,tai ka noret jei buvo pas tau plonesnis :)

Aš irgi už šapalą, juo labiau, kad masalas buvo pusė žirnio, tad ten greičiausiai plačiaburnis ir buvo. Tiesiog labai sutapo su karpio pasirodymu :) Apmaudžiausia - kad taip greit viskas baigėsi. Rimai, tu tai nors :ikio: bent kažkiek, o man tai davė į vienus vartus :box: :bumm: Nieko, mes dar dainuosim :f:

: Nemunas 2011-09-04 14:29 #28660

• TATA
  • TATA avataras
  • Pradedantysis
  • Zvejys-ligonis
  • Žinutės: 359
  • Gauta padėkų: 221
Jei zuvis maudosi,nereiskia kad turi kibti,o spaliecas myli lb zirniuka :good:

: Nemunas 2011-09-04 18:28 #28685

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Plakiau Nemuno vandenį šį rytą ir aš. Nuvažiavau į nežinomas vietas. Pradėjau vėlai, jau sklaidėsi rūkas. Vieta visiškai nežinoma bet senais laikais pamenu, kad ten visada būdavo gili duobė. Daug makaluotis pakrantėmis neteko kad tą duobikę užtikti :hub: .

Po valandos plakimo įsitikinau, kad vietoje lydekų bus tik tos šios neužaugos. Pagavau keturias, bet visos kaip viena,- standartinės vos vos legalios, tad visos keliavo atgal į duobės bedugnę.

Šukuojant duobės priekį pakliuvo gražus ešeriokas. Turėjau ir dar kelis ešerinius kibimus. Kagi, lydekutės tik smulkmė, o va ešeriukas gražus. Dedu vienu numeriu mažesnę guma ir pradedu ešeriauti :joint: .

Mažesniuosius paleidinėju o gražesnius priglaudžiu :f: . Bus į rūkyklą. :hub:
Visą vasarą paleidinėjau, tad laikas nors kartą paimti :blush:

Tai tiek tos rytinės žūklės nežinomoje vietoje. Vandenukas salyginai labai žemas, tad po pietų nieko nelaukes kuriu planą chuliganą patikrinti ūsorius, o gal ir koks dar šapaliukas bus ant sraunumų :hub: .
Papietaves aš vėl prie Nemuno bet jau savo valdose ant sraunumų. Kaip gera vėl nubristi ten kur tiek daug laiko šią vasaros pradžioje buvo pražvejota :uj: .
Pora valandų be sustojimo plakiau tas sraunumas, paskui persikrausčiau ant kitų, bet deje. Nei krepšt :batas: . Nemačiau nei vieno ūso,nei vieno šapalo...iš vis buvo taip ramu lyg žiūrėčiau ne į Nemuną o į savo šulinį. Išmėginau visus ūsorinius guminukus, keičiau juos į šapalinius, galiausiai dėjau net sukriukę, bet ....Nemune jau rudenėlis, visiškai pasikeitė žuveliokų laikymosi vietos, pasikeitė ir apetitas.
Praleidau vakarą ieškodamas ūsorių tai nieko rimtesnio ir nepagavau. Kaip ir ryte pakliuvo keli gražūs ešeriai, dvi nevisai legalios lydekaitės, bet tikriausiai paskunį kartą šį sezoną taip maloniai praleidau įsibrides Nemuno sraunumose laiką.Lydekutės keliavo atga,o didesniuosius iki puskilio ešeriu pamėiau. Bus prie rytinių į rūkyklą :blush: :good: .
Oras nuostabus, vakaras fantastiškas, pagauta keletas ešeriokų. Ko daugiau bereikia. Rūkykla Bus pakurta, bus užpirkta alučio ir tikriauiai jau bus uždarytas šių metų mano spiningavimo sezonas.

Nebuvo jis blogas, bet nebuvo ir iš geresnių. Kiekvieni metai vis sunkiasni, vis mažesni laimikiai o ir patys laimikiai kas metai ne tokie gausūs.
Atsisveikinu su Nemunu palydėdamas saulėlydį. Nuostabus vakaras. Nededu dar taško šiems metams bet....

