• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Jaukai ir įvairios masalų rūšys

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-08-16 17:05 #26644

• TADZIUS
  • TADZIUS avataras
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 8760
  • Gauta padėkų: 2341
nu nezinau,tata del tu pasaru is pokeliu,mano pusbrolis seresi ,kaip sakot baloj,kvietuku ir kukuruzais,keleta dienu,tai pagauna ir lynoku ir karosu,,o pirktinius pasarus,ko tai ignoruoje,taip,kad ne visur jie veikia :tut:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-08-16 17:20 #26650

• TADZIUS
  • TADZIUS avataras
  • Žvejybos profas
kodel reike ziuret i kitus,ka visas pasaulis siks i kelnes,tai ir mum sekt ju pavyzdziu,ne vienas sere,kruopomir tt ir puiiai pagauna :good:

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-08-16 17:45 #26655

• Megėjas
  • Megėjas avataras
  • Žuvų siaubas
  • ARGI ŽUVIS SVARBIAUSIA
  • Žinutės: 4576
  • Gauta padėkų: 3632
Tai blyn :tut: patys pripratinom tas žuvis su chemija gaudyt :fishing: ir paskui ant natūralaus nekimbą :batas: ir mokam babkęs už tą chemija kad kibtų.Bet aš dar randu tvenkinių kur užvarau kombikormo ir semiu :fishing: :joint:

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-08-16 17:51 #26658

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
Jaukai taip pat gaminami iš tų pačių grūdų.Jei žmogus sugeba pats pasigaminti jauką,tai kodėl turi pirkti?Ne visi beja ir pinigų turi pirkti jaukus kiekvieną dieną.Šeriant grūdinėmis kultūromis tikrai žuvies prisiviliosi,gal tik ne taip greitai kaip su pirktiniais,bet spjauti į grūdus nereikia :tut: Neseniai dariau eksperimentą(įmesta Bublių temoje))kur šėriausi vien grūdais ir žuvies pagavau.
Žvejoju,nes nemoku dirbti

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-08-16 17:55 #26661

• Arutis
  • Arutis avataras
  • Žuvų siaubas
  • Jei kažkas trukdo žvejybai – kažką reikia keist...
  • Žinutės: 3742
  • Gauta padėkų: 1519
Upėse labai puikiai gaudosi šutintu kviečiu, ir nereikia jokių jaukų, tik ilgesnis jaukinimo laikotarpis. Bet kuo jaukini, tuo ir gaudai... :good: :bye:
Jei kažkas trukdo žvejybai - ...
Jums padėkojo šie nariai: AudriusM

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-08-16 17:58 #26662

• Megėjas
  • Megėjas avataras
  • Žuvų siaubas
  • ARGI ŽUVIS SVARBIAUSIA
Aš pasakysiu kaip karosus :fishing: karjere užmečiau meškere paimiau į sauja smėlio ir į vandenį :kkk: ir taip kelis kartus kelis ikertu :f: ir vėl debesi darau su smėlių va ir visas jaukas :joint:

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-08-16 18:03 #26665

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
Manau nereikia ginčytis dėl pašarų pirktiniai ar naturalūs. Jei reikia greito rezultato ir dar stovinčiame vandenyje be pirktinio kažkokio greito rezultato gal ir nebus, bet upėse kas žvejoja ne smulkme (šapalus, meknes karšius ) pirktiniai mažiau efektyvūs. Kodėl taip manau...??? Pats neesu joks profesionalus plūdininkas ir tokiu savęs nelaikau :blush: , bet užtenka man savo patirties kas būna su pirktiniais jaukas ir kas su naturaliais. Vos tik pajaukinu pirktiniu,- lupu smulkme, pajaukinu naturaliais jaukais kimba gal prasčiau bet netrukdo žvejoti smulkmė visada pagaunu daug didesnių žuveliokų. Kalbu apie Nemuną. Tą patį pasakytų daug maž visi mano apylinkių žvejai kas vengia smulkmės.
Pirktiniai man tik buvo gerai kai reikia greito vientkaritnio rezultato ir ypač stovinčiame vandenyje, bet rezultatai dažniausiai tik smulkmė, o srovėje kai nenoriu smulkmės, kol kas pirmenybe deje atiduodu naturaliems jaukams.
Gal neteisingas mano įsitikinimas bet kol kas neįsitikinau kad pirktiniu pagaučiau stambesnių žuvų, nebent reiktų kuo didensio svorio nesvarbu kokių dydžių žuveliukų, o šeip kol kas naturalus man daug geresnį (dydžiu) laimikį padovanoja :blush:
Jums padėkojo šie nariai: baubas, TADZIUS, Stan

