• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Jaukai ir įvairios masalų rūšys

: Re: Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2012-06-27 13:44 #59321

  • Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Offline
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
SIGUTIS parašė:
GedWu parašė:
Kiek gramu konservuotu (maximiniu) kukuruzu rekomenduotumete deti i 1kg pasaro? Zvejosiu smulkme stovinciame vandenyje (Malciuje)

Iš tavo parašymo sektų toks atsakymas - nei 1 gramo :tut:
Kadangi buvo parašyta kur žvejos, verta dėti kukurūzus, nes ten ant jų kimba viskas, kartais net geriau nei ant musės lervos.Ten pagrinde ir šeriama tik kukurūzais, tik vienas kitas pila birų jauką.
Žvejoju,nes nemoku dirbti
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: GedWu

: Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2012-06-27 13:52 #59323

  • nėra
  • nėra avataras
  • Offline
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
Manau gal nebediskutuokime nes tikrai nesutarsime.Žmogus rašo, kad naudos smulkų jauką ir gaudys nedidelę žuvį tai kam tie kukurūzai taip ir likau nesupratęs :unsure: Aš pats žvejoju irgi smulkiu jauku, bet kukurūzus dedu ypač iskirtiniu atveju :tut: Tačiau vėlgi, tai tik mano - vieno asmens pastebėjimas, ne daugiau :lalk:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: GedWu

: Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2012-06-27 13:55 #59325

  • TADZIUS
  • TADZIUS avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 8760
  • Gauta padėkų: 2341
Gedvu,kadangi gaudysi smulkia zuvi,tai reiktu kukuruzus sukarpyt,ar kitaip susmulkint,nes kitu atveju,jie ant smulkios zuvies neveiks .
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: GedWu

: Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2012-06-27 15:41 #59352

  • Kabliukas
  • Kabliukas avataras
  • Offline
  • Rimtas žvejys
  • Zvejojau fyderiu,dar pludine..atsirado spiningas:)
  • Žinutės: 1038
  • Gauta padėkų: 634
Kad jau prakalbot apie kukuruzus,tai ir as isiterpsiu su savo klausimu.Ar kas gaudote ant dideliu virtu kukuruzu,kuriuos pas ukininkus turguje dziovintus perkame?Kazkaip jie man nelabai pasiteisino pernai arba as juos negerai paruosiu.As juos tiesiog isverdu be jokiu kvapu ir priedu,bet jie man gaunasi kietoki ir gana dideli,vos ne kaip boilius pas karpininkus.Jei dar ilgiau paverdu,tikedamasis,kad minkstesni bus,tai jie susprogineja,lyg koks popkornas.Ir jais zvejodamas nieko ypatinga nesugavau.
Astrus....
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2012-06-27 17:52 #59371

  • nėra
  • nėra avataras
  • Offline
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
Kabliukas, ką čia bepridursi :unsure: Šia tema jau lygtai šnekėta kaž kur, o beto pats viską taikliai pastebėjai todėl kaž ką papildomai plėstis ar komentuoti manau nėra prasmės ir tikslo.Išvada - žvejoti reikia tik su konservuotais kukurūzais :lalk:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2012-06-27 18:31 #59383

  • aras
  • aras avataras
  • Offline
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 576
  • Gauta padėkų: 417
Užtaikiau ir aš nupirkti lietuviškų, vakume pakuotu kukurūzų po 500 g., braškės kvapo. Kokybė nuvylė, kažkokie irgi nedavirti, kieti, padengti raudonu kaip vaškas sluoksniu ir labai stambūs. Tai iš viso pakelio nesuradau nei vieno normalaus, kurį galima užmauti ant kablio. Aišku pažvejot pabandžiau, bet jokio judesio. Naudojant konservuotus, visai kitas reikalas, nes šito ežero žuveliokai irgi kukurūzus dievina.
8-)
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: Dolcas

: Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2012-06-27 19:02 #59384

  • aras
  • aras avataras
  • Offline
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 576
  • Gauta padėkų: 417
Kilo mintis pabandyti pasigaminti savus jaukus paprastai žvejybai. Gal kasnors yra radęs literatūros arba žino iš kokių komponentų viskas susimala. Būtų įdomu paeksperimentuoti.
8-)
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2012-06-27 22:00 #59387

