• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Balskų tvenkinys

Balskų tvenkinys 2011-07-21 15:39 #23813

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
Kelionė, nauja pažintis,žvejybos vieta, Baubo jubiliejus, krantinė, žaibai naktį ir visiška nekiba................viskas galvoje susimaišė todėl bandysiu atrinkti viską iš eilės.Na, o jei kur suklysiu labai nepykite nes tiek visko buvo, kad net chrologiškai sudėlioti sunku :blush: Pradėsiu nuo to, kad buvau pakviestas ir sutarėm padaryti bendrą žvejybą su Mode27 Balskų tvenkinyje.O buvo taip.

Balskų tvenkinys 2011-07-21 15:46 #23814

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Trečiadienį 5valandą ryto startavau iš Kauno į Tauragės pusę, maždaug apie Pagramančių miestelį arba dar tiksliau veiksmas turėjo vystytis netoli Didkiemio.Važiuojant su Modestu buvo palaikomas ryšys ir į susitikimą nevėlavome nei vienas.Iš karto nusprendėme vykti žvejoti į slaptą ir išbandytą Modesto vietelę.Tačiau atvykus radome keturis girtus žvejus kurių vienas buvo "miręs", antras šnekėjo su angelais, o du vis kartojo, kad žvejosime dar ilgai nes parduotuvė visai netoli :lol: Supratę, kad profesionalai užsėdę ilgam, pModesto dėka pakeitėme planą ir nusprendėme dislokuotis iš kitos pusės.Čia turiu padėkoti Baubui už patarimą bandyti žvejoti nuo krantinės nes pasak jo čia vyko varžybos ir žuvies tikrai turėtume pagauti.Kągi, paklausę Baubo mes okupavome krantinę ir pradėjome žvejybą.

Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Balskų tvenkinys 2011-07-21 17:05 #23824

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Kadangi vandens telkinys man buvo visai nežinomas tai ir taktikos žvejybos jokios neturėjau.Susėdom su Mode netoli vienas kito (kad pliurti galėtumėme) ir vieną pasiėmęs feederiuką, o antras 7m botą pradėjome bandyti laimę.Modė irgi šiame krante žvejojo pirmą kartą todėl abu buvome kaip ir nežinioje.Kas liečia jaukus tai Modė ruošė savo slaptą ginklą aš savo.Mano jaukai pirmą dieną buvo maždaug tokios sudėties - pusė visų jaukų sudarė Žvejo tako auksinis karšis, o antrą dalį Traper firmos karpinis jaukas.Aišku tik tokioje žvejyboje gali taip eksperimentuoti :blush: Prasijojus jauką, jį paskaninau Sensas kuojiniu aromiksu ir 100-200g pinkų.Abu žinoje, kad masalas šioje baloje numeris vienas kukurūzas, o poto visi kiti.Prabėga pusvalandis, Modė traukia žuvį po žuvies, o aš supratęs savo klaidą 7m botą keičiu į 9m "machdlą" supraskite - ilgą teleskopą.Gerai užsišeriu ir po keletos metimų............ yra ką forografuoti.Netoli puskilio gražuolis ešerys Modės rankose.

Balskų tvenkinys 2011-07-21 17:14 #23826

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Realiai žvejoti pradėjome apie 9-10valandą.Tačiau gerai pajaukinus žuvis sureagavo mum abiem ir tiek mano naujasis draugas, tiek aš žuvį traukėme vieną po kitos nežiūrint skirtingų jaukų ir gaudymo būdų.Aš žvejojau 12-14m nuo kranto, o Modė 20-30metrų ir kibo abiem :good: Apie vidurdienį prapliupo šiltas vasariškas lietus.Tai sustiprėdamas, tai silpnėdamas jis pylė gal 3-4valandas.Poto kiek atsikvėpė ir vėl trumpai po 10-15minučių vis mus pamalonindavo lydamas iš dangaus.Tačiau nei lietus, nei kiti veiksmai kybiui įtakos neturėjo - žuvys godžiai griebdavo mūsų kukurūzus.Beje prieš prasidedant lietui atvyko Baubas ir atvežė leidimą žvejoti už ką tikrai nuoširdžiai jam dėkingas.Taip sutapo, kad trečiadienį Baubas "prisirašė į vyrus" todėl už jo sveiktą sumušus alaus skardinėm buvo pakeltas :alus: ir palinkėta viso ko geriausio.Baubas pats buvo vairingas todėl pažadėjo dėl :alus: atsigriebti vakare ko jam nuoširdžiai ir palinkėjome :blush:

Balskų tvenkinys 2011-07-21 17:16 #23828

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Taip prabėgo pirmoji mūsų su Mode žvejybos diena.Vakarop atvyko trijulė iš Jonavos, bei buvę Tauragės sportinės žūklės entuziastai.Kiek pabendravę jau pilniau susidarėme vaizdą (bent aš tai tikrai) apie šį tvenkinį.

