Kaip pasakytų forumo dievs "NU KŪ AŠ GALIU PASAKYTI". Apie 16 val sėdau į ratus ir nusimaliau panemuneis ieškoti naujų dirvonų žūklei. Savo valdose atėjus rudenėliui aš jau mažas šeimininkas, todėl reikia šturnmuoti svetimas valdas. Kyštelėjau nosį vienur , kyštelėjau kitur. Visur pilna rybokų tik visi kaip susitare dejuoja. Nėra jomo visai. Va vakar tai kibo, va užvakar tai pagavom, vo anadien kai užkibo....Jo,- malonu pasiklausyti kaip žvejai žvejoja ir kiek daug pagauna, tik kažkodėl viskas vakar arba užvakar

Nusimaliau apie gerą 10km nuo savo valdų. Ir čia radau rybokų, tik tiems nekimba nei šiandiena, nekibo ir vakar

vadinasi nemeluoja. Jie sumete dugnines, vienas papildomai plukdo paplavoką, o dar vienas plaka vandenį su spiningu. Rezultatai sietelyje skurdūs. Ant dugninių tik nedidukai plakiukai, su plūdine tie patys plakiukai ir viena kita smulki kuojikė, o su spiningu didelė boronkos skylė. Suabejoju ir aš ar man čia jamti tą vietą ar dar makaluotis panemuniais kažkur svetur bet jei nekimba tai koks skirtumas kur nekimba

Traukiu iš bagažinės sunkesnį ir lengvąjį spiningėlius ir pradžiai lengvuoju pradedu plakti vandenuką.
Taip atrodo naujos vietikės
Ant mažūjų gumų tuoj susigundo ašarukai. Acha,- vadinas nors tų čia yra

Jei nieko rimtesnio nebus tai nors su tais paišdykausiu kad numalšinti žvejo ligos simptomus

.
Va tokie ir panašūs vienoje vietelėje kibo visai puikiai.
Nusimaliu spiningaudamas apie kilometrą žemyn upe. Nieko geriau taip ir neradau... Keičiau gumas nuo absurdiškų iki tų kurios įrašytos į lydekiokų meniu pirmoje vietoje. Dėjau ir lydekų "desertines" gumas bet tuščia. Nei krepšt.Visur situacija panaši. Kibimo nėra o jei ir yra tai tik tie patys ašarukai.
Saulė pakrypsta vakarop. Jau pradeda jos diskas kliūti už karklų viršūnių tad pasuku atgalios. Kol maliausi pakrantėmis žemyn upe, per tą laiką dingo visi buvę žvejokliai ir jau sugrįžęs prie savo auto pasijutau likęs visiškai vienas. Nuėjau dar prie vandens. Jo....žvejų jau nebėra. Na pabaigtuvėms dar nutariau pamėtyti gumas ten kur jie žvejojo.
Geri žvejai buvo...matyt stipriai jaukino

. Po keletos metimų lydekinė ataka. Dar keli metimai ir yra

Na nors tai ne monstras bet visai malonus lydekiukas virš pusantro kg.
Patiko

. Nors saulutė jau pradėjo slėptis už horizonto dar nusprendžiu pamojuoti ir neapsirinku. Žvejai gerai pašėrė žuveliokus

Vėl lydekinė ataka.
Pakrantėje žolės ir rupūžokė sugebėjo dar į žoles įsprukti. Vos iškrapščiau išdyjėklią iš to žolyno

bet fortūna šį kartą irgi neapleido. Jau laikau rankose antrą lydekiuką tarp kilo ir pusantro.
Na galvoju nejau ir dar kibtų jei užmesčiau

Švysteliu , nuleidžiu į dugna ir vėl yra....
Per anksti apsidžiaugiau. Nenaudėlė kažkur užlindo dugne už kažkokio šiekšto. Jaučiu kad ji ten spurda bet patraukti negaliu. Jei atleidžiu ji plaukia kažkur toliausmugiuodama, bet vos patraukiu jį vėl atsiremia į kažkokį šiekštą ir nei krust.
Kelis kartus pažaidėm žaidimą,- tai aš ją traukiu tai jei leidžiu traukti...bet neatsikabina....kol galiausiai atsikabino bet ne šiekštas o lydekiokas

o mano valas taip ir liko užviltas už to šiekšto. Taigi teko nutraukti skanią lydekinę guma su geru pavadėliu

Na vis negana...dar rišu vieną pavadėį dedu guma ir dar bandau pamojuoti nors saulė jau pasislėpė už horizonto. Nežinau ar čia toks geras laikas pasitaikė , ar gra duobė papuolė bet po keletos metimų vėl yra. Po trumpos kovos rankose dar viena,- trečia apie kilogramą lydekutė
Šią ištraukas pats sau pasakau. GANA. Žvejo liga dalinai vėl pagydyta, tad galiu ramus važiuoti namo, o ir žmona šį kartą tikrai turėtų likti patenkinta, nes prieš išvažiuojant žvejot, pagrasino kočėlu kad be žuvies negžyžčiau.
Kagi. Nors tai ne monstrai o tik eilinės kasdieninės lydekutės, bet pradinis nusivylimas nekibimu atsipirko. Ko daugiau bereikia. Pabuvau gamtoje, pavaikščiojau pakrantėmis, pagavau keletą žuvelių. Nėra nieko geriau už tokį laiko praleidimą.

Tai tiek žinių šį vakrą iš Nemunėlio jau ne visai iš mano valdų.

Vandenėlis kaip tikėjausi nepakilo o gal net kažkiek pakrito, bet žolių ir šiuklių neša gan daug.
Ryt manau vėl mėginsiu.