• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Valai

Valai 2013-06-17 10:58 #90039

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
Įsigijau naują valą.Po pirmų bandymų kol kas nenuvylė.Mazgą laiko gerai, gerai slysta.Matysiu, kaip bus kai ilgiau su juo pažvejosiu :) Kad tiek laiko abejoju, bet storis tikras.

Žvejoju,nes nemoku dirbti
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Valai 2013-06-17 12:15 #90043

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
Man ji taip pat labai isgyre. Reikes pameginti :blush:

Valai 2013-06-30 12:53 #90598

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Įsiūlė išmėginti, išgirtąjį VARIVAS PE valiuką.

Gal nemoku su jais žvejoti, bet nusivyliau.
Pažvejojau tik vienoje žūklėje ir nuvyniojau nuo ritės.
Laikymas iki 4kg, bet metasi daug blogiau, už apie 8kg laikantį pintuką KAMATSU TECHRON 0,12mm. Aišku pintukas ir PE visai skirtingi valai, bet...
Negana to, jo ritės būgnelyje turi būti dar žemiau nuo būgnelio briaunos, negu paprasto pintuko, nes buvau privyniojąs,( ritė abu garcia ora sx20) kaip paprastai privynioju pinto valo, per gerą milimetrą nuo būgnelio briaunos viršaus. Po kelių pirmų metimų, numovė nuo būgnelio "barzdą". Pagal savo laikymą, jis tiktų 3-6gr masalams, bet tik nuo 6-8gr metimas tampa kokybišku. Kadangi pats valas sąlyginai sunkus, tai metant mažus svorius jis nuo būgnelio "nulipa" nepilnai įtemptas skriejančio masalo,- didelėmis plačiomis kilpomis, ko pasekoje, stipriai stabdosi į pirmą nuo ritės žiedelį ir užmetimo atstumas sumažėja.
Jautrus, gerai skęstantis, bet mažus lengvus masalaus valdyti pasirodė sunkiau, už mano, jau tapusį etaloniniu lengviems masalams, KAMATSU TECHRON 0,08mm valiuką.
Mėtant didesnius svorius viskas gerai ir metasi puikiai, bet su tokiu laikymu jį galiu pritaikyti nebent mikro- mini masalams, o su jais metasi deje prastai.
Na, o pats didžiausias šio valo minusas man pasirodė,- muzika. Groja per žiedelius kaip nė vienas kitas, net pats pigiausias pintas valas. Taigi, kad ir koks jis geras, abejoju ar jis man "prilips".

Labai stipriai "groja", o pagal laikymą tiktų tik lengviems masalams, kurie metasi ir valdosi su juo deje žymiai sunkiau. Vienintelį pliusą radau tame vale, kad jis sunkus ir žvejojant per vėją galima geriau jausti kontaktą su masalu, nes sunkų valą mažiau įtakoja vėjas.
Paskutinis taisymas: 2013-06-30 15:19 nuo AudriusM.
Jums padėkojo šie nariai: Dolcas, Gepardas

Valai 2013-08-12 11:58 #92721

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Ne iš svetimų teorijų, o tik iš savos negausios praktikos, keli žodžiai apie valus, kuriuos išmėginau šį sezoną spiningaujant.
Taigi, valai spiningavimui, kurie daugiau ar mažiau buvo užvynioti ant spininginių mano ričių, kurie skrodė Nemuno vandenis ir tai, kokį įspūdį jie man paliko.

ION Feeder.
Mono valas, net pagal tai ką rašo ant jo pakuotės tiks tik nebent kokiam pikeriui, ar panašiai lengvai dugninei. Spiningavimui jis man pasirodė visiškai netinkamas. Dėvisi gal ir pakankamai normaliai, tačiau pati didžiausia problema su mazgais. Nelaiko, kad ir kokius mazgus riščiau.
Kaip fiderinis valas galėtų būti ir mažesnio tamprumo. Spiningaujant net ešerio papurtymus sunku su juo pajusti. Labai tamprus. Spiningui visiškai netinkamas.
Kaina 7,50

ION Fluoro.
Neblogas visais atžvilgiais. Nusidėvėjimas gan mažas, visai kiti reikalai mazgų rišimo vietose, tik dėl tamprumo dėčiau minusą. Kaip ir ION Feeder valas per daug tamprus, bet spiningavimui iš bėdos tinkamas. Geriausias pritaikymas spiningaujant, kada žvejojama sukrėmis, bet nepatarčiau naudoti plonesnį kaip 0,2mm, nes plonesnieji per daug tamprūs ir kartais jau nepasiseka pakirsti.
Puikus valas plūdinei.
Kaina 7,50

