• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Jaukai ir įvairios masalų rūšys

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2010-12-12 07:58 #1025

  • nėra
  • nėra avataras
  • Offline
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
Labai gerai pastebėta - parduotuvėse niekas kilogramais ar litrais parduoti nenori nes per mažai uždirba.Tarkim patys perka po 100lt. o parduotų už 120lt.Va ir nenori niekas tokio biznio.Jiem geriau porcijom prekiauti, bet kita vertus, žmogui niekas porcijom per jėgą nekiša juk.Geras, o tu už kokį klubą sportuoji? Manau klubo pirmininkas turėtų pasirūpinti tavimi, o jei jis tyngi tai daryti tada kiek sunkiau, bet išeitis yra.Turi skambinti į kitą miestą draugams kurie perka sau ir tuo pačiu prašyti, kad nupirktų ir tau.Aišku, kartą ar du perkant dėžutėse nieko baisaus, bet jei kas kart mokėti po 200lt čia jau virš visko
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2010-12-12 11:11 #1035

  • nėra
  • nėra avataras
  • Offline
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
Geras parašė:
Siguti,jaukų ir masalų reikia tiek man,tiek mano klubui.Jis -vienintelis registruotas moksleivių klubas respublikoje.Nors vaikų tik 3 ,tačiau kada ateina laikas varžyboms-pamatai,kad Vilniuje ką nors reikiamo
rasti-be šansų.Susigraibau viską iš pusė Lietuvos.

Ponas tur būt būsite M.Vytautas kuris užsiima su vaikais ir jų mokymu žvejoti? Jei taip, sveikas atvykęs į šitą portalą :sokis:
Paskutinis taisymas: 2010-12-12 11:13 nuo nėra.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2010-12-12 13:02 #1039

  • Arutis
  • Arutis avataras
  • Offline
  • Žuvų siaubas
  • Jei kažkas trukdo žvejybai – kažką reikia keist...
  • Žinutės: 3742
  • Gauta padėkų: 1519
Nu GERAS... :cheer: ;) :bye:
Jei kažkas trukdo žvejybai - ...
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2010-12-12 13:20 #1045

  • nėra
  • nėra avataras
  • Offline
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
Prašymas.Tešlų ir blynų specialistai įmeskite kas gaminate savo (ne kaž kieno) masalus.Kartais būnant prie vandens tenka matyti kaip šauniai žvejai gaudo ant visokių mankių - stiklainiuose, švirkštuose ar ant vadinamo blynuko :fish: Norėčiau sužinoti kaip kepate, gaminate tuos blynukus.Ar dedate kvapus prieš ar poto kaip iškepate.Ar turi reikšmės aliejus - alyvuogių, paprastas?Būsiu dėkingas
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2010-12-12 16:04 #1052

  • Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Offline
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
Siguti,aš jums paskysiu kelis labai paprastus receptus kurie manęs nenuvilia.Yra lenkiška zanetos tešla milteliais kurią reikia pačiam pasigaminti tiesiog suvilgius prie upės.Iš tikrųjų grynai sumaišius su vandeniu gaunasi per ryški spalva ir per aštrus kvapas.Išeitį radau greitai.Paprasčiausiai paimu 3 valgomus šaukštus kvietinių miltų ir 1 šaukštą zanetos miltelių.Sumaišau sausą kad daugmaž būtų vienodai ir maišau su vandeniu.Gaunasi ir spalva neberyški ir kvapas normaliai kvepia.tos tešlos yra kelių spalvų ir kelių priedų.Aišku turbūt pilnai būtų ir su kitais sausais priedais pabandyti,paprasčiausiai tir lenkiški labai pigūs o veikia gerai.Blyną gaminu panašiai tik nereikia daryti kietos tešlos nes nespėja iškepti vidus.Tešlą maišau maždaug tokios konsistencijos kaip ką tik išsuktas bičių medus.Tam tikslui turiu nusipirkęs mažą keptuvėlę kur kaip tik gaunasi geras blynas.Beje jei kepsit blyną ir paliksit ataušti be priežiūros tai gali atsitikti kaip man.Paprasčiausiai dukra suvalgė.Mankę perku švirkštuosę jau paruoštą,o kol jos nebūdavo tai gamindavausi pats.Įberi į platesnį puoduką manų,pripili truputi vandens ir suki į vieną pusę.Sukti tenka ilgai ir sunku nutaikyti klampumą.Būna atrodo gerai,o nuvažiavus į žūklę pasirodo jinai pabrinko ir išspausti nebeina.Dar vienas labai geras primirštas būdas kuojoms tai tušinta mankė.Imi metalinę dėžutę nuo saldainių ir dangtelyje padarai 1 skylutę su vinim.Į dėžutę pripili manų kruopų pamaišai su vandeniu pagardintu medumi ir išmaišai.Košė turėtų gautis panašiai kaip ir kepant blyną tik jos dėžutėje turėtų būti daugiau kaip pusę.Jei bus pilna tai iššaus.Skylutė reikalinga garams išeiti.Taip paruošta dėžutė dedama į verdantį vandenį ir verdama apie 5-10 min.Gerai išvirus gaunasi kietoka masė kurią supjausčius kubeliais gerai laikosi ant kabliuko.Beje taip paruošta mankė dar ir papildomai vilioja kuojas,nes tirpdama po truputi atsiskiria atskiros dalelės.Jei kam iš mano receptų bus naudos tai labai džiugu.
Žvejoju,nes nemoku dirbti
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2010-12-12 16:54 #1056

