• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Nemunas

: Nemunas 2011-09-22 11:47 #29845

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
Man bestovint privažiuoja dar trys mašinėlės.Įsikalbam.Klausia ko dairausi, o kada paaiškinu kad norime gaudyti aukšles pastarieji nusišypso ir protariamai linksi galvom.Įsikalbame.Pasirodo miesčionys ir čia žvejoti atvažiuoja nuolatos.Du iš jų spiningautoja, o vienas plūdininkas.Žmogus paaiškina kas ir kaip būna pavasarį.Toliau pokalbio eigoje aprodo visas duobes, gylius ir "geriausias" plūdininkų vietas.Sakau šiemet gal pažvejoti neišeis, bet kitą met pažadu atvažiuoti.Vyras perspėja, kad savaitgaliais čia pilna žvejų todėl geriau važiuoti darbo dieną.Atskleidžia žvejybos paslaptis - kokie masalai, jaukai, plūdės, kabliai.Užsimezga nuoširdus pokalbis.Vėliau dar kiek pasivaikštau ir nusprendęs, kad šiai dienai pakaks suku vairą namų link.Tačiau galvoje viena mintis - aš čia dar tikrai grįšiu :blush:

Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: Vaidas48

: Nemunas 2011-09-22 12:09 #29848

• TADZIUS
  • TADZIUS avataras
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 8760
  • Gauta padėkų: 2341
vo blyn isijungiu diskusijas,nemuno temoj 12nauju temu,liuks idomu kas ka raso,o cia vel sigutis su savo nuotraukom po viena atskirai :evil: taip ir klaidina zmones :no:

: Nemunas 2011-09-22 12:12 #29849

• AntanasM
  • AntanasM avataras
  • Naujokas
  • Žinutės: 50
  • Gauta padėkų: 48
AudriusM parašė:
Tas žvejybinis alkis, jis vėl išviliojo mane iš namų prie Nemunėlio.Visa savaitė kaip kalėjime :evil: darbas-namai- darbas :S O atėjus savaitgaliui žvejiškos ligos simptomai dar labiau išryškėja :blush: Taigi po peitų apsilankiau Nemune. Jau ryte mačiau kad vandens lygis aukštas, kad plaukia kalnai šiukšlių, bet kai liga tik žvejojant pagydoma, tai po pietų aš jau prie vandens.
Mano vasarinės viečikės neprieinamos, net krantu iki jų nedasibrauti. viskas užlieta.Nei karto neužmetes, važiavau ten kur galima nuo kranto paspiningauti ir kur yra duobių.
Vos tik įsukau į keliuką per lanką link Nemuno kai kelią pastojo diiiiidelė bala. Užlietas keliukas gal pusšimtį metrų :( Teko suktis. Važiavau dar apie dešimt km į kita vietelę. Ten jau trikrai turėčiau privažiuoti ;)
Apie pora valandų šukavau dambas ir tarpdambius viena po kito. Anei krepšt. Nesimato ir jokio judesio. Paguoda tik tai kad vakarėjant pasidarė tiesiog fantastiškas rudeniškas vakaras. Nekibo, bet mojuojant spiningu pasimiršo viskas , kas per savaite nugulė pavargusiame nuo darbų kūne.Laikas prabėgo labai šauniai mojuojant spiningėliu :uj: .
Išbandžiau beveik viską ką turėjau masalų arsenale, pabaigai nusprendžiau pamėginti mikriukus. Suveikė. Tuoj keli sprindiniai ešeriukai, jau spusrdėjo rankose. Keliant iš vandens mikriuką atakavo salačiukas, vėliau visai prie kranto nusipurtė žolinė, iki puskilio, mikro lydekutė.
Namo grįžau tuščiomis, bet rankos vis viena žuvimi pasmardintos :blush: ;) Tą ir reikėjo įrodyti pačiam sau :lol:
Vanduo labai aukštas , daug šiukšlių, bet kiek pastebėjau jau po truputi važiuoja žemyn. Gal ryt jau bus žemesnis.
Kagi, liga labai trumpam dalinai pagydyta, laikas praleistas gamtos tyloje palydint saulėlydi labai puikiai. Na o žuvis,- bala jos nematė. Ne visos juk dienos žūklėje gali būti labai gausios laimikiu :blush: . Ir taip jau nemunėlis šią vasarą savo nemenką duoklę man atidavė :good: Visa kitą tikriausiai jau liks kitiems metams nors ???????......
Laimikio foto šį kartą nebus, bet keletą vakaro vaizdų norėčiau įdėti... :blush:

Tolumoje matosi Seredžiaus bažbyčios bokštai.