JAXON ETERNUM Spining.
Jau treti metai lyderiauja mano arsenale iš mono valų, kuriuos naudoju spiningui.
Puikiausiai naudojau šį valą ir plūdinei.
Dėvisi sąlyginai greitai ir kaip daugumos, po keletos žvejybų Nemune, jau reikia sukeisti galus, o vėliau išmesti, bet savo darbą atlieka net labai puikiai.
Mažas tamprumas, jokių problemų dėl mazgų, spiningaujant jaučiasi geras kontaktas su masalu, o kai reikia pakovoti su didesniu laimikiu, puikiai suveikia tamprumas.
Būtent šiuo valu, praėjusiais metais 0.16mm diametru buvo laimėta kova prie 6kg srovių galiūną,- ūsorių. Taigi kol kas jis iš visų nebrangių mono valų, mano arsenale užima garbingiausią vietą.
Kaina apie 10.0

SALMO ELIT BRAID 832.
Truputi brangesnis pintas valas.
Pirmas įspūdis žūklėje atėmė žadą. Ypatingai minkštas, "nemuzikalus", labai geros užmetimo savybės, tačiau susidėvėjimo savybės Nemuno vandenyse, nuvylė.
Jau po keletos žūklių pastebimai pasišiaušė ta dalis kuris dažniausiai būna vandenyje. Nors laikymas atrodė stipriai nenukentėjo, tačiau jau darėsi neramu kai kitame valo gale suspurdėdavo kažkas didesnio. Mazgus laiko ypatingai gerai, tylus ir visos kitos savybės, būtinos pintam valui aukštame lygyje, tačiau jį rekomenduočiau naudoti nebent švariame vandenyje (ežerai, tvenkiniai).
Nemuno vanduo per greitai jį pavertė pasišiaušusia virvele.
Nors jį vis dar tebeturiu užvyniojąs ant ritės ir kartais net pažvejoju, tačiau tikrai nesirįžčiau kaišioti masalus didesnėms kaip 2kg žuvims (Mano turimas valas 0,09mm-3,5kg)
Mokėjau 70,0

KAMATSU TECHRON BLACK
Nesiginčysiu su kitais žvejais, spiningaujančiais aukštesnio lygio pintais ar PE valais, tačiau jau tikriausiai treti metai nerandu kuom pakeisti šį valą.
Netuščiažodžiausiu ir nereklamuosiu šio valo, tačiau kad ir koks jis nebrangus, kad ir kaip jis morališkai pasenęs, bet geresnio Nemunui, šioje valų kategorijoje taip ir neteko turėti, o kadangi geresnio vis dar neatradau tai kol kas jis ir lyderiauja mano arsenale.
Dėvisi truputi geriau už daugumą kitų, minkštas, "nemuzikalus", vidutiniškai tvarkosi su mazgais ir net nežinau kodėl, bet Nemune jis man tarnauja ilgiausiai. Beje rašomi diametrai nieko nesako, tačiau jei parašyta 0,08mm tai jis kur kas atrodo plonesnis už daugumą kitų valų, su nurodytu tokiu diametru, tad daugeliu atvejų tas 0,08mm puikiausiai dirba ir su 2-3 gr. masalais, tiek su 6-8gr.
Kaina dabar apie 40,0

POWER PRO.
Daug pagyrimų girdėjau apie šiuos valus, bet praktikoje nepatyriau nieko panašaus.
Pirmiausia tai kad jis labai plokščias ir net nenaudojant jokių besisukančių masalų, o tiesiog nuo ritės, jis tampa susisukęs, o ypač artimas masalui galas, ko pasekoje paskutiniai metrai per žiedelius "eina" burgzdami.
Mazgus laiko be priekaištų, o dėl susidėvėjimo Nemuno vandenyje, prastai.
Po keletos žūklių pasišiaušę, pradėjo nutrūkti ne rišimo vietoje o kažkur, kur jam papuolė.
Praradau bet kokį pasitikėjimą, šiuo valu.
Gal būt kiti, šio gamintojo modeliai ir kažko verti, bet šis daugiau niekados nebus mano arsenale.
Kaina apie 65,0

VARIVAS DUBLE CROSS
PE valiukas.
Tiesiog įsiūlė parduotuvėje pabandymui. Teko nusivilti jau pirmoje žūklėje. Pirmiausia tