Geras baubai laimikis

norėčiau kada tokį gyvatiną pagauti
Šaunuolis Cinke

Ir pas tave pagaliau reikalai su Nemunu pajudėjo

Tų mažučių lydekučių ir praėjusią vasarą buvo ir šią vėl yra tiktruputi daugelis iš jų jau vienais metais didesnės
Aš taip pat šį vakarą neiškenčiau namuose ir nulėkiau nemunan. Namuose oras atrodė puikus bet prie Nemuno tas puikumas greitai baigėsi. Nemunas pasitiko pašiaušes visas savo plunksnas. Vakarinis vėjas taip pat tarpais visai neprastas, o tie lietaus debesiukai kaip ir dieną plaukė dangumi vienas paskui kitą lyg būtų ruduo. Nors namuose termometras išvykstant žvejoti rodė 21 šilumos bet prie Nemuno labiau buvo panašu į spalio mėn. pabaigą, kai reikia jau šiltos striukės. Per lengvai buvau apsirenges, bet labai greitai apsirengiau viską ką tik turėjau o ant viršaus teko tuoj apsimauti ir neperlyjamą striukę.
Štai koks "piktas" mane pasitiko šį vakarą Nemunas.
Lietaus debesiukai plaukė dangumi vienas paskui kiitą. Vėjas tai aprimdavo tai vėl staiga pakildavo kad vos pavykdavo pataikyti užmesti ten kur noriu
Pradžioje mėginau šukuoti seklumas sukriuke bet nesisekė. Per pusvalandį sekė vienas paskui kitą du nerealizuoti rimti lydekiniai kibimai. Abu kartus gan ilgokai vedžiojau palei duobės krašta ir abu kartus net nepasirdžiusios putotose Nemuno bangose, lydekos pabėgo. Nebuvo aišku labai didelės bet tikrai nebuvo ir tos kasdieninės kilinukės. Susinervavau....po to dar gal pusvalandis "darbo" su sukriuke nedavė jokio rezultato, . Pakliuvo tik du ar trys ešeriukai.
Vėliau mėginau mikro masalus. Nuėmiau lydekinį pavadėlį ir prie pintuko rišau apie metra paprasto mono valo ( 0,2mm) Su mikriuku užmesti buvo sunkoka kei jis lekia ten kur vėjas neša, tad dėjau pačius sunkiausius galvakablius kokius tik pritaikiau gumai. Kibimų ilgai laukti nereikėjo....ešeriukai pasipylė vienas po kito, po to smulkutė lydekutė, vėl ešeriukai.... Pakeičiau mikro masaliuka kitokiu mikriuku...Bet nieko naujo, tik ešeriukai. Kai kurie visai malonųs paimti į delną. Aišku visi keliavo nuo kabliuko atgal į putotus Nemuno vandenis. Braidydamas užsukau prie kitų seklumų. Tuoj vienas po kito sekė keli šapaliniai kibimai. Vėl nei vieno nerealizavau. Vėjas labai išlenkia valą tad tikriausiai čia visa nepagavimo priežastis. Tris ar keturis kartus prisitraukiau šapaliokus visai prie kojų, belike buvo tik prisitaikius juos paimti ranka ir bristi į krantą...bet visi net nepalietus liko savo stichijoje

. Vienas visai vertas dėmesio buvo gal apie 2kg.

Taigi, niekas nepalinkėjot sėkmės tai taip ir gavosi....sėkmė apleido šį kartą mane. Kibimų turėjau pakankamai o naudos iš to jokios. Aštrinau ir kabliukus ir vėliau net kitos firmos galvakablius dėjau su kitokiais kabliukais, bet nepagavimo priežastis matyt buvo ne čia, tiesiog pritrūko sėkmės.
Pavyko "paimti" neskaitant ešerių tik vieną meknkiuką apie 700-900gr. Jis vienintelis ir keliavo namo. Bus žuvienei....
Tai tiek žiniu (man liūdnokų

) iš Nemuno.
Smagiai pažvejojau, sušalau du kartus sulijau bet jau šiltai murksau šalia pypkiaus namuose...