Tarpdambiai.
Atrodo turėtų būti lydekiokų rojus...deje lydekiokų gal ir yra, bet mano masalai jiems šį kartą pasirodė per pigūs :blush: , o gal neskanūs :evil: :lol:

Nors vandens lygis aukštas, bet vis vieną labai skaidrus :good:

Tai tiek skurdaus, be laimikio nuotraukų, mano reportažiuko. Kartais tenka pasidžiaugti ne vien geru laimikiu, bet ir tuom ką matai aplink, paklausyti tylos ir tiesiog pabūti pabėgusiam nuo kasdienybės..... :bye:

Man tai tie tarpdambiai prieš siurblinę, kažkaip labai sunkiai prakalbinami, gal kokias tris silkeles sugavęs esu, nors kai reikia kažkur šalia greitai numarint kirminą, tai ten tikrai nemažai pravaikščiojęs
Paskutinis taisymas: 2011-09-22 12:13 nuo AntanasM.

: Nemunas 2011-09-22 12:18 #29850

• Vaidas48
  • Vaidas48 avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Jochaidi..... pabego.
  • Žinutės: 576
  • Gauta padėkų: 193
Sveiki Kauniskiai,kurie zuvaujat zemiau Aleksoto tilto prie esanciu dambu.Norejau paklausti kas gero kimba,ant kokiu masalu ir kokias naudojat sistemas ? Is anksto dekoju.

: Nemunas 2011-09-22 12:29 #29851

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
TADZIUS parašė:
vo blyn isijungiu diskusijas,nemuno temoj 12nauju temu,liuks idomu kas ka raso,o cia vel sigutis su savo nuotraukom po viena atskirai :evil: taip ir klaidina zmones :no:

O tau žiūriu neįtiksi :cheer: Atrodo ir rašiau, ir aiškinau, bet.............ai tiek to :lalk:

: Nemunas 2011-09-22 12:32 #29852

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Vaidas48 parašė:
Sveiki Kauniskiai,kurie zuvaujat zemiau Aleksoto tilto prie esanciu dambu.Norejau paklausti kas gero kimba,ant kokiu masalu ir kokias naudojat sistemas ? Is anksto dekoju.

Tur būt nepasakysiu nieko naujo.Na šiaip žvejojant plūdine baltą žuvį naudojame žirnius, kviečius, musės lervas, pinkas, perlines kruopas.Kiek išskirtinis jaukas būna žiobriams - uodo trūklio lervos.Plūdės 6-15gr ir metama ko tolyn į vagą.Rašau turėdamas galvoje žiobrių gaudymą.Kita -uvis kartais žvejojama arčiau.Tai tiek kas liečia dugninę žvejybą.Gal kas parašys ir apie dugninę nes iš klausimo nesupratau kokiu būdu norima žvejoti :bye:

: Nemunas 2011-09-22 12:39 #29853

• Kabliukas
  • Kabliukas avataras
  • Rimtas žvejys
  • Zvejojau fyderiu,dar pludine..atsirado spiningas:)
  • Žinutės: 1038
  • Gauta padėkų: 634
SIGUTIS parašė:
Truputį dar pavažiavęs iš tiesų randu krantinę kuri pasirodo kone 5-6km ilgio ir tęsiasi (pagal pasakojimą) iki pat Kačerginės.
....
Su krantines ilgiu ryskiai persudyta-pats siemet ten kelis kart buvau iki jos galo nuvaziaves.Beto ten istisai pakrante zolemis apaugusi,tai kazin,ar tiks auksliu gaudymui.Na,nebent patiems patinka sienauti,tada :yes:
Astrus....
Paskutinis taisymas: 2011-09-22 12:41 nuo Kabliukas.

: Nemunas 2011-09-22 13:42 #29856

• Vaidas48
  • Vaidas48 avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Jochaidi..... pabego.
  • Žinutės: 576
  • Gauta padėkų: 193
As ten esu zuvaves pries koki 15 m.su pludine ir dugnine.Tada pagavau karosu,karsiu.Bet geriau kibo ant pludines.Laikai keiciasi ir zvejyba tuo paciu.Todel kas galit suteikti info,labai prasau.Kada,ant kokiu masalu ir kokiom sistemom ?

