Kadangi žuvys darosi vis aktyvesnės, tai nusprendžiau išsikepti blyną ir tikiuosi suvilioti karšį.Šis receptas jau ne kartą man pasiteisino.Kimba tiek kuojos, tiek karšiai.Esu pagavęs ir karosų bei lynų.Išsikepti paprasta, greita, o svarbiausiai, kad užtenka vieno blyno savaitei laiko.Taip iškeptas blynas šaldytuve ilgai negenda, tik būtina jį suvynioti į polietileninį maišelį, kad neišdžiūtu.Kas nei karto dar nekepėte, tai tikrai nėra sudėtinga.Tešlą reikia daryti kiek skystoką, nors tiksliai pasakyti labai sudėtinga, paprasčiausiai jau išmaišyta tešla turi būti labai tąsi.Kiek esu bandęs, tai labai pasiteisina lenkų firmos tešlos milteliai.Jų būna visokių kvapų ir kelių spalvų.Aš dažniausiai renkuosi karšinį geltoną.Tada blynas įgauna ne tik malonų kvapą, bet ir labai gražią gelsvą spalvą.
Taigi, imame šiuos priedus, dar vandens ir pirmyn maišyti
Iš pradžių, aš sausus miltus ir tešlos miltelius sumaišau tarpusavyje maždaug santykiu 5 valgomieji šaukštai miltų ir vienas šaukštas tešlos miltelių.Po to užpilu vandens ir maišau tol, kol nelieka tešlos gumuliukų.Gaunasi kažkas panašaus į geltoną tešlą
Įpilame aliejaus į keptuvę (tam tikslui aš esu nusipirkęs pačią mažiausią keptuvę kokią tik radau pirkti ), palaukiame kol aliejus įkais ir supilame tešlą į keptuvę.Kepame ant lėtos ugnies retkarčiais perversdami kol visas paviršius gražiai paruduos.Turėtų gautis kažkas panašaus
Iškepę blyną, neskubėkite jo pjauti, nes vidus kartais būna nedakepęs, skystokas.Pastovėjęs ir atšalęs, blynas sukietėja iki reikiamo lygio kad būtų galima pjaustyti.Taip blynus galima išsikepti norimo skonio ar spalvos (tam tinka ir valgomieji dažai).Be to, pasakysiu rimtai.Kas turite mažų vaikų, nepalikite blyno lengvai pasiekiamoje vietoje.Kadangi jis ne tik gražiai atrodo, bet ir labai skaniai kvepia, susiruošę į žvejybą paprasčiausiai galite jo nerasti.Man taip buvo