Sveikučiai,kaip žadėjau rašau apie mūsų paskutinę stintų žūklę. Penktadienio rytą 7,00 jau prie kelto į Smiltynę. Nuvažiavę prie marių randam žvejų iš Biržų, atvykusių su pirmu keltų ir turinčių po kelias stinteles. Mes už meškerių, sumetam, palaukiam ir pirmosios žuvelės jau kibirėliuose. Ir taip iki baubo kompanijos atvažiavimo turėjom: aš 5 vnt., Nijolė 3 vnt

. Perėjau kitus kolegas-pas visus panašiai, ir žinok žmogau tas stintas, aną kartą kibimas buvo tik dieną, o dabar šnipštas. Srovė buvo iš jūros, bangavimas nedidėlis.
Na kagi, laukiam vakarinio kybio. Atvykus baubo chebrai, papietavom

,

,

ir pradėjus tamsėti sumetėm vėl sistemas. Vo tada ir prasidėjo kibimas, kibo nuo kranto maždaug už 15-20 metrų, ten kur baigiasi šviesa. Baubo kompanija išvažiavo, o mes likome toliau "vargti". Ir taip iki antros val. nakties nebuvo tuščio metimo, kaip metimas taip kibimas, buvo keletą duplių, o porą turėjau ir trejetukų. Aš nuėjau pasnausti, nes po tokių "pietų" organizmas reikalavo poilsiuko. Nijolė liko toliau prie meškerių[ gaudėm po vieną meškere, nes kitaip nespėji], to metu aš jau turėjau pilną kibirėlį 4 kg. žuvelių, po poros val. atėjau vėl, tačiau kybis buvo gerokai susilpnėjas, vėjas pakilęs, srovė iš marių stiproka. Nijolė irgi pritraukė pilną kibirėlį ir kai pasvėriau rodė 4 kg. Nutarėm, kad gana, kiek čia žmogui reikia

, susirinkom įrankius ir pirmu keltu namo. Namuose buvom 9,30, nes sustojau kryžkalnyje pasnausti pusvalandį. Namuose pamiegojom, iškurenau pirtelę, Nijolė prikepė stintelių, aš atidariau

ir niam, niam. Tad šendien pailsėjas ir prirašiau tiek daug [kitą kartą rašysiu nepailsėjas, tai išeis trumpiau], nes dabar atsibos jums skaityti, o kitą savaitę, jei leis orai, turbūt vėl lėksim. Tai tiek. Ačių už kantrybę.