Kagi, rūkinimui ešerių pagauta pakankamai, tad belieka Nemunėlį palikti ramybėje tikiuosi iki kito savaitgalio.
Tai tiek žinių iš Nemuno mano valdose :vooo:
Paskutinis taisymas: 2011-09-04 18:41 nuo AudriusM.
Jums padėkojo šie nariai: baubas, dainiuška, TADZIUS, dumiukas, aras, zvejyskolia, greitis2, Dafo

: Nemunas 2011-09-05 06:53 #28701

• Dafo
  • Dafo avataras
  • Naujokas
  • Žinutės: 80
  • Gauta padėkų: 58
Na nelabai kaip susikloscius zvejybai Neryje, issigreziau rubus, ispyliau vandeni is bidkelniu ir patraukiau i Nemuna netoli Zapyskio :) . Nemune vanduo tikrai zemas, skaidrus :yes: . Tik gal vietele nelabai tikmama pasirinkau. Siaip ten nera labai gilu, o nukritus vandeniui tai isvis. Na bet norejosi toliau nuo Kauno, kadangi savaitgalis, ir kuo arciau Kauno, tuo didesnis kolhozas :no: . Cia jau taikiausi i lydekas. Bandau guma, viena kita vartikle ir po kurio laiko pamaciau lydekaite. Atseke blizgute vis bandydama atsargiai paragauti, bet taip ir neisdryso rimciau imti :) . Po kurio laiko jau kita lydekute buvo drasesne ir rimciau kibo i blyzge. Lydekaite ne per didziausia 48cm. Foto nebus, nuskendo Neryje mano telefonas :) . Tai va, ir viskas, daugiau kibimo neturejau.
Jums padėkojo šie nariai: Dolcas, TADZIUS, aras

: Nemunas 2011-09-05 12:00 #28713

• Dafo
  • Dafo avataras
  • Naujokas
Sveiki. Gal kas matet kaip siandien vanduo Nemune zemiau Kauno? Ar nepakele?

: Nemunas 2011-09-05 12:05 #28714

• Kabliukas
  • Kabliukas avataras
  • Rimtas žvejys
  • Zvejojau fyderiu,dar pludine..atsirado spiningas:)
  • Žinutės: 1038
  • Gauta padėkų: 634
Dafo parašė:
Sveiki. Gal kas matet kaip siandien vanduo Nemune zemiau Kauno? Ar nepakele?
Neseniai gryvau nuo Nevezio.Buvo,kaip ir vakar ryta vanduo.Vandeni kelt 11 val.pradejo,tad nezinau,kiek iki dabar pakilo.
Astrus....

: Nemunas 2011-09-05 12:51 #28718

• Gražvydas
  • Gražvydas avataras
  • Pradedantysis
  • Nei žvyno, nei karosiuko!
  • Žinutės: 111
  • Gauta padėkų: 67
Na ką po pamokų gryžau ir iškart išsiruošiau prie Nemuno. Kaip visada mano pamėgtoje vietoje maži ešeriukai kibo puikiai. Pavyko pagauti vos kelis didesnius ir vieną jau tinkantį rūkimui. Taip pagavau antros rūšies žuvį ant spiningo tai Pūgžlys. Taip taip ir tas išverstakis susigundė mikro guminuku ir dar sakyčiau gana nemažas

Štai ir visos 19 žuvų, 17 iš jų buvo paleista augti.

Taigi vos per pusantros valandos pavyko pagauti nemažai ešeriukų. Man patiko! Deja ir vėl netekau poros mikriukų. Radau duobę kurioje laikosi tikrai nemažos žuvys (sprendžiu pagal uodegos tampymą ir kirtimo stiprumą) deja joje labai nepatogu žvejoti, nes ten labai daug šakų dėl kurių ir nuroviau pora guminukų. Nežinau, kaip išvengti tų šakų. Taigi kolkas esu laimingas ir tikiuosi greitu metu vėl apsilankysiu prie Nemuno.

P.S. atsiprašau už nekokybiškas nuotraukas, fotkinta su telefonu. :ty:
Paskutinis taisymas: 2011-09-05 12:52 nuo Gražvydas.

: Nemunas 2011-09-05 13:18 #28720

• Dafo
  • Dafo avataras
  • Naujokas
Kabliukas parašė:
Neseniai gryvau nuo Nevezio.Buvo,kaip ir vakar ryta vanduo.Vandeni kelt 11 val.pradejo,tad nezinau,kiek iki dabar pakilo.