  • nėra
  • nėra avataras
  • Offline
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
Girdėjau, kad iškepus blyną reiktų lengvai paslėgti, o kai atvės susipiaustyti norimo dydžio kubeliais.Ar tiesa dėl slėgimo? Ir nepaminėtas koks naudojamas aliejus? O dėl mankės virimo dėžutėje reikės pabandyti - patiko pasiūlymas.Dar girdėjau kiti blyną daro nesaldų, o sūrų? Žodžiu šitoje vietoje man dal pusiau kosmosas
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2010-12-12 18:15 #1061

  • Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Offline
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
na slėgti neteko tik būdavo kad kartais skystokas išeidavo,tai jį supjaustydavau kubeliais ir sumesdavau y gaudymo vietą.Beje geresnių rezultatų sulaukdavau jei nenaudodavau biraus t.y pirktinio jauko.Ir dar.Jei blyną naudosit su daugiau plutos jis pakils nuo dugno kas svarbu kur nemažai dumblo.Jei apipjaustysit blyno kraštus kur apskrudę ir įmesit į vandenį tai jie neskęs.
Žvejoju,nes nemoku dirbti
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-01-02 13:06 #2525

  • AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Offline
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
Dolcas parašė:
Siguti,aš jums paskysiu kelis labai paprastus receptus kurie manęs nenuvilia.Yra lenkiška zanetos tešla milteliais kurią reikia pačiam pasigaminti tiesiog suvilgius prie upės.Iš tikrųjų grynai sumaišius su vandeniu gaunasi per ryški spalva ir per aštrus kvapas.Išeitį radau greitai.Paprasčiausiai paimu 3 valgomus šaukštus kvietinių miltų ir 1 šaukštą zanetos miltelių.Sumaišau sausą kad daugmaž būtų vienodai ir maišau su vandeniu.Gaunasi ir spalva neberyški ir kvapas normaliai kvepia.tos tešlos yra kelių spalvų ir kelių priedų.Aišku turbūt pilnai būtų ir su kitais sausais priedais pabandyti,paprasčiausiai tir lenkiški labai pigūs o veikia gerai.Blyną gaminu panašiai tik nereikia daryti kietos tešlos nes nespėja iškepti vidus.Tešlą maišau maždaug tokios konsistencijos kaip ką tik išsuktas bičių medus.Tam tikslui turiu nusipirkęs mažą keptuvėlę kur kaip tik gaunasi geras blynas.Beje jei kepsit blyną ir paliksit ataušti be priežiūros tai gali atsitikti kaip man.Paprasčiausiai dukra suvalgė.Mankę perku švirkštuosę jau paruoštą,o kol jos nebūdavo tai gamindavausi pats.Įberi į platesnį puoduką manų,pripili truputi vandens ir suki į vieną pusę.Sukti tenka ilgai ir sunku nutaikyti klampumą.Būna atrodo gerai,o nuvažiavus į žūklę pasirodo jinai pabrinko ir išspausti nebeina.Dar vienas labai geras primirštas būdas kuojoms tai tušinta mankė.Imi metalinę dėžutę nuo saldainių ir dangtelyje padarai 1 skylutę su vinim.Į dėžutę pripili manų kruopų pamaišai su vandeniu pagardintu medumi ir išmaišai.Košė turėtų gautis panašiai kaip ir kepant blyną tik jos dėžutėje turėtų būti daugiau kaip pusę.Jei bus pilna tai iššaus.Skylutė reikalinga garams išeiti.Taip paruošta dėžutė dedama į verdantį vandenį ir verdama apie 5-10 min.Gerai išvirus gaunasi kietoka masė kurią supjausčius kubeliais gerai laikosi ant kabliuko.Beje taip paruošta mankė dar ir papildomai vilioja kuojas,nes tirpdama po truputi atsiskiria atskiros dalelės.Jei kam iš mano receptų bus naudos tai labai džiugu.