  • TATA
  • TATA avataras
  • Offline
  • Pradedantysis
  • Zvejys-ligonis
  • Žinutės: 359
  • Gauta padėkų: 221
Del kukuruzu ir smulkmes,Kaip Sigis pasake,nedek ne laso,o jei nori kad butu kvapas plius saldus pasaras tai juos pertrink per sieteli,ar kaip Tadzius sake karpyk su zirklutemis :cheer: ,vienu zodziu susmulkink.
Kabliukui,didziam zvejui,nemoki ponuli tu ju paruosti,pirmoj eilej jie yra brinkinami saltame vandenyje,paskui sutinami ant silpnos ugnies,sitas procesas uztrunka laiko,nes is vakaro reikia uzpilti vandeniu,tuos kukuruzus ir tik kita diena juos kaiti.Pagrinde jie tinkami serimui,ypac karpininkai juos naudoja,o ant siulo mauna irgi bet prideje kvapu,as asmeniskai juos naudojau kaip vaziuoju gaudyt sapalu butent pavasari ir seriu jais ir gaudau,lb jau gerai tinka nes sapalai dideli ir nereikia jieskoti konservuotu kukuruzu dideliu,o kiek bandziau kita zuvi gaudyt,tai tiesa,ju nelabai kanda kazkodel........
Arui !!! esu subures toki pasariuka,jei nori pabandyk:
Tatos universalus pasaras karpinems zuvims
Kukuruzu kruopos,dziuvesiai malti,sausainiai,biskvitas,maltos kanapes(gali ir pakepint),selenos,dribsniai,kokoso drozliu(galima det kopros melasos naturalios arba kepintos),saulegrazos(kepintos,maltos),zemes riesutai(malti,kepinti),vafliai,pieno miltu arba vaiku maistelio(porteinas)tik nedaug,nepersistenk)kaip ir su druska ir cukrumi,kvapo pasirinkimas pacio,galima kakavos,kaliandros,vaniles ir t.t.aisku neapsieisi be hemijos,koncentrato det reikes apie 50-100gr ir viskas.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: Kabliukas, aras

: Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2012-06-28 03:03 #59388

  • TADZIUS
  • TADZIUS avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 8760
  • Gauta padėkų: 2341
tata receptuka parasei :good: ,bet bent jau proporcijes galejei mazdaug surasyt,nes kaip suprasciau negal ivisko det vienodom dalim
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2012-06-28 06:46 #59406