Balskų tvenkinys 2011-07-21 17:23 #23831

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Aš dar su šviesa susirinkau daiktus ir išvykau į už 200-300 metrų esančią stovyklavietę, o Modė dar nutarė iki sutemų pažvejoti.Kągi, gal ir pasiseks kokį bonusą įkirsti, kas čia žino.Aš gi pavakarienevęs ir pasiklojęs minkštą patalėlį nuėjau draugauti su pagalve.Matyt spėjau greitai užmigti ir kiek nusnauti, kad apie vidurnaktį prabudau nuo baisinio griaudėjimo ir žaibavimų.Dangus su žeme maišėsi.Atrodo, kad prasivėrė pragaro vartai, žodžiu ir sunku apsakyti kokia baisi nakti ir lietaus gausa pasipylė iš dangaus.Bet kaip žmogus nuvargęs pavargsta tai stebėti taip ir dangaus rustybei irgi atėjo galas.Kuris pirmas tai užbaigėme jau nepamenu - ar aš stebėti gamtos anomalijas ar anos krėsti išdaigas.

Balskų tvenkinys 2011-07-21 17:30 #23835

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Sekantį rytą gerai išmiegojęs ėmiau ruošti rimtesnius (sensas firmos jaukus) ir ruošiausi žvejoti machu su 8-10g cralusso fiksuota plūdele metant apie 20metrų nuo kranto.Labai norėjosi išbandyti kaip veiks naujas žuvų "patiekalas" ir ar pavyks ką rimčiau pagauti su machuku.Gylis apie 4-4.5metro todėl turint 6metrų machą atrodė problemų neturėtų kilti.Modė žvejybą pradėjo apie 6val. o aš valanda vėliau.Deje, deje.....antrą dieną pučiantis stiprokas rytų vėjas labai tempė valą į šoną ir neleido rimčiau pažvejoti.BNeto kėlė įtarimą tai, kad pajaukinus firminiu jauku (atidirbta sudėtimi) nebuvo jokio kibimo, jokios reakcijos iš žuvų pusės :no: Tai kėlė nusistebėjimą.Modestui, neskaitant kelių kuojyčių, beje, nekibo taipogi.

Balskų tvenkinys 2011-07-21 17:35 #23836

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Po valandžiukės matydamas, kad nesusitvarkau su vėju, grįžau vėl prie savo 9metrų boto, bet......nekiba mus lydėjo ir toliau.Tuomet išnaudodamas laiką aš išsivaliau dalį žuvies, dar kartą naujai pasijaukinau ir po truputį, po truputį mums abiems reikalai pajudėjo.Išsisklaidė galutinai debesys, užkaitino saulutė, šiek tiek viskas aprimo, o mums vėl ėmė sektis.Vėliau analizuojant priežastis bent aš pats sau priėjau išvados, kad po tokios griausmingos nakties kuriai netrūko griaustinio, žaibų, visiškai įmanoma jog žuvis buvo tiesiog savotiškai išbalansuota.Nes jei vakar kibo tiek per lietų, tiek lietui nustojus tai kas galėjo daugiau per tą trumpą naktį nutikti jei ne tos nelemtos gamtos anomalijos.

Balskų tvenkinys 2011-07-21 17:40 #23839

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Išlindo saulutė, priekrantėje pasirodė mailiukas, prasudėjo kybis ir vėl viskas normalizavosi, stojosi į savo vietas.Tik tokį atsakymą galėjau sau rasti ir paaiškinimą dėl prastos rytinės žvejybos.Beje dar išbandžiau kvietuką ant kurio pasikeisdamos kuri greiresnė kibdavo arba didelės aukšlės arba kuojos.Kas greitesnis tas pirmesnis, taip buvo galima paaiškinti kvietuko veikimą vandenyje.Tačiau lyderio pozijas aiškiai laikė kukurūzas.Na, o uždėjus pinkutę ar musės lervą žaibiškai sureaguodavo aukšlės.Todėl šio masalo buvo atsisakyta abi dienas.

Balskų tvenkinys 2011-07-21 17:43 #23840

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Teko pastebėti ir kateriuką varinėjantį ten kur jam nelabai galima pagal įstatymą, bet kada ant kranto vėliau važiuodamas pamačiau gamtos apsaugos automobilį jau niekas nusistebėjimo nekėlė.Dar daug netvarkos mūsuose yra ir kada jis pasibaigs vienas Dievas žino.Mes žvejojome toliau suprasdami savo bejėgiškumą ir perdaug to įvykio nesureikšminom.

