• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Nemunas

: Nemunas 2012-06-04 11:04 #57058

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
Nuo prašvitimo bandžiau starkį rasti. Išmaišiau visas apylinkių gelmes :batas: Starkių nulis, ne taip kaip prie Kauno :cheer:
Vienintelė rimta paraiška į rimtą žuvelioką beigėsi atlinkusiu galvakabliu :angry: Ir ką per brudą pardavinėja :evil: Brudą ir pats nusipirkau nors visi kiti tvirti o tas vienas kažkoks iš "lydmetalio vielos" :evil:

Iš gelmių pavyko iškrapštyti tik visą glėbį ešerių, nemažai iš jų jau verti nuodėmės :yes: . Starkiams pirktus "valgomus" reins guminukus rijo iki šaknų :cheer: Lauke liko tik galvakablio švinas, o visas apie 10cm skaniai "suvalgytas" :cheer: Kažin ar nepaspringo :lol:

Tokie ešeriokai man jau visai patiko, nebuvo jų labai daug bet prisirankioti įmanoma. Nerinkau šį kartą, bet ... ;)

Na ir aišku kaip be silkučių :evil: . Pradžioje skaičiavau, o paskui pamečiau skaičių :cheer: . Gal dešimt gal daugiau gal mažiau, bet tik tokios, tarp puskilio ir nepilno kilogramo :no: ten kur turėjo būti starkiai laikėsi tik jos ir padorūs ešeriokai, o starkių nėėė :tut: ....

Maišiau galimas starkines gelmes apie keturias valandas, kaitaliojau gumas, ekperimentavau bet vis tie patys ešeriokai ir silkutės. Neradau starkių ir šį kartą. Dar kartą mėginsiu ir jei trečias kartas pameluos, paliksiu šį reikalą ir gaudysim kasdieninę smulkmę- kasdieninę duoną :blush: :cheer:
Pabaigoje užsidėjau mikriuką ir dar pamačiau po vienos duobės pakraštį. Smagu kai nors rainiukai smagiai kabaliojasi nes daugiau nelabai ką ir įmanoma pagauti. Tuščia kaip šulinyje.

ir tt.

Vietiniai žvejai irgi tik smulkias lydekutes "smaugia" gaila tik kad dauguma jų keliauja namo. Grįždamas susitikau du vietinius žvejoklius. Vienas dvi, kitas tris paėmią. Na tik viena iš jų apie kilą o kitos :no: :angry: Ir ką tu jiems padarysi....atsakymas, kas kad mažos, už tai kokios skanios :angry: :box:
Oras pamažu šyla, tad pravažiuodamas pro savo seklumas sulėtinau, o gal jau pajudėjo kas nors, gal vaikšto seklumose....vis laukiu vis tikiuosi. Atostoų skaitliukas tai jau tiksi :oo:
Tai tiek žinių iš Nemunėlio mano apylinkėse. Nežinau kaip kitur aplinkui bet arti mano tėviškės kol kas ne stebūklai.
Paskutinis taisymas: 2012-06-04 13:00 nuo AudriusM.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Nemunas 2012-06-04 19:06 #57115

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Vakare prasisukom Nemune su sūnum mojuodami spiningais.
Buvau pasiėmes muselinę bet beviltiškas reikalas. Paviršiuje net aukšlių nėra.
Niekur nevažiavom, stojom tiesiai ties namais. Spiningautojų pilnos pakrantės. Nejau nereikia jiems į darbus :evil: o gal specialai pasiėmė atostogas tada kai aš atostogauju.
Pašnekėjau su vienais, su kitais. Vieni pasirišę silkutę, kiti kibimo dar nemate. Jaučiu pažvejosim :batas: Šalimais įsitaisė kaimynas su dugninėm. Jams karšį.
Taigi nieko nesitikėdamas pradėjom mosikuoti :ikio: . Dėjau iš kart mikriuką tai sakau gal bent ešeriukai papurtys. Sūnus nuklampojo pakrante ieškoti lydžio.
Apie tris valandžikes paišdykavom ir namo. Rezultatai net labai liūdni. Visi aplinkiniai spiningautojai per tą laiką dingo :batas: Kaimynas prisigaudes karšiu :batas: taip pat vyniojosi meškeres namo. Praktiškai tušti ir mes. Man pakibo penketas ešeriokų 200-250gr keturios silkutės ir tik viena iš jų imama :no: ir virš kilo salačiukas. Sūnus lydžio nerado tai tik kelis ešeriukus iškrapštė.
Vanduo Nemune net nejuda. Jokia aukšlė, joks ešeriukas ar lydžiukas nieko nevaiko. Tylu ramu. Negana to prištinės vėl būtų nepamaišiusios :evil:
Kaimynui ant trijų dugninių per visą tą laika net sliekų niekas nenuvalgė.
Tai tiek žinių iš žiemiškai arodančio vasarinio Nemuno.