Naudinga info. Ačiu.
Būtų dar idomu sižinoti kokie rieblai naudojami kepant blynuka nes manau ne visi jie dėl ivairių savo kvapų tinkami, taippat idomų kokie papildai ar kvapai tiktu i manke ir blynuka jei tikimasi ne vien kuoju, bet didesnių šapalų meknių karšiu.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-01-02 16:10 #2530

  • Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Offline
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
Na dėl aliejaus skonio tikrai nežinau,paprasčiausiai kepu ant to,kas yra šaldytuve tik nesugalvok ir tešlą iš aliejaus daryt gausis sausainiai :cha:
Žvejoju,nes nemoku dirbti
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-01-02 18:23 #2546

  • AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Offline
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
Na jei jau alieju i tešla tuomet kitus priedus sausainiams jau mano žmona gali sudėti. Ji juk konditerė :cha: :lol: O jei rimtai reikia kažka tokio sugalvoti kas nelabai patiktų smulkmei bet mielai viliotų stambesnius žuveliokus. Daug metų žvejodavau tik spiningu todėl tikrai toli gražu neesu pludinės specialistas. Man visi tie kvapai, prieskoniai tešlos blynai ir pašarai yra iš naujo atrandami dalykai. Norisi ir kažkoki pašarą atrasti kuris tiktų labai stipriai sroviai, kuriuo nesidomėtų labai stipriai visokios aukšlės ir panašaus dydžio kiti žuveliokai, o i jaukinimo vieta priviliotų jau ūgtelėjusius šapalus meknes kuojas plakius karšius. Na su Ūsoriais jau atskira kalba bet ir jiems kažka ateinančiai vasarai noriu sugalvoti ar atrasti.Taigi viskas man įdomu ir naudinga kas susije su tokios žūklės pašarais jaukais ir tt. Na o kad kai kurie mano klausimai gali atrodyti juokingi tai nors garsiai nesijuokit :cha: ...mokausi nuo nulio žvejoti plūdine :good: ;)
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-01-02 18:32 #2548

  • Čebas
  • Čebas avataras
  • Offline
  • Moderatorius
  • Kojas nukares svajojau nakcia
  • Žinutės: 2720
  • Gauta padėkų: 2231
Kokie atsiliepimai apie lenku firmos "traper" jaukus ? Ar verti demesio aplamai, ar verti pagal savo kaina ?
Tikrame žvejy slypi vaikas, kuris mėgsta žaisti.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-01-02 19:11 #2556

  • Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Offline
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
Tarp visų jaukų gamintojų yra tiek ekonominės tiek rimtesnės jaukų gamybos.Šiaip kaip bebūtų,jei gerai sugebi paruošti jauką tai ir už 5lt jaukas gerai dirbs.Pinigai dar ne viskas,kas kitas reikalas jei jauką naudoji varžybų metu.Visi jaukai yra geri tik ne visi moka juos teisingai paruošti.Galima aišku liaupsinti vienos ar kitos firmos pašarus bet tai bus tik reklama o ne nuomonė.
Žvejoju,nes nemoku dirbti
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-01-02 19:29 #2557

  • Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Offline
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
Na kad būtų dar aiškiau pabandysiu išreikšti praktiškai.Skaitysim tu žvejosi su SENSAS firmos jauku tik paprasčiausiai jį sudrėkines ir tiek.Aišku žuvies pagausi,bet tik tol kol šalia neatsisės koks gudresnis.Tarkim aš paimsiu tą patį TRAPER firmos jauką sudrėkinsiu,pertrinsiu per sietą,dadėsiu uodo bei musių lervų,dar ten skaitysim kiekvienam žvejui būdingo slapto ginklo ir VUALIA.Tavo SENSAS po 10 min. mirs ir tu nosį krapštysi ir žiūrėsi kaip aš traukiu.Visi jaukai yra geri tik būna neteisngas jo paruošimo būdas arba negerai pasirinkta vieta.Jei jaukas brangus dar nereiškia kad jis geras.Tikiuosi suprantamai paaiškinau.
Žvejoju,nes nemoku dirbti
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-01-02 19:36 #2558

  • Čebas
  • Čebas avataras
  • Offline
  • Moderatorius
  • Kojas nukares svajojau nakcia
  • Žinutės: 2720
  • Gauta padėkų: 2231
suprantamai ;) tik manau yra jauku, kurie daugiau blogina situacija..yra jauku kurie labai pigus, bet turbut neturi tu geruju savybiu, kokiu turi kiti. turbut vistiek nebereikalo yra lb daug kalbu apie jauku firmas ir t.t. beabejo nepaisant i papildomus priedus :unsure:
Tikrame žvejy slypi vaikas, kuris mėgsta žaisti.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-01-02 19:52 #2563

  • chrustik
  • chrustik avataras
  • Offline
  • Administratorius
  • Forumo technikas
  • Žinutės: 3552
  • Gauta padėkų: 1756
Čebas parašė:
suprantamai ;) tik manau yra jauku, kurie daugiau blogina situacija..yra jauku kurie labai pigus, bet turbut neturi tu geruju savybiu, kokiu turi kiti. turbut vistiek nebereikalo yra lb daug kalbu apie jauku firmas ir t.t. beabejo nepaisant i papildomus priedus :unsure:

Esmė tame, kad tuose brangesniuose jaukuose jau būna pridėta kai kurių priedų. Pigesnės yra kaip čia pasakius bazė tik pagrindas visko, į jį reik daug įdėti. O brangesniuose jau būna dalis priedų, bet ten irgi bazė tik geresnė. Nu supratai gal :bye:
Visada duokit žmonėms antrą šansą ir niekada trečio!
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-01-02 19:53 #2565

  • Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Offline
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
Ištikro Čebai jei paimtum pigų jauką ir brangų ir pabandysi juos smulkiai prasijoti,tai pamatytum,kad pigiuose daugiau smėlio ir sėmenų nei kepinių.Kokybiški jaukai užtat ir kainuoja nes ten daug naturalių komponentų.
Žvejoju,nes nemoku dirbti
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-01-02 19:58 #2567

  • Čebas
  • Čebas avataras
  • Offline
  • Moderatorius
  • Kojas nukares svajojau nakcia
  • Žinutės: 2720
  • Gauta padėkų: 2231
Dolcas parašė:
Ištikro Čebai jei paimtum pigų jauką ir brangų ir pabandysi juos smulkiai prasijoti,tai pamatytum,kad pigiuose daugiau smėlio ir sėmenų nei kepinių.Kokybiški jaukai užtat ir kainuoja nes ten daug naturalių komponentų.
nu vo, po biski pradedi atsakyti i mano klausima :) bet ar yra firmu, kurios nepelnytai uzsilauzusios kaina..o sudetis vistiek kaip lb pigiu jauku ?
Tikrame žvejy slypi vaikas, kuris mėgsta žaisti.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-01-02 20:16 #2569

  • chrustik
  • chrustik avataras
  • Offline
  • Administratorius
  • Forumo technikas
  • Žinutės: 3552
  • Gauta padėkų: 1756
jo ;D tas jaukas kur aš naudojau, kur straipsnis yra parašytas man kainavo virš 8 lietuviškų, o lenkijoje jis vvos lt kainuoja
Visada duokit žmonėms antrą šansą ir niekada trečio!
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-02-08 08:46 #6249

  • Joškė
  • Joškė avataras
  • Offline
  • Pradedantysis
  • Je
  • Žinutės: 238
  • Gauta padėkų: 14
Jaukus darau pats.Jei bėda perku.Pasigaminto jauko kg.kainuoja apie 6,5 lt.Šiais laikais visko yra parduotuvėse,galų gale turguose-saulėgrąžų,įvairiausių riešutų, sėlenų ,"pšeno" ir visokiausių kitokių kruopų,miltų...visko ir neišvardinsi.Man gal lengviau su visais grūdiniais produktais,įskaitant ir kanapes,nes esu kaip sakoma "nuo žagrės",o receptų pilnas internetas,žurnaluose knygose taipogi apstu.Netingint galima turėti gerą jauką ir ganėtinai nebrangiai,tik va reikia triūso ir laiko, ko dažniausiai trūksta.
Jei gaudai ne tą kas kimba,tada nekimba
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-02-08 12:14 #6256

  • girinis37
  • girinis37 avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • nu ka galiu pasakyt
  • Žinutės: 5762
  • Gauta padėkų: 1035
natkreipiau demesio y sy pasara,as vasara naudojau van heideno arba traper ,pastaruosius nedauk teko naudot,bet mano draugas naudojo karpiams,tai sake liuks,o van heideno man patiko tiek zieminis tiek vasarinis :yes:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.086 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top