Balskų tvenkinys 2011-07-21 17:48 #23841

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Grįžtant prie žvejybos noriu pastebėti, kad žvejodamas su 9m botu naudojau sistemėlę kurią sudarė 3gramų plūdelė, ilgas apie 50-60cm. pavadėlis ir 16numerio kabliukas.Vos bandant paimti į rankas trumpesnį kotą kybis iš karto prapuldavo iki nulio jei neskaityti sugautų aukšlių.Pakeitus kabliuką mažesnį į didesnį kybis kiek suprastėdavo, o ir žuvis tikrai nekibdavo stambesnė.Išvada - žvejojant plonais valais, mažais kabliukais ir legva plūdele, abstarkčiai šnekant rezultatai buvo geresni.

Balskų tvenkinys 2011-07-21 17:50 #23842

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Pabaigai noriu parodyti savo laimkį kurį sudarė ešeriai, kuojos, aukšlės ir du žiobriai bei vienas plakis :blush:

Balskų tvenkinys 2011-07-21 17:53 #23843

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Visada gerbiau ir gerbsiu tuos žmonis kurie savo žodžio šeimininkai.Modė tikrai sakė teisybę, kad pas juo Balsų tvenkinyje kimba stambios kuojos bei įspūdingo dydžio ešeriai.Na stebuklingo nieko nesugavau, bet kuojų sveriančių iki 400gramų buvo ne viena.

Jums padėkojo šie nariai: greitis2

Balskų tvenkinys 2011-07-21 17:55 #23844

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Pabaigai paprašiau Modesto, kad papozuotų prieš objektyvą.Tikrai turiu pasakyti, kad vieną iš ateities meetų galime daryte būtent Modės ir Baubo valdose.Ačiū jums vyrai.

Balskų tvenkinys 2011-07-21 17:57 #23845

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Dabar jau nepamenu ar rašiau jog be visų minėtų žuvų asortimente atsirado vietos ir karšiams kurie taip pat neabejingi kukurūzams :)

Balskų tvenkinys 2011-07-21 17:59 #23846

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Tikrai ne vieną ir ne dvi žuvis teko "išimti" naudojant graibštą.Na, o kada žuvis graibšte galima ir prieš objektyvą stotis :blush:

Balskų tvenkinys 2011-07-21 18:05 #23847

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Dar norėjau pasakyti, kad jei kuojas stambesnes, smulkesnes eidavo "prisikalbinti" ir per mažesnį atstumą tai karšiai laikėsi atokiau nuo kranto.Tiek vienos žuvys, tiek kitos rūšies, masalams išrankios nėra.Vandens telkinys tikrai žuvingas ir pagauti galima jei tik tikslingai tuom užsiimama.To įrodymas dar viena šauni nuotrauka :yes:

Balskų tvenkinys 2011-07-21 18:07 #23849

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
O štai ir Modės laimikis kuris tikrai ne mažiau, o gal net daugiau įspūdingesnis.Belieka apgailestauti tik dėl nuotraukų kokybės, bet yra kaip yra.

Jums padėkojo šie nariai: donce999

Balskų tvenkinys 2011-07-21 18:14 #23852

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Mano reportažas eina į pabaigą.Neteiskite tie kuriem jis nepatiko, bet aš noriu štai ką dar parašyti.Susipažinau su dar vienu mūsų forumiečiu - jaunu, išsilavinusiu ir labai mandagiu žmogumi - Modestu iš Šilalės :yes: :yes: :yes: Patyriau daug gerų emocijų, malonaus šilto bendravimo ir tikrai teisūs tie kurie nesėdi užsisklendę savyje ir nekompleksuoja dėl vieno ar kito dalyko.Siūlau kartu ir pavieniui daugiau tarpusavyje bendrauti, kviestis vieniem kitus į svečius ir taip plėsti savo akiratį, dar labiau pažinti savo kraštą, jo žmones ir dalintis sau bei kitiems priimtinomis žiniomis, žvejybos paslatimis bei visom tom smulkmenom iš kurių ir susideda gyvenimas.

Paskutinis taisymas: 2011-07-21 18:15 nuo nėra.
Jums padėkojo šie nariai: Grafas, EdisJ

Balskų tvenkinys 2011-07-21 18:18 #23854

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Tai buvo viskas ką norėjau papasakotį apie šį nuostabų kraštą, jo sutiktus žmonis ir žuvingą Balsų tvenkinį :yes: Dar kartą už viską nuoširdžiai dėkoju :bye:

Jums padėkojo šie nariai: Grafas, Kupra
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.072 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family