Aisku. Dekui :labas:

: Nemunas 2011-09-07 14:30 #28833

• vikis_s
  • vikis_s avataras
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 339
  • Gauta padėkų: 66
LABA VISIEMS :bye:
Vakar buvau paspiningaut Nemune,visiskas 0...nuseko nemunas tj nzn kjp kur ka daryt,dar neprisitaikem prie salygu,dugniniu svinus paliekam po kiekvieno metimo :( su spiningu jau ir nekas.

Dbr patyrinejau braidydamas savo vieta kur pagavau usus tj siuo metu gylis vietomis tik iki kelieniu. Ar dar tenais laikysis usas?sapalas?Ar metyt GILYN y sekance vaga kur gylis prasideda vel?
Dbr pvz nuo kranto brendant gylis sieke ir iki pazastu uz kokiu 5m nuo kranto,tada uz kokiu 20m sumazeja +- iki kelieniu-vietomis giliau max pusmetriu ir ten dauk akmenu stambiu o seip dugnas nusetas smulkeis kumscio dydzio akmenais ir smelis.Brendant dar tolyn po truputy vel gileja,bet toli jau nebridau nes toli nuo kranto bunu jau,o nemuno srove didele tai lb nejauku...

Salacei ar tais sapalai sokinejo siuo metu kokiu +-30m aukstyn pries srove nuo ten kur mes zvejojom anksciau juos ir vel toli toli nuo kranto,uso sokinejancio nematyt,bet pries savaite kai pagavau usa tai daves kur dbr jau mazas gylis ir aplink ta vieta kokiu 50m.

Kur patartumet zvejot,ir kjp?nzn ar aiskei daugmaz dugna nupasakojau...is esmes tai visas nusetas kumscio akmenukais,zvyrius,ir dauk metro pusmerio dydzio akmenu. tikslas usorius,sapalas,salatis ;)
Paskutinis taisymas: 2011-09-07 14:45 nuo vikis_s.

: Nemunas 2011-09-07 17:59 #28881

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Rudenėjant ūsorių spiningu bent aš nepagaunu niekados :blush: , net tokiais metais, kai jų mano vietose vasarą būna labai daug. Atvėsus orui ir vandeniui jie kažkur
pasitraukia nuo seklumų, tad su spiningu man jau nebekimba :batas: , arba tiesiog reiktų rasti tas vietas kur jie būriuojasi, bet tikriausiai su spiningu jau nepasiekiamos vietos :( . Vienintelis būdas rudenį pagauti ūsorių manau lieka tik dugninė, bet kur jų reikia ieškoti tavo vietose tikrai sunku pasakyti. Šeip aš dugninėmis nežvejoju tai net žalio supratimo neturiu kur reiktų tau juos mėginti atrasti su dugnine :unsure: .
Kiek supratau spiningavimo tikslas ūsorius, šapalas ir salatis, bet jei mano tikslas būna ūsorius tuomet beveik nelieka šansų pagauti kažką kitą :( . Labai skiriasi ūsorių spiningavimas nuo kitų žuvų gaudymo spiningu tad prisiderinti prie visų šių žuvų vienu metu nelabai išeina. Arba gaudai ūsorius ir pagauni arba ne , arba spiningauji kitas žuvis be tikimybės pagauti ūsorių.
Man dažnai taip gaunasi ...bandau pagauti ūsorių o nepagaunu iš vis nieko nors žinau kad jei būčiau nesistengias suvilioti būtinai tik ūsorių tuomet būčiau pagaves kitų žuveliokų :f: :lol: :vooo: .
Paskutinis taisymas: 2011-09-07 18:18 nuo AudriusM.

: Nemunas 2011-09-07 18:17 #28886

• vikis_s
  • vikis_s avataras
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 339
  • Gauta padėkų: 66
As tai jai matau selstancius salacius ar tai sapalus tai juos bandydavau,o kai tikslas usas tai tik jy.bet dabar jau iseitis tik dugnine,dar kartely pagandyt reiks ysibridus didesniuose gyliuose prasukuot dugna su mikriukais

: Nemunas 2011-09-08 19:09 #28970

• baubas
  • baubas avataras
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 6189
  • Gauta padėkų: 4356
O mėlinakis Nemunėlis, jis visalaiką dosnus, jeigu žinaiai kada juo pasinaudoti. Taigi ,,,, atvažiuoja "Lydeka", dar jo draugelis aš ir Murmeklis. Imam Nemuną. Kas su surfu, kas su donkėm. Ant surfo kibimo ilgai laukti nereikėjo...

