tadas z parašė:
Sveiki .Esu pradedantysis...skaitineju forumus svieciuosi laukdamas sezono pradzios ir toki maza klausima turiu...kai naudoji slankiojancia plude zvejodamas karsius....ant pavadelio dedi viena ar du mazuz spaudziamus svarelius kurie(is) gula ant dugno..to pasekoje , jei naudoji tulpe, jinai kabo netoli dugno, prie pavadelio sujungimo su valu...ar tai nebaido zuvies? ar geriau naudoti spaudziamus svarelius ir juos isdestyt kazkaip kitaip ? (nors kiek tejo bandyd taip destyt tuos spaudziamus, man jie susipainioja kartais...matyt blogai isdestau)
Nelabai suprantu - o kam dėti 2 užspaudžiamus svarelius?

Aš aplamai nei 1 užspaudžiamo nenaudoju. Pavadėlis pas mane viename gale baigiasi kabliuku, kitame - nedideliu suktuku, tuomet jis rišamas prie pagrindinio valo, ant kurio - slankiojanti (arba ne) tulpė. Galima dėti ant mazgo, jungiančio suktuką su pagrindiniu valu, mažą atmušėją, kad tulpė nepažeistų valo, tačiau nebūtina. Iš patirties įsitikinau, kad kuo daugiau uždedi svarelių ar visokių stabdžiukų, tuo labiau painiojasi gaudant slankiojančia plūde