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-08-16 18:20 #26674

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Megėjas parašė:
Tai blyn :tut: patys pripratinom tas žuvis su chemija gaudyt :fishing: ir paskui ant natūralaus nekimbą :batas: ir mokam babkęs už tą chemija kad kibtų.Bet aš dar randu tvenkinių kur užvarau kombikormo ir semiu :fishing: :joint:

Labai gerai pastebėta :good: . Kol niekas nejaukino (viename tvenkinyje) pirkitiniais aromatizuotais chemizuotais jaukasi tol kibo ir karšys ir karosai ir lynai. Užteko Kviečių kruopų. Kai buvo žvejų antplūdis ir privarė chemijos,- kibimai baigėsi nors žuvies nesumažėjo. Tas pats visur kitur. Dejuoja kad nekimba. Pasiteisinimas nėra žuvies, kartais kyla mintis ar ne patys tapome reklamos aukomis su tais pašarais ir chemija kilogramais pilama į vandens telkinius. Kol kas niekas nepasakė koks ilgalaikis tos chemijos poveikis žuvims, nerštui išsigimimui augimui ir tt. Mums juk nulat kala kad viskas kontroliujama, bet jei nesukontroliuoja kas patenka į žmonių maistą tai kas kontroliuja į tokį buznio šaltinį kaip žūklės pašarai. Skaudi man ši tema, nes manau žuvis yra gamtos dalis kaip ir mes, tad nejau mes patys ją turime tručinti visokiais brudais žiūrėdami kaip taip daro visas pasaulis...
Atsiprašau ,-užsivedžiau nes man tai skaudi tema. Pirmiausia aš myliu gamtą,ji man namai ir ne ji prie manes turi būti pritaikoma o aš prie jos taikausi, todėl man labai rūpi ką sumetu vandenin. Užtektinai jau pats to brudo privalgau iš parduotuvės tad visai nesinori prisidėti prie gamtos nuodijimo dar didesniu brudu savo paties rankomis. Man jau geriau pagauti mažiau bet be jokios chemijos....
Paskutinis taisymas: 2011-08-16 18:23 nuo AudriusM.
Jums padėkojo šie nariai: baubas, TADZIUS, Kabliukas, Stan

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-08-16 18:31 #26681

• Pokstas
  • Pokstas avataras
  • Pradedantysis
  • ;)
  • Žinutės: 462
  • Gauta padėkų: 216
AudriusM parašė:
Megėjas parašė:

Labai gerai pastebėta :good: . Kol niekas nejaukino (viename tvenkinyje) pirkitiniais aromatizuotais chemizuotais jaukasi tol kibo ir karšys ir karosai ir lynai. Užteko Kviečių kruopų. Kai buvo žvejų antplūdis ir privarė chemijos,- kibimai baigėsi nors žuvies nesumažėjo. Tas pats visur kitur. Dejuoja kad nekimba. Pasiteisinimas nėra žuvies, kartais kyla mintis ar ne patys tapome reklamos aukomis su tais pašarais ir chemija kilogramais pilama į vandens telkinius. Kol kas niekas nepasakė koks ilgalaikis tos chemijos poveikis žuvims, nerštui išsigimimui augimui ir tt. Mums juk nulat kala kad viskas kontroliujama, bet jei nesukontroliuoja kas patenka į žmonių maistą tai kas kontroliuja į tokį buznio šaltinį kaip žūklės pašarai. Skaudi man ši tema, nes manau žuvis yra gamtos dalis kaip ir mes, tad nejau mes patys ją turime tručinti visokiais brudais žiūrėdami kaip taip daro visas pasaulis...
Atsiprašau ,-užsivedžiau nes man tai skaudi tema. Pirmiausia aš myliu gamtą,ji man namai ir ne ji prie manes turi būti pritaikoma o aš prie jos taikausi, todėl man labai rūpi ką sumetu vandenin. Užtektinai jau pats to brudo privalgau iš parduotuvės tad visai nesinori prisidėti prie gamtos nuodijimo dar didesniu brudu savo paties rankomis. Man jau geriau pagauti mažiau bet be jokios chemijos....

