TATA parašė:
....nemoki ponuli tu ju paruosti,pirmoj eilej jie yra brinkinami saltame vandenyje,....
Visaip bandziau as tuos kukuruzus paruosti,ir brinkinau puode para laiko,puoda ir ant stalo palikdamas ir saldytuve laikydamas,bandziau trumpiau/ilgiau virti,vistiek ne tas,kaip,kad konservuoti butu.Nedaverdi ju,tai bus kietoki,sunku net su kabliuku pradurti.Perverdi,tai susprogineja jie ir trupa ant kabliuko veriami.Turbut su jais pajaukinus kuri laika,zuvys priprastu ir geras masalas butu.Reiks bandyti jais kurnors pastoviai pajaukinti.
p.s.katik uzsisakiau pricendala paletems verti,tai bus galima tuos didelius kukuruzus ant gumeliu,kaip paletes,pakabinti.
TATA parašė:
Tatos universalus pasaras karpinems zuvims
Kukuruzu kruopos,dziuvesiai malti,sausainiai,biskvitas,maltos kanapes(gali ir pakepint),selenos,dribsniai,kokoso drozliu(galima det kopros melasos naturalios arba kepintos),saulegrazos(kepintos,maltos),zemes riesutai(malti,kepinti),vafliai,pieno miltu arba vaiku maistelio(porteinas)tik nedaug,nepersistenk)kaip ir su druska ir cukrumi,kvapo pasirinkimas pacio,galima kakavos,kaliandros,vaniles ir t.t.aisku neapsieisi be hemijos,koncentrato det reikes apie 50-100gr ir viskas.
Gal ir geras jaukas,tik komponentu per daug(mano nuomone).Sausainiai ir biskvitas-beveik vienas ir taspats,kukuruzu kruopos ir dribsniai-irgi panasiai....
Tik viena pastebejima noriu pasakyti,kad su pacio gamintais jaukais,tikrai didesnis malonumas zuvi sugauti,neziurint,koki mixa zvejas is to jauko padarys,bus perdaug tu priedu,ar ne.Bet,jei zuvys kibs-malonumas dvigubas bus,nei,kad su pirktiniais jaukais gaudytum.
Kazkada gaudziau su savu jauku ir gerai buvo.Jau nebeprisimenu,ka sudedavau i sudeti,bet pagrindinis jauko komponentas buvo kukuruzu miltai.Dar tikrai dedavau ir saulegrazu isspaudu,geras priedas,kurias pirkdavau is Kauno grudu.Zodziu pagrindinis jauko komponentas yra duonos maliniai,tiek juodos,tiek baltos duonos.Su jais ir reikia pradeti eksperimentuoti,dededant kitu priedu.Sekmes,Arai,parasyk veliau,kaip sakesi su savais jaukais gaudyti.