Ir aš šiąnakt Nemune buvau, meškeres per petį mėčiau, laimikio krante neturėjau...
Šiemet man kažkaip nesekasi žūklėje, o ypač - Nemune. Vakar nutariau, kad laikas nulaužti šią nemalonią tradiciją, ir žūklei pasiruošiau iš peties. Traper pašarai, įvairūs priedai (kopra melasa, saulėgrąžų išspaudos), šiek tiek žirnių, kviečių, puskibiris molio, keletos rūšių masalai, pora feeder'ių su šėryklomis - pasiruošimas užėmė kone pusdienį. Vieta - "išėjimas" iš gilios duobės, gylis - apie 3 metrai.
Po pirmų metimų patenkintas pastebiu, jog šėryklų svorį iškart atitaikiau teisingą ir jų neplaka prie kranto. Sumaišau pašarą, po to molio pagalba suformuoju rutulius ir darau pirmąjį, didelį, užšėrimą. Peršerti nebijau, nes kviečių su žirniais dėjau visai nedaug. Vakaras - tuščias, tik pūgžliai neduoda ramybės, jeigu ant kabliuko užmaunu sliekelį. Net naktinį, gyvatės, taršo

Naktį - vienintelis kibimas: piršto dydžio šamukas

Labai gražus, ale kažkaip nepagalvojau nufotkinti

Visos viltys - į rytą.
O jis pasitinka labai ūkanotas, migla - tiršta it dūmai:
Po truputį atgija meškerykočiai - tai žiobriukas, tai plakiukas, jeigu tik užmaunu slieką - iškart atakuoja išsprogtaakis gleivys.
Kartas nuo karto paviršiuje pasirodo karšių pelekai. Pašaras suveikė, patenkintas trinu rankas - tuoj, tuoj bus

Tas "tuoj" taip ir neatėjo

Atsėdėjau kaip doras pilietis iki 11-os valandos - nei vieno rimto kibimo, tik neūžaugos žuveliokai - praktikantai nedavė ramybės

Viltis - anam gale, pradedu mintyse vograuti, jog laikas pėdinti namolio su įprastiniu šiemet rezultatu

Tiesiai priešais mane, gal kokie 20 metrų, į paviršių išlenda apsidairyti nemenkas karpis - kokius 5 kg duočiau drąsiai. Ech, kad ateitų jis iki mano kabliukų

Sėdžiu toliau - oras superinis, namai palauks. Staiga dešiniąją meškerę taip pystelėjo, kad dar prieš kirtimą jau buvo nuneštas kabliukas su 0,16 mm pavadėliu

Pats iš savęs šaipausi - prisikvietei karpį - turėkis

"Kova" truko sekundę. Visas šis įvykis vainikavo kone 20 valandų žūklę

Rezultatas - kaip visada šiemet... Et, bus kažkada geriau