Mano netyčiukas- salačiukas, manau truputi virš kilogramo. Buvau geras ir po foto sesijos suteikiau antrą šansą :bye:

: Nemunas 2012-06-04 19:11 #57117

• baubas
  • baubas avataras
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 6189
  • Gauta padėkų: 4356
Kaip vandens lygis iš po savaitgalio ???

: Nemunas 2012-06-04 19:34 #57118

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
baubas parašė:
Kaip vandens lygis iš po savaitgalio ???

Iki šio ryto visą laiką krito ir buvo net labai žemas, o dabar vakare jau mikliai lipa aukštyn.
Paskutinis taisymas: 2012-06-04 19:35 nuo AudriusM.

: Nemunas 2012-06-05 05:42 #57126

• dainiuška
  • dainiuška avataras
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 2785
  • Gauta padėkų: 3193
Vakar ir man prasidėjo atostogos. Jeigu Audrius skundžiasi, jog jam ne žvejyba, kai per ją pagauna kokį kilograminį žuvelioką (meknę ar salačiuką), tai ką kalbėt man, kai per 8 valandas pagaunu vienintelę kuoją, ir tą už kupros? :lol: Išbandytos žinomos ūsorinės ir šapalinės vietos - viso 3 kibimai :zip: Dar buvau pakirtęs šapaliuką lyg neblogą, tačiau kažkodėl greit atsikabino. Šiandien bandysiu dublį nr. 2 :ikio: Dar pažiūrėsime, kas ką :nerd: Keletas nuotraukėlių, kad komentaras nebūtų toks skurdus :vooo:

: Nemunas 2012-06-05 06:11 #57128

• baubas
  • baubas avataras
  • Žvejybos profas
Nu Dainiukai, viečiukės tai super gražios :good: . Manau kad šendien arba ryt reiks varyti man patikrinti Nemunėlį :cooll:

: Nemunas 2012-06-05 06:21 #57129

• baubas
  • baubas avataras
  • Žvejybos profas
B) Nepabaigiau minties :lol: , vietos tai gražios bet aš ten papuolęs tai ir numirčiau iš bado . Kur žvejoti, kaip žvejoti :blush: . Pas mus vien pažiūrėjęs į damba darosi aišu kur kas laikosi ir kokioj damboj ką gali tikėtis :joint:

: Nemunas 2012-06-05 07:01 #57138

• Arutis
  • Arutis avataras
  • Žuvų siaubas
  • Jei kažkas trukdo žvejybai – kažką reikia keist...
  • Žinutės: 3742
  • Gauta padėkų: 1519
Jo, Nemuno aukštupys nuo žemupio laba-a-ai skiriasi. :unsure:
Jei kažkas trukdo žvejybai - ...

: Nemunas 2012-06-05 08:27 #57141

• Lydeka
  • Lydeka avataras
  • Moderatorius
  • Žinutės: 2333
  • Gauta padėkų: 940
O tai čia tiek erkių :evil:

: Nemunas 2012-06-05 08:55 #57145

• Vaidas48
  • Vaidas48 avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Jochaidi..... pabego.
  • Žinutės: 576
  • Gauta padėkų: 193
Cia kaip suprantu voriukai.

