• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Jaukai ir įvairios masalų rūšys

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-02-08 19:10 #6348

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
Aš remiuosi į daugiametę patirtį tiek savo, tiek kitų žvejų.Šiuo atveju aš nekalbu dėl to kas sveikia, kas ne, bet kalbant kas efektyvu tai firminis jaukas ko gero rezultatas būtų 5:0 prieš savadarbį.O kas liečia jų kokybę ir trečias šalis tai nepamirškime, kad dabar mums niekas nieko per prievartą nekiša.Patys darome užsakymus ko norime, kiek ir kokios kokybės.To pavyzdys - pats neperki "macho" iš turgaus už 30litų, bet ieškai geresnio produkto, kad ir už 200litų.Taip ir su jaukais.Klausimas tik tame kiek iš tavęs nuplėšia, uždirba, va čia tai galima diskutuoti, o jaukus mes įsivežame pagal paklausą, kišenę ir perkamumą :blush:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-02-08 19:16 #6351

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Audriuk, kaip sportininkas - plūdininkas aš galiu patarti kaip pagauti greitai ir daug, bet ne vienetus ir bonusus.Mūsų keliami uždaviniai kiti.Mėgėjui rūpi 5kg ūsoris, o mum per tą patį laiką 5,1kg aukšlių ar kuojų :cheer: Tikslas nugalėti, greitai prišaukti žuvį ir padaryti, kad jaukai teisingai būtų sudėti bei greitai prišauktų žuvį.Mum duodamas laiko limitas ir vandens atkarpa todėl mėgėjo ir sportininko gaudymo slygos labai skiriasi, bet...................
jei pastatysime į vienodas gaudymo slygas mėgėją ir sportininką čia jaukų, treniruočių ir žinių dėka sportininko pranašumas bus akivaizdus.Aš būtent tai akcentuoju.Ai, Audriuk, susėsim kada prie butelio bananų sulčių ir šnektelsim plačiau, ane draugeli :sokis:

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-02-08 19:20 #6353

• chrustik
  • chrustik avataras
  • Administratorius
  • Forumo technikas
  • Žinutės: 3552
  • Gauta padėkų: 1756
aš manau, kad jauko rūšis dar priklauso ir nuo aplinkos. Kur, kada žvejojam. Savo atveju pirmenybę atiduodu firminiams jaukams. Aišku neatsisakau ir kruopų. Dažnai stambių frakcijų ir kruopų mišinys buna geriausias variantas, buvo atvejų kai firminis jaukas nepadėjo, primečiau traiškytų bulvių, rezultatas pasikeitė. Mūsų Aristavos tvenkinyje kaip pavyzdį galiu pateikti, žvejojau aš su firminiu jauku , o 10 metrų į kairę kolega, sumetęs gal 4 meškeres ir šerdamas tik žirniais, kviečiais, perlinėm... Rezultatas, aš 7 karpiukai iki 1.5kg, keli puskiliniai karosiukai bei begalės kuojų bei plakių. Šalia sėdintis kolega, pagavo gal tai 10 kuojų ant kviečių. Čia sunku kažką tiksliai ir nusakyti. Bet visgi jei reikėtų žūklei rinktis kruopas ar firminį jauką, imčiau firminį jauką. :clap:
Visada duokit žmonėms antrą šansą ir niekada trečio!

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-02-08 19:23 #6354

• Čebas
  • Čebas avataras
  • Moderatorius
  • Kojas nukares svajojau nakcia
  • Žinutės: 2720
  • Gauta padėkų: 2231
Gal ne i tema..bet prie tu paciu jauku, kas skirta kazkuriai saliai, tas skirta, ir nesvarbu ar tu parduotuveje perki,r tu is ddimeninko, ar tiesiai si gamyklos.
N imone, gamina "M" produkta, taciau sis produktas yra skirstomas i "m-1" ir "m-2", t.y. "m-1" produktas gaminamas lietuvos rinkai, o "m-2" eksportui. misle- kodel ? Beja teko paciam ragauti produkta skirta leituvai, ir skirta kitom salim, svedija, vokietija ir pan... skonio skirtumas akivaizdus
Tikrame žvejy slypi vaikas, kuris mėgsta žaisti.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-02-08 19:50 #6357