: Nemunas 2011-09-22 13:49 #29859

• Megėjas
  • Megėjas avataras
  • Žuvų siaubas
  • ARGI ŽUVIS SVARBIAUSIA
  • Žinutės: 4576
  • Gauta padėkų: 3632
Pradžiai trauki triubica :kkk: žiūri kas lenda o paskui jau darai išvadas kaip ką ir ant ko gaudyti o pasitreniruot galima maksimoj :kkk: :cha:Vaidas48 parašė:
As ten esu zuvaves pries koki 15 m.su pludine ir dugnine.Tada pagavau karosu,karsiu.Bet geriau kibo ant pludines.Laikai keiciasi ir zvejyba tuo paciu.Todel kas galit suteikti info,labai prasau.Kada,ant kokiu masalu ir kokiom sistemom ?

: Nemunas 2011-09-23 09:53 #29890

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Na aš pats tai to ilgio nematavau tikrai, o ir reikia mum voos 500metrų ruožo todėl tilpsime tikrai :yes: Kas dėl žolių tai 9 atvejais iš 10 mes patys ruošiamės varžybų vietą.Ačiū visiems pasisakiusiems.Sakė ta krantinė, tiksliau viena jos dalis privažiuojama nuo Kauno, o kita nuo Kačerginės pusės.Na, bet netai svarbiausia.Svarbiausia, kad pavasarį ten būtų geras aukšlių kybis :cooll: Visa kita atsivešim su savimi :bye:

: Nemunas 2011-09-23 16:09 #29904

• TADZIUS
  • TADZIUS avataras
  • Žvejybos profas
Girdejau,is keleto ryboku,kad Nemune paejo karsiai ,sake nebligai kimba :yes: ,gal kas istikro matet

: Nemunas 2011-09-23 16:13 #29905

• RimasK
  • RimasK avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 736
  • Gauta padėkų: 283
Jau maziausiai 2 savaites , o gal ir trys kaip jie eina :good:
Tik manes visai nevilioja tie kolxozai :tut:

TADZIUS parašė:
Girdejau,is keleto ryboku,kad Nemune paejo karsiai ,sake nebligai kimba :yes: ,gal kas istikro matet

: Nemunas 2011-09-23 16:18 #29906

• TADZIUS
  • TADZIUS avataras
  • Žvejybos profas
tai man pasake viena vietele,kur kolxozu nera :good:

: Nemunas 2011-09-23 16:21 #29907

• RimasK
  • RimasK avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 736
  • Gauta padėkų: 283
Nu jei aplink tas vietas kur as tau i privata parasiau, tai netikiu, kad tokia vietele gali buti :)

TADZIUS parašė:
tai man pasake viena vietele,kur kolxozu nera :good:

: Nemunas 2011-09-25 18:32 #30210

• dainiuška
  • dainiuška avataras
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 2785
  • Gauta padėkų: 3193
Po ilgos pertraukos pavyko šiek tiek prakalbinti Nemuną prie namų :uj:

Žuveliokai ne itin dideli, bet pats žvejybos procesas su plūdele smagus :good: Džiugino kone visą dieną besivartančių kuojų vaizdai :hub: Pas mus jos sukyla rudeniop, tada galima labai smagiai pameškerioti :pop: Tiesa, kolkas dar kuojūkštės nekimba aktyviai, tačiau jau tuoj, greičiausiai po pirmų šalnų, prasidės... :nerd:
Jums padėkojo šie nariai: baubas, Machacas, Salatis, Dolcas, TADZIUS, Kabliukas, dumiukas, Gražvydas

: Nemunas 2011-09-26 11:47 #30231

• Gražvydas
  • Gražvydas avataras
  • Pradedantysis
  • Nei žvyno, nei karosiuko!
  • Žinutės: 111
  • Gauta padėkų: 67
Buvau ir aš prie Nemunėliu su mikriukais. :fishinggg: Visiškai tuščia jau du savaitgalius visiškai nieko nepagaunu, dingo ešeriai mano.... :zip: Rugpjūčio gale ėmė , kaip išprotėją dabar visiškai nėra. :tut: Sutikau pora žvejų gaudančių ant mikro guminukų, jie sakė taip pat traukė rugpjūtį begalę ešerių ir neblogai lydekos imdavo dabar mėtai lyg į šulinį. :oo: taigi įdomu kur dingo žuveliokai....
Paskutinis taisymas: 2011-09-26 11:48 nuo Gražvydas.