Štai Lydeka tyko grobio

Nesvarbu kad ne į Nemuną žiūri, kimba visur. Pasitaikė ir tokių, kurę taip jau "netyčią" paleidau

Taigi, Lyeką palikom su drageliu toliau tykoti, o mes su Murmekliu išvaręm. :cha: O karšei kibo :good: Na lauksim Lydekos reportažo , gal kilbukai juo nesuvalgėėė.... :clap:

Na negražei čia tas kraujas, bet ji gyva ir tikrai gyvens :good:
Paskutinis taisymas: 2011-09-09 05:59 nuo baubas.
Jums padėkojo šie nariai: AudriusM, Dolcas, TADZIUS, dumiukas, aras

: Nemunas 2011-09-08 19:39 #28978

• Murmeklis
  • Murmeklis avataras
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 148
  • Gauta padėkų: 38
Gyvens gyvens, kur jis dėsis, skuodžiau vieną šyvakar, tai radau tokį nemenka kabliuką gerklėje. Su įstrigusiu kabliu maitinasi, o čia be kablio iškeliavo, kitą kartą tiksliai užkibs, bet jau svers 2,5 kg. :cooll: :cha:
Born to be wild

: Nemunas 2011-09-09 06:21 #28985

• baubas
  • baubas avataras
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 6189
  • Gauta padėkų: 4356
Na dar keleta foto iš vakarykščio Nemuno šturmo.

Na dar ne po 2,5 kg. bet vis vien smagios , srovinės :good:
Paskutinis taisymas: 2011-09-09 06:23 nuo baubas.
Jums padėkojo šie nariai: AudriusM, samir, TADZIUS

: Nemunas 2011-09-09 17:53 #29011

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Po darbo nevažiavau namo, o tiesiai prie Nemuno. Praėjusią savaitę nusižiūrėjau vieną duobę, tai ir užpuoliau ją šį vakarą. :ikio: :lol:
Vandens lygis žemas, stiprokas vakarinis vėjukas, o vos atvažuavus prie vandens iš po lietaus debesų išlindo saulė. Nemuno paviršius gan stipriai pasišiaušes, bet po savaitės žvejybinio bado man jau buvo nesvarbu neikoks tas vėjas nei kokios bangos.
Nuo 18 iki 20 val plakiau duobę visais įmanomais lydekiniais masalais. Pačioje pradžioje gan stipriai aukšles vaikė plėšrūnės bet po pusvalandžio žūklės viskas nurimo lyg būtų pasibaiges vakarienės laikas. Per tą pusvalandį kol vyko lydekų vakarienė, viena, vos pasiekusi "pilnametystę" lydekutė, papuolė ir man ant 7cm relax naturalaus spalvinimo riperiuko. Po jos dar sekė keletas ešeriokų, bet kaip nurimo lydekų vakarienė taip baigėsi ir kibimas. Turėjau dar dvi lydekines atakas , deje joms šį kartą pasisekė..o man nelabai, - nors iš kiitos pusės, pasisekė ir man. Po darbo savaitės pabuvau prie Nemunėlio, pamojavau spiningu ir netgi keletą žuveliokų sugraibiau :blush: Dydis gal ir svarbu, bet pats procesas vis vieną lieka svarbiausia. :blush:
Vandens lygis neaukštas tad per savaitgalį tikrai dar paspiningausiu, juo lab kad ekmadieniui visai puikų orelį Šulijadėjo pažada :yes:
Tai tiek tos trumpos žvejybėlės iš Nemuno. :vooo:
Foto nekeliu nes internetas neveža :angry:
Pastebėjau kad lydekos tikrai juda ir gan aktyvios tik gal truputi jau anksčiau reikia pradėti žvejoti nes vakarop lydekinis "paradas" nurimo.Nurimo ir kibimas. :batas:
Paskutinis taisymas: 2011-09-09 18:07 nuo AudriusM.
Jums padėkojo šie nariai: baubas
Moderatoriai: Čebas, Lydeka, Dolcas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.071 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family