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
Esmė manau dar ir tame,kad tarkinm SENSAS firmos jaukus gamina Lenkijoj,o skaitysim MOSELLA tik Vokietijoj.Žinoma,greičiausiai Prancūzai perkėlė savo gamybą arčiau baltijos šalių,kad padaryti jauką pigesnį,bet manau ir kokybė suprastėjo,be to jaukas vistiek brangokas mūsų rinkai
Žvejoju,nes nemoku dirbti

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-02-09 10:17 #6386

• girinis37
  • girinis37 avataras
  • Žvejybos profas
  • nu ka galiu pasakyt
  • Žinutės: 5762
  • Gauta padėkų: 1035
seniau serdavom tik kruopom ,kvieciais ar zirniais ir paziurekit kokie rezultatai budavo :good: ,o gal zuvies daugiau budavo.:unsure:

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-02-09 16:26 #6425

• Metas
  • Metas avataras
  • Pradedantysis
  • jomajo
  • Žinutės: 372
  • Gauta padėkų: 249
zuvis ne tokia isranki budavo :cheer: ,o dabar nusiperki jauko ziurek dar ir neytiksi jai,
nzn mano tevukas dauk metu zvejoja ir seresi tik su savadarbiais pasarais ir nesiskundzia
:uj:

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-02-09 18:07 #6444

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
Tai ir dabar prisitrauksi tuos žuvies skaitysim šutintais kviečiais pagardintais medumi,tik ilgiau reikės laukti,o pastoviai jaukinant,pagausi gal mažiau,bet didesnės žuvies,nors visko būna.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-02-09 21:35 #6523

• girinis37
  • girinis37 avataras
  • Žvejybos profas
  • nu ka galiu pasakyt
seriu pirktiniais pasarais,ymaises keles kruopas,kviecio kukuruzo ir pan.1 val.kuojukes ,2 val,kuojukes,ir prasideda karsu sau,ka tai reiskia.o reiskia kad salia 5 metru atstumu,senas rybokas,nu jus dar turbut tokio nezinot,kurtiniu vadinam,jis tik kvieciais seriasi is rankos,ir pas mane karsai kimba,o jis y kranta lipa ir y parde eina vodkes jamt is nervu

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-02-10 07:24 #6538

• Joškė
  • Joškė avataras
  • Pradedantysis
  • Je
  • Žinutės: 238
  • Gauta padėkų: 14
Eidamas gaudyti šapalų plūdine tikrai iki šiol nenaudojau ir abejoju ar naudosiu koki nors pirktinį jauką .šeriu kviečiais o gaudau žirniais arba avižirniais.girinis37 parašė:
seniau serdavom tik kruopom ,kvieciais ar zirniais ir paziurekit kokie rezultatai budavo :good: ,o gal zuvies daugiau budavo.:unsure:
Jei gaudai ne tą kas kimba,tada nekimba

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-02-10 17:23 #6583

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
Joškė parašė:
Eidamas gaudyti šapalų plūdine tikrai iki šiol nenaudojau ir abejoju ar naudosiu koki nors pirktinį jauką .šeriu kviečiais o gaudau žirniais arba avižirniais.girinis37 parašė:

Žuvies aišku daugiau buvo, bet yra jos dar ir dabar tik kartais atrodo išpindėjusi nuo pirktinių jauku ypač ten kur dažniau lankosi žvejai. Nemune situacija irgi panaši. Man kol kas pirktinis tik smulkmę gerai sukviečia arba per tą smulkmę tiesiog neina pagauti didesnių, nors aplink sukiojasi mamkos papkos ir tt. Tik labai stambūs masalai ir kabliukai kartais gelbsti nes tada ta smulkmė nepaima
Žodžiu kokie geri ar blogi pirktiniai man norimo rezultato jie kol kas neduoda...:no:
O su smulkme viskas ok. Veikia sukviečia tik spėk traukt :lol:

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-02-10 18:11 #6595

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
Net ir iš brangiausio jauko galima padaryti visišką šlamštą,ir man dar keista,kad tiek mažai žvejų jauką pertrina per sietą,matyt mano,kad tai tik sportininkų išmyslas.Kažkada ir aš taip galvojau,bet pertrinus,jaukas visiškai pasikeičia.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-02-10 18:15 #6597

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
Sunkinimui naudodavau statybinį sijotą žvyrą, klijavimui molį. Papildomų kvapų nei karto kool kas nenaudojau, bet tik kruopos ir kukurūzai pritraukdavo didesnės žuvies, o jaukinant vien pirktiniu pasigaudavo tik nedidelės ( dar ne mamkos) kuojikės kapojo masalus aukšlės ir pan. Dėl spalvos nežinau ką galėčiau pasakyti. Niekados atrodo jie nesigaudavo šviesūs, bet pvz kruopos ir kukurūzai tai šviesūs tačiau jais jaukinant daug dažniau pasigaudavo stambesni žuveliokai nei tik pirktiniu.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-02-12 17:06 #6850

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
Čia pas mus rutuliojasi įdomi tema apie pašarus ir įvairią žvejybą.Ateis pavasaris,mes padarysim eksperimentus,ir pažiūrėsim kas kaip gaunasi,o kol kas kaukitės :lol:

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-02-12 17:21 #6851

• Joškė
  • Joškė avataras
  • Pradedantysis
  • Je
Ką čia kautis.Kiekviena protinga mintis yra 100 proc-tinė,nes niekas nežino kaip ten iš tiesų turi būti,o dievas tyli.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-02-12 17:27 #6852

• girinis37
  • girinis37 avataras
  • Žvejybos profas
  • nu ka galiu pasakyt
nu as netyliu ,tik seip nieko nerasau,skaitau jusu pamastimus :uj: :uj:

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-02-12 17:51 #6855

• Joškė
  • Joškė avataras
  • Pradedantysis
  • Je
Tai kų braliukas eik miegot jei ryt į senvage.Aš bandysiu pas Dzūkus nulėkt.
Paskutinis taisymas: 2011-02-12 17:51 nuo Joškė.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-02-12 18:45 #6860

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Geras parašė:
Šįmet surengsiu savotišką jaukų "dvikovą": aukšlinių jaukų kategorijoje vietoj "Gut-mix" išbandysiu "Traper", o vietoj pigios serijos "Sensas" (karšis,kuoja) jaukinsiu naujais "StarFish" jaukais.Vasaros sezono pabaigoje bus aiškus jaukų "nugalėtojas".

Geras, o mane pakviesi :blush: Nors aš prastas plūdininkas, bet sudalyvauti noras tikrai yra

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-02-13 06:20 #6873

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Geras, nu va nuliūdinai :( :( :( Aš norėjai taip sakant svečio teisėmis tik.Beto ir lygiagrečiai Sensas jauką palygintumėme - išbandytumėm. Na džiugina, kad bent mažų žuvyčių atvažiuosi pagaudyti.
Gaila, kad kitų jaukų su plačia pasirinkimo gama - diapozonu firmos neveža.Tas pats Van den Eynde kada pradėjau žvejoti kainavo 40% pigiau lyginant su Sensas, bet va nėra pasirinkimo.Visa ištikimybė remiasi į Sensas todėl, kad ką užsakai tą ir atveža.Na dėl aukšlių jei vien kalbėti tai belgai dar kaž ką atveža, bet ir tai labai kukliai

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-02-13 06:46 #6878

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
Jūs čia vyrai ir pavarėt.Sensas,Gutmix,jūs geriau prisipažinkit kiek dar visokių priedų pridedat,ir ant galo gaunasi SAVAS :lol:
Paskutinis taisymas: 2011-02-13 06:46 nuo Dolcas.
Jums padėkojo šie nariai: Joškė
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.075 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family