: Nemunas 2011-09-28 15:01 #30427

• girinis37
  • girinis37 avataras
  • Žvejybos profas
  • nu ka galiu pasakyt
  • Žinutės: 5762
  • Gauta padėkų: 1035
mosikavau spina pora valandeliu nemune ties Vilkija,rezultatas nulinis,mikro nemeciau tai nieko paporint negaliu :joint: .o eseriai Purviskiu tvenkiny pasigauti pradejo,ir tokie po puskili papuola,bet ir nemasiskai ,ot kap y :joint:

: Nemunas 2011-09-29 15:25 #30536

• vikis_s
  • vikis_s avataras
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 339
  • Gauta padėkų: 66
dainiuška parašė:
Po ilgos pertraukos pavyko šiek tiek prakalbinti Nemuną prie namų :uj:

Žuveliokai ne itin dideli, bet pats žvejybos procesas su plūdele smagus :good: Džiugino kone visą dieną besivartančių kuojų vaizdai :hub: Pas mus jos sukyla rudeniop, tada galima labai smagiai pameškerioti :pop: Tiesa, kolkas dar kuojūkštės nekimba aktyviai, tačiau jau tuoj, greičiausiai po pirmų šalnų, prasidės... :nerd:

Gal galima placiau apie zvejyba su plude?pats galvoju rytoi nusipirkt toke permatoma plude ale sapalams.tai ydomu kjp jus zvejojat.

: Nemunas 2011-09-29 17:20 #30549

• girinis37
  • girinis37 avataras
  • Žvejybos profas
  • nu ka galiu pasakyt
  • Žinutės: 5762
  • Gauta padėkų: 1035
snd nemune...1 lydis 1 kg. antras 0,8 gr.,dviem guminukam nukastos uodegos ,ir mazdauk kiline nusipurti beveik krante :joint:
Jums padėkojo šie nariai: vikis_s

: Nemunas 2011-09-29 19:46 #30591

• Dafo
  • Dafo avataras
  • Naujokas
  • Žinutės: 80
  • Gauta padėkų: 58
Kadangi siandien man laisvadienis, tai 8 val. jau buvau prie Nemuno :). Bandziau lydeka pagauti. Ir buvau sugalvojes vobleriu ja paimt :) . Taciau kokias 3 val. tusciai atidrozes, paluzau ir uzsikabinau guminuka. Na ir netrukus sulaukiau kibimo :) . Lydekaite 57cm krante

Ir viskas, daugiau kibimu iki pietu nebeturejau. Gryzes iki masinos uzkandau, ir nutariau i kita vieta pervaziuoti. Na ten jau salygos kitokios, nei voblikais, nei guma praktiskai neina pazvejoti, labai daug zoles. Pasikeiciu spina, kabinu zoline blizge ir patraukiu prie vandens. Eidamas pro toli golfuka isgirstu, kaip sukeli kazkas. Atsuku. Sedi masinoje du diedai ir vyna kala :) . Sako, ar nori, kad sektusi. Na sakau,noriu :) . Tai sako, ateik, vyno su mumis ikalk ir seksis :cheer: . Nu gerai sakau. Pripila stikline "Medziotoju" vyno :good: :cheer: . Besisnekuciuodmas iskalu. Na sako, tai dabar bent viena, tai tikrai pagausi ir nueinant dar sekmes palinki :) . Nu blyn, galvoju, va ir sugadimo man zvejyba :evil: . Bet pasirodo klydau, kaip diedas pasake, taip ir buvo :cheer: . Viena 61cm pavyko istraukti

Dar vienai pavyko pabegti. Ilindo i zoles ir atsikabino kol dabridau.
Na ir jau i zvejybos pabaiga bebraidymas pastebejau, kad kazkas baltuoja prie kranto. Einu arciau, ziuriu karsiokas. Ir toks visai neblogas. Galvojau negyvas, bet priejes arciau ziuriu, kad juda dar siek tiek. Iskeliu is vandens ir ziuriu, kad sikna kaip reikiant sutarkuota. Grybstelejo kazkokia mamyte ji :)

Pasveriau, 700 gramu su trupuciu. Tai va, koki zyvca reikia reikia kabinti, jei nori normalia lydeka pagauti :)
Paskutinis taisymas: 2011-09-29 19:52 nuo Dafo.
Jums padėkojo šie nariai: AudriusM, baubas, tukas, TADZIUS, saulius67
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.096 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family