: Nemunas 2012-06-05 09:07 #57146

• Vincas
  • Vincas avataras
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 257
  • Gauta padėkų: 461
cia visokiu gyvunu pilna toj foto :kkk: man karta ir bebras is kibiro pasarus rijo, kai buvau atokiau palikes :eat:
Paskutinis taisymas: 2012-06-05 09:08 nuo Vincas.

: Nemunas 2012-06-05 09:52 #57149

• dainiuška
  • dainiuška avataras
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 2785
  • Gauta padėkų: 3193
Čia voriukai - kažko jiems labai patiko mano kėdės dėklas. Nu ir dar kirmėlė taikosi jį užgrobti :ikio:
Jeigu neklystu, ši rūšis vorų vaikus veda tame baltame kapšelyje ir atėjus laikui jis subliūkšta, iš kurio pabyra tuntai mažyčių voriukų :)
Šiandien Nemune pasėdėjau kelias valandas - nei krebžt :zip: Tingiu net nuotraukas kelt - vistiek tas pats per tą patį. Keičiu arsenalą į lengvesnės kategorijos ir lekiu lyniuką kokį nukaut :uj:
Jums padėkojo šie nariai: AudriusM

: Nemunas 2012-06-05 10:07 #57151

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Mano valdose :batas: tai šį ryta šturmavau nelabai man žinomas vietas arčiau Jurbarko.

Senais laikais ten pasigaudavo starkių, o kaip reikalai dabar ten su žuvimi iš vis neaišku. Kelis metus iš eilės ten net nebuves.
Pagal tai kad keliukas per lanką neišvažinėtas ir vos vos žymios buvusios vėžės, manau kad nelabai čia lankosi žvejai. Smilgos virš mašinos stogo ir matyt dabar tas laikas kai barsto žiedadulkes. :evil: :cheer: Auto iš tamsiai žalios pasidarė geltona :cheer:

Starkių deje neradau, o ir pati vieta visiškai pasikeitusi, nebent mano atmintis labai šlubuoja. Ten kur buvo dideli gyliai ir dugne akmenys tai dabar gan seklu ir akmenų dugne jau nesijaučia.
Taigi su starkiais jau trečią kartą šnipštas. Gerą valandą skyriau jiems vilioti bet :batas: Šeip pakrantė daug "rimtesnė" negu mano valdose tad gal vis tiek ką nors iškrapštysiu ir be starkio. Dėjau lengvesnes gumas ir ilgai mojuoti nereikėjo.... yra :yes:

Dar pamojavus pusvalandį , tuščia. Ėmiausi vienos spiningavimo gudrybės nes kilo įtarimų kad pagal vandenyje esančių žolių liniją kažkas šmyrinėja. Taip,- tikrai šmyrinėja ir visai ne silkutės :yes:

Slankipdamas pakante radau kažkokio gyvio išnaras. Įdomu pasidarė. Panašu į vėžiuką.

Vėliau išprašiau iš vandens dar vieną lydekiūkštį ir turėjau dar tris masalo atakas. Su viena ilgokai pasivalkiojau po žoles kurios vandenyje tesesi visoje pakrantėje ir galiausiai pats pasirinko sau laisvę.
Salatis 2,1kg, viena lydekaitė 1,8 kita 1,5kg. Pabėgusi irgi buvo panašaus kūno sudėjimo :cheer: :bye:

Keista buvo kad tik keli ešeriukai teužkibo, bet nors lydekiukai ne silkutės :good: Nors tikslas pagauti starkių eilinį kartą neišdegė, bet pažvejota buvo jau smagiai. Kagi, tai įrodymas kad mano valdose su žuvimi tikrai labai prasti reikalai nes kitur pagauti dar įmanoma.
Smagi buvo žūklė :clap: :good: :vooo:

: Nemunas 2012-06-05 12:06 #57155

• Vincas
  • Vincas avataras
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 257
  • Gauta padėkų: 461
vat jau matytos ir puikiai zinomos vietos, kaip tik ant to iskisulio uz atvajaus karsius gaudydavau, o einant Kauno puses link, lydekas ir eserius :ikio: saunios zuvys uzkibo :good:

: Nemunas 2012-06-06 11:16 #57235

• kestas
  • kestas avataras
  • Pradedantysis
  • Rytooo bus geriau...
  • Žinutės: 165
  • Gauta padėkų: 71
Vyrai praleido naktelą Vėžininkuose.Kliovas prastokas,nes nedideli,draugelis pagavo apie desietką.Naktį 6, paskui iki pietų 3. Kliovas ant dzikučio. Jau kraunasi daiktus,lėks namolio... Ai tiesa,gaudė karšius :uj:
Paskutinis taisymas: 2012-06-06 11:18 nuo kestas.

: Nemunas 2012-06-06 11:35 #57237

• baubas
  • baubas avataras
  • Žvejybos profas
kestas parašė:
Vyrai praleido naktelą Vėžininkuose.Kliovas prastokas,nes nedideli,draugelis pagavo apie desietką.Naktį 6, paskui iki pietų 3. Kliovas ant dzikučio. Jau kraunasi daiktus,lėks namolio... Ai tiesa,gaudė karšius :uj:
Na va pasitaisei . Na vakare pro šalį važiuosiu, patikrinsiu B)

: Nemunas 2012-06-07 20:52 #57338

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Kažko nurimo Nemuno tema.
Nors ir sunkiai kimba bet kartais tiesiog pasiseka. Šį vakarą Nemunas buvo gan dosnus ir netgi padovanojo "deficitų"
Meknės 1,1kg, 1,4kg, lydekaitė 1,0kg ir starkis 3,1kg.

Reportažas mano DIENORAŠTYJE
Jums padėkojo šie nariai: dainiuška, gvidas, Rukas, aras, Pelekas, greitis2, kiborg123, Megėjas, Maironis, selmis

: Nemunas 2012-06-08 15:21 #57376

• zagas
  • zagas avataras
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 198
  • Gauta padėkų: 103
AudriusM parašė:
Kažko nurimo Nemuno tema.
Nors ir sunkiai kimba bet kartais tiesiog pasiseka. Šį vakarą Nemunas buvo gan dosnus ir netgi padovanojo "deficitų"
Meknės 1,1kg, 1,4kg, lydekaitė 1,0kg ir starkis 3,1kg.

Reportažas mano DIENORAŠTYJE
pas mane starkiai nekimba,ir aplamai zuvys vangios- taip berods rasyti megsti turbut reiks i man i nemuna is kauno mariu bazuotis blyn

: Nemunas 2012-06-10 13:33 #57434

• baubas
  • baubas avataras
  • Žvejybos profas
Tikrai nekibo. Bet Audrius nebūtų Audrius, ir per nekibimą sudeba pagauti :lol:

Einu pailsėt po poilsio gamtoj :uj: :uj:
Tiesa, ką rado Audrius, tai bent gylio :lol:
Paskutinis taisymas: 2012-06-10 13:40 nuo baubas.

: Nemunas 2012-06-10 20:18 #57527

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Na reportažiuką iš to reikaliuko jau gal ryt padarysim nors tikrai visai nekibo ir galiausiai visiškai nustojo :cheer: bet buvo super :good: :good: :good: :sokis:
O grįžus vakare į savo valdas labai smagi žūklė buvo nors kaip ir žemupyje kibimo visai nėrą :cheer:
Vandenukas pas mane jau vėl žemas, žuveliokų judesio beveik jokio bet.... Kažkokia anomalija Nemune :oo: . Kad lydeka spiningu tai normalu bet jau į šių metų sąskaitą įsirašiau net tris karšiukus susigundžiusius mikro guminukais, nors ant dugninių vietiniai nepagauna, net sliekų nelabai yra kam nuvalgyti.
nuo tokios nenormalios vasaros tikriausiai suplėšrėjo karšiokai. :evil: :cheer:

Reportažas iš šio vakaro žūklės mano DIENORAŠTYJE
Jums padėkojo šie nariai: Arutis, saulius67, aras, Pelekas, Vaidas48, selmis
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.089 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family