Pilnai pritariu, pamenu Bubliuose užtekdavo sliekų ir šutintų miltų, kad pagautum gražių karšiokų. Kaip pradėjo Bubliuose rengti dažnokai varžybas ypač profesionalų, jos tiek chemijos gavo, kad su tais miltais galėtum tik nosį dabar ant kranto atsisėdes krapštyti... Nes su pirktiniais jaukais tenka nosį nukabinus namo grįžti..
Žvejys iki kaulų smegenų ;D

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-08-16 18:38 #26686

• Megėjas
  • Megėjas avataras
  • Žuvų siaubas
  • ARGI ŽUVIS SVARBIAUSIA
Tai va reikia Dolcui sakyt kad patarinėtu liaudžiai pirkti kombikorma :kkk:

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-08-16 18:44 #26688

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Teisingai Pokštas supranti tik gaila kad nėra kuom džiaugtis. Liūdna kai tokie dalykai dedasi. Patys sau duobe išsikasam ir paskui verkiam kad nekimba. Na pas jus kai vyksta per vasaros sezona tiek žvejybinių renginių tai tikrai manau labai ta chemija turėjo pakenkti. Kruopų ten tikrai dabar jau neužteks be koncentruotos chemijos... Na yra kaip yra tik gaila kad mažai kas tai nori pripažinti...

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-08-16 18:48 #26689

• TATA
  • TATA avataras
  • Pradedantysis
  • Zvejys-ligonis
  • Žinutės: 359
  • Gauta padėkų: 221
Kiekvianas gali issakyt savo nuomone ir kiekvienas gali pasirinkti kokiu pasaru gaudyt,taip kad as ir parasiau,kad norint stovinciame,butent pabreziu STOVINCIAME VANDENYJE sulaukti efektyvesnio ir greitesnio kibimo,siulyciau pasara is maiseliu,bet galima ir kruopyte su kombikormu sumaisyt,bet tokio efekto nebus kaip is maisiuku,tuo labiau pabreziau,kad karjiere kvietys nelabai dirba(karjieras kaip suprantat stovintis vanduo),o sroveje,ypac Nemunas,Neris,Sesupe ir visos kitos einancios zemyn,jose as asmeniskai naudoju tik,pabreziu TIK,kvietuka,zirni,kukuruza ir perline kruopa dziuvesiuose,neskaitant ka dedi ant kabliuko,nors kaip ir kazkas rase,kuom seri ant to ir gaudai,taip kad hebryte yra du skirtingi dalykai,srove ir bala,o zmogenui paciam pasirinkti reikia,ar kruopa ar maisiuka.Tiesa,del zuvu nuodijimo,tai gal ir perlenkta su ta hemija,nes ant daugelio pokeliu,kaip ir parasyta kad zuvims pasaras nekenkia :lol: bet ar nebus cia su tuo nekenkia, kaip nuejau i MAXIMA ir paprasiau desros be koncervantu,tai pardaveja iskart atsake,as jums neturiu ko pasiulyt,nes tokios desros nera :lol:
Jums padėkojo šie nariai: TADZIUS

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-08-16 19:23 #26703

• TADZIUS
  • TADZIUS avataras
  • Žvejybos profas
baiktu Tata visokios desros ir kitokio gero maisto yr :cha: :cha: kaip ir negali rasyt,kad yra genetiskai modifikuoto krakmolo ,tai raso,pakeistu savybiu krakmolas,tai reiske,kad produktas be gmo :cha: :cha:

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-08-16 19:30 #26706

• Megėjas
  • Megėjas avataras
  • Žuvų siaubas
  • ARGI ŽUVIS SVARBIAUSIA
Ot užvirė baikit ėstis :nu: kaip ir nieko mes čia nepakeisim kiek žmonių tiek ir nuomonių :nerd: kitaip butų liūdna gyvent geriau vyrai po :alus: :balius: :cooll:

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-08-16 19:34 #26709

• TADZIUS
  • TADZIUS avataras
  • Žvejybos profas
nesupratau Megejas tavo komentaro :tut: :tut: nieks nesieda,kiek matau,visi priejo beveik vieningos nuomuones,kad vieniem tas geriau,kitiem tas :good: :good:

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-08-16 20:25 #26716

• Kabliukas
  • Kabliukas avataras
  • Rimtas žvejys
  • Zvejojau fyderiu,dar pludine..atsirado spiningas:)
  • Žinutės: 1038
  • Gauta padėkų: 634
Geras parašė:
Klausykit.Baikit tas pasakas su grūdais,kruopom ir ir...kitokiais ...kiksogizais.Visas pasaulis seniai gaudo jaukindamas normaliais jaukais su įvairiais priedais.Gal laikas prisijungt prie viso pasaulio?
Ne visiskai teisingai supratote.Renkuosi jaukinima kvieciais ir kukuruzais tam,kad pigiau butu ir,kad smulkme nesuryti smulkaus jauko is pakeliu.Zadu jaukinti kelias dienas,tuo paciu ir zvejoti.Lampedis-gana keistas karjeras.Vanduo skaidrus,karstomis dienomis visi krantai apspisti poilsiautoju,todel zuvis labai baiksti.Kiek teko zvejoti su pludine,tai zvejyba gaunasi,kaip sulinyje,neziurint,koki pirktini jauka naudoji.Isimtis-pavasario pabaiga tam tikrose vietose.Dar del mano planuojamo jaukinimo: virti kvieciai butu sumaisyti su kukuruzais ir i puskibiri jauko ideciau kelias saujas Lynas-karosas jauko is pakelio,kad kruopos apliptu smulkiu jauku ir isigertu kvapu.Po keliu dienu jaukinimo,kai zvejociau,deciau maziau kruopu ir daugiau pirktinio jauko.
TATA'i-prasyciau atvaziuoti ir pademonstruoti,kaip tu Lampedyje trauki normalesnes zuvis be jokio isankstinio jaukinimo.Buciau labai dekingas vien uz toki vaizda ;)
Astrus....

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-08-17 05:58 #26725

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
Keistas požiūris, bet įstatymas to nedraudžia (juokauju).Dabar rimtai.Pirktinių brangių jaukų kai kas neperka dėl išlaidų, kiti perka nes nuolat nori bandyti, eksperimentuoti ir galų gale to reikia norint tobulėti, kiti gaudo žirniais, kviečiais ar kruopom kas irgi yra šaunu.Nematau nieko blogo nei vienų, nei kitų pasirinkime kaip ir kam su kuo gyventi ar kokiais ratais važinėti.Štai kada bus įrodyta, kad tas ar kitas jaukas nuodingas žuvims ar žmogui vėliau tą žuvį valgant tada manau ir vertės grįžti prie šito minėto klausimo :bye:
Jums padėkojo šie nariai: aras

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-08-17 06:21 #26730

• baubas
  • baubas avataras
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 6189
  • Gauta padėkų: 4356
Be abejo , kiekvienas pasidaro pasirinkimą pagal savę. Bet pagalvokim, parduotuvėj nesenai tik ant maisto produktų pradėjo rašyt kad yra GMO, o at jaukų žuvei tai iš vis niekam neįdomu iš kuo jis pagamintas, svarbu kad suveikė. Be abejo dar niekas neįrodė kad panaudojus GMO produktus mutuosi, bet niekas neįrodė kad to ir neyvyks :bumm: . Taip kad kiekvienam savo :yes:

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-08-17 10:43 #26749

• TATA
  • TATA avataras
  • Pradedantysis
  • Zvejys-ligonis
  • Žinutės: 359
  • Gauta padėkų: 221
Busim zombiais :nerd: :lol:

Jaukai ir įvairios masalų rūšys 2011-08-19 06:25 #26930

• Kabliukas
  • Kabliukas avataras
  • Rimtas žvejys
  • Zvejojau fyderiu,dar pludine..atsirado spiningas:)
  • Žinutės: 1038
  • Gauta padėkų: 634
Vakar ant vakaro pabandziau uzserti,bet gavosi snipstas.Supyliau puse pakelio parduotuvinio jauko,idejau kelias saujas virtu zirniu ir kelias saujas perliniu kruopu,bei dar selenu tiek pat.I kiekviena numanoma zukles vieta sumeciau mazdaug po 4 rutuliu.Ten,kur dugnas matomas,po 2 val.buvo like tik zirniai.Reiskia smulkme viska sutarse,tad iki ryto is jauko nieko nelieka.
Astrus....
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.056 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top