  • Kabliukas
  • Kabliukas avataras
  • Offline
  • Rimtas žvejys
  • Zvejojau fyderiu,dar pludine..atsirado spiningas:)
  • Žinutės: 1038
  • Gauta padėkų: 634
TATA parašė:
....nemoki ponuli tu ju paruosti,pirmoj eilej jie yra brinkinami saltame vandenyje,....
Visaip bandziau as tuos kukuruzus paruosti,ir brinkinau puode para laiko,puoda ir ant stalo palikdamas ir saldytuve laikydamas,bandziau trumpiau/ilgiau virti,vistiek ne tas,kaip,kad konservuoti butu.Nedaverdi ju,tai bus kietoki,sunku net su kabliuku pradurti.Perverdi,tai susprogineja jie ir trupa ant kabliuko veriami.Turbut su jais pajaukinus kuri laika,zuvys priprastu ir geras masalas butu.Reiks bandyti jais kurnors pastoviai pajaukinti.
p.s.katik uzsisakiau pricendala paletems verti,tai bus galima tuos didelius kukuruzus ant gumeliu,kaip paletes,pakabinti.
TATA parašė:
Tatos universalus pasaras karpinems zuvims
Kukuruzu kruopos,dziuvesiai malti,sausainiai,biskvitas,maltos kanapes(gali ir pakepint),selenos,dribsniai,kokoso drozliu(galima det kopros melasos naturalios arba kepintos),saulegrazos(kepintos,maltos),zemes riesutai(malti,kepinti),vafliai,pieno miltu arba vaiku maistelio(porteinas)tik nedaug,nepersistenk)kaip ir su druska ir cukrumi,kvapo pasirinkimas pacio,galima kakavos,kaliandros,vaniles ir t.t.aisku neapsieisi be hemijos,koncentrato det reikes apie 50-100gr ir viskas.
Gal ir geras jaukas,tik komponentu per daug(mano nuomone).Sausainiai ir biskvitas-beveik vienas ir taspats,kukuruzu kruopos ir dribsniai-irgi panasiai....
Tik viena pastebejima noriu pasakyti,kad su pacio gamintais jaukais,tikrai didesnis malonumas zuvi sugauti,neziurint,koki mixa zvejas is to jauko padarys,bus perdaug tu priedu,ar ne.Bet,jei zuvys kibs-malonumas dvigubas bus,nei,kad su pirktiniais jaukais gaudytum.
Kazkada gaudziau su savu jauku ir gerai buvo.Jau nebeprisimenu,ka sudedavau i sudeti,bet pagrindinis jauko komponentas buvo kukuruzu miltai.Dar tikrai dedavau ir saulegrazu isspaudu,geras priedas,kurias pirkdavau is Kauno grudu.Zodziu pagrindinis jauko komponentas yra duonos maliniai,tiek juodos,tiek baltos duonos.Su jais ir reikia pradeti eksperimentuoti,dededant kitu priedu.Sekmes,Arai,parasyk veliau,kaip sakesi su savais jaukais gaudyti.
Astrus....
Paskutinis taisymas: 2012-06-28 07:26 nuo Kabliukas.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: aras

: Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2012-06-28 07:47 #59412

  • Geras
  • Geras avataras
Šeši pagrindiniai jauko komponentai:
1.pagrindinė jauko dalis-jauko bazė (malta duona ,batonas).
2.rišantys,sunkinantys elementai-(miežiai,rugiai,kviečiai,malti avižiniai dribsniai,kukurūzų miltai).
3.skaidantys (purenantys) elementai-(kviečių sėlenos,kokoso riešutų išspaudos).
4.viliojančios(apetitą skatinančios) medžiagos-(anyžius,vanilė,česnakas,krapai).
5.kvapniosios medžiagos-(migdolas,bananas,česnakas,vanilė...).
6.skoninės medžiagos- (cukrus,melasa,karamelė).
1B. sunkinantys elementai-(molis,smėlis,žvyras,žemė).
P.S. Tai tik teorija.Kur kas sudėtingiau yra pačiam komponuoti jaukus.
Paskutinis taisymas: 2012-06-28 07:48 nuo Geras. Priežastis: skyryba
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2012-06-28 08:03 #59413

  • Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Offline
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
Geras parašė:
Šeši pagrindiniai jauko komponentai:
1.pagrindinė jauko dalis-jauko bazė (malta duona ,batonas).
2.rišantys,sunkinantys elementai-(miežiai,rugiai,kviečiai,malti avižiniai dribsniai,kukurūzų miltai).
3.skaidantys (purenantys) elementai-(kviečių sėlenos,kokoso riešutų išspaudos).
4.viliojančios(apetitą skatinančios) medžiagos-(anyžius,vanilė,česnakas,krapai).
5.kvapniosios medžiagos-(migdolas,bananas,česnakas,vanilė...).
6.skoninės medžiagos- (cukrus,melasa,karamelė).
1B. sunkinantys elementai-(molis,smėlis,žvyras,žemė).
P.S. Tai tik teorija.Kur kas sudėtingiau yra pačiam komponuoti jaukus.
Geras, su kukurūzų miltais kažką sumaišei.Jie tikrai neriša :tut:
Žvejoju,nes nemoku dirbti
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2012-06-28 08:14 #59414

  • Geras
  • Geras avataras
Čia ne mano teiginys.Prašome kaltinti žurnalą "Meškeriotojas".
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2012-06-28 08:43 #59417

  • nėra
  • nėra avataras
  • Offline
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
Geras parašė:
Čia ne mano teiginys.Prašome kaltinti žurnalą "Meškeriotojas".

