Nors man dar toli iki patyrusių plūdininkų bet keletas mano pastebėjimų.
Pirmas reikalas jei nori turėti viena plūdinę meškerę tiek stovinęiame vandenyje tiek srovėje tuomet manau gal vis tik reiktų rinktis match tipo kotą (4-4,5 metro ir 5 -25 gr užmetimo svorio) Tokią meškerę jau galima nupirkti už 100 pinigiukų. Aišku kiek leidžia kišenė už didesnę kainą galima paimti lengvesnį ir pan. Konkrečią firmą kurios yra geresni tikrai sunku manau išskirti net specams. Dabar pavadinimų labai daug bet didžioji dauguma vis viena pagaminta kinijoje nors ir rašo made in japan ar pan. Taigi firmos sureikšminti labai gal net nereiktų. Atkreipk dėmesį kad būtų kuo toliau žiedeliai nuo koto, na ir aišku atkreipk visada dėmesį į bendra gaminio kokybę.
Jei žadi išskirti stovnčio vandens žūkle su plūdine nuo žūklės srovėje tuomet stivinčiam vandeniui rinkis matcha o srovėse jau reiktų pasidairyti boloninės meškerės ir gal būt šiek tiek ilgesnės nei 4,5 metro. Žodžiu daug kas atsiremia į mūsų kišenių galimybes, nors kartais ne visada kas labai brangu yra geriausia. Teisingai kažkas minėjo kad nėra universalių įrankių tinkančių visoms situacijoms. Vienas geriau srovėje kitas stovinčiame vandenyje, vienas geriau lengvomis plūdelėmis kitas sunkiomis, vienas dideliems žuveliokams kitas smulkesniems.
Apie dugnines taip pat kažką konkretaus sunku pasakyti. Truputi virš 100 pinigiukų gali pasidairyti dvieju ar trijų dalių koto, su dviem viršųnėlėmis. Jau nesvarbu tada kur tu dugnine užmesi. Srovėje ar stovinčiame vandenyje. Dvi skirtingo jautrumo viršūnėlės jau leis šiek tiek prisitasikyti prie užmetamų svorių ir jautrumo tiek srovėje tiek stovinčiame vandenyje.
Rites plūdinei rinkis geriau su didesniu perdavimo skaičiumi, nors tai nereiškia kad bus blogai su 5:1 perdavimu, tiesiog norint greičiau suvynioti teks ilgiau makaluoti rankenėlią

Valai ir visa kita jau skonio reikalas. Paprastai kuojoms plakiams ir kitoms iki kilo žuvelėms gaudyti pilnai užtenka 0,16 mm pagrindinio valo tiek su match tiek su bolonke. Dugninei kaip kažkas minėjo 0.2- 0.25mm.Kokių firmų valus rinktis pamėgink pavaikščioti internete po internetines parduotuves ir pasidairyti. Vieni brangesni kiti pigesni vieni išlaiko daugiau kiti mažiau ir tt. Iš čia susidarysi įspūdį kas geriau ir tada bus lengviau apsipresti ką pirkti.
Plūdės. Na čia jau labai individualu. kiek žmonių tiek nuomonių, tik bendri bruožai tokie. Stovinčiame vandenyje rinkis ilgas, ilgomis antenomis ir ištestais korpusais plūdes o sroveje rinkis daugiau burbuliuko formos plūdeles su ilgais kyliais apačioje, nes jos srovėje daug stabiliau dirba.
Kagi tikriausiai tiek iš mano varpinės . Neesu plūdinės specas ir tik antri metai pradedu tuo domėtis rimciau tad gal kažkas paneigs mano pastebėjimus ar argumentuotai patars nuodugniau.
Kas bus neaišku ar pan. rašyk. Visada manau bus kam patarti nes plūininkų tinklapyje tikriausiai dauguma

Geros tau žūklės Nerius ir nei žvyno nei....