Juozas parašė:
Aš rūkindamas žuvį pipirų visada dedu, nemanau, kad nuo jų apkarsta žuvis. Manau kad gali buti nuo netinkamų malkų. Aš imu alksnį ir su benzo pjuklu pjaunu išilgai. Gaunasi tokios drožlės kaip makaronai ir jom rūkinu.
Pipirų ne visada aš dedu bet čia manau skonio reikalas, kokius dedam prieskonius ar pan. Šaltai rūkinant iš vis tik pasūdau ir parai palieku rūsyje, o visą skonį duoda švaru grynas alksnio dūmas

.
Karštai rūkinu irgi dažniausiai be prieskonių (tik druska) nes pabuvusią apie valandą karštyje, vėliau dar apie valandą rūkau jau šaltu alknsio dūmu

Pjuvenos ir drožlės gerai jei pats pasigamini,

nes tuomet garantuotai žinai iš kokio medžio tos pjuvenos

O tas kartumas tikriausiai kad bus tik nuo malkų...na dar gali pasidaryti karti nebent nuo per didelio karščio kada apsvyla pelekai ir pan., bet taip gali nutikti tik netyčia. Kitaip nežinau kaip paaiškinti