Na ko gero bus įsivėlusi klaida nes kukurūzų miltai skaido :blush: Tą teigiu kaip plūdininkas ir kaip aukšlininkas :blush: Klysta visi todėl nesureikšminkime, o kad laiku pastebėta tai šaunu :lalk:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: aras

: Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2012-06-28 08:46 #59419

  • dainiuška
  • dainiuška avataras
  • Offline
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 2785
  • Gauta padėkų: 3193
Kabliukas parašė:
...p.s.katik uzsisakiau pricendala paletems verti,tai bus galima tuos didelius kukuruzus ant gumeliu,kaip paletes,pakabinti....

Gal galima konkrečiau? Gal nuorodėlę kokią? Ar įrankis tiktų ir karšiniams boiliukams užverti?
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2012-06-28 09:00 #59422

  • Kabliukas
  • Kabliukas avataras
  • Offline
  • Rimtas žvejys
  • Zvejojau fyderiu,dar pludine..atsirado spiningas:)
  • Žinutės: 1038
  • Gauta padėkų: 634
Dainiuskai,va taip atrodo tas prietaiselis:
www.harrisonstackle.com/acatalog/info_PBAN1_2.html
Pas mus neradau tokio,tai teko siustis.Boiliams turbut netiks,nes jie praduriami.Sitas peletems,kombikormai uzkabinti.
Del kukuruzu miltu,va,prisiminiau...Pats savo gamybos jaukams naudojau ir kukuruzu miltus ir maltas kukuruzu krupas vienu metu.Miltai i jauka pilami tiesiai is pakelio,tokie,kokie yra.O maltos kukuruzu kruopos verdamos ir jau po virimo tos kruopos pastambeja,gaunasi smulkus kasnelis nedideliai zuviai.Miltai jauka skaido,jie visai kitaip risa,nei,kad kvietiniai miltai,tiksliau visai "nerisa"-nelimpa.O virtos kukuruzu kruopos labai gerai "surisa"jauka-idesi ju i jauka daugiau ir suspausi stipriai karmuskeje,tai kaip plastilinas susiklijuoja ir neisiplauna is spiralines karmuskes.
Astrus....
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2012-06-28 09:00 #59423

  • TADZIUS
  • TADZIUS avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 8760
  • Gauta padėkų: 2341
Dolcas,kodel sakai,kad kukuruzai negali rist,o tu is miltu kose isvirk,tai gausi bele kokia risamaje medzega :cha:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2012-06-28 09:17 #59427

  • Kabliukas
  • Kabliukas avataras
  • Offline
  • Rimtas žvejys
  • Zvejojau fyderiu,dar pludine..atsirado spiningas:)
  • Žinutės: 1038
  • Gauta padėkų: 634
Gal kas zinote,kuriam tikslui naudojama peleciu pompa(ar kazkaip panasei vadinas).Kaip supratau,jas pripumpuoti reikia.Gal oro...,kad nuo dugno pakiltu biskeli :unsure:
Astrus....
Paskutinis taisymas: 2012-06-28 09:23 nuo Kabliukas.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2012-06-28 09:29 #59429

  • TADZIUS
  • TADZIUS avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 8760
  • Gauta padėkų: 2341
greiciausia cia ne pompa,o vakuminei indai,pripili paleciu,pripili kvapo,istrauki vakuma ir paletes greiciau ir geriau isisavina kvapa
Cia viens is varijantu,skaiciau kazkur,beto,gal darr ka jis duoda,to nezinau
Paskutinis taisymas: 2012-06-28 09:31 nuo TADZIUS.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: Kabliukas

: Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2012-06-28 11:39 #59451

  • Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Offline
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
TADZIUS parašė:
Dolcas,kodel sakai,kad kukuruzai negali rist,o tu is miltu kose isvirk,tai gausi bele kokia risamaje medzega :cha:
Tai tu paskaityk siūlomą receptą :cha: Kas darant sausą mišinį, deda plikytus ar virtus kukurūzų miltus :cha: Kad verdant padarysi reikiamos konsistencijos kukurūzų miltus ir taip aišku.
Žvejoju,nes nemoku dirbti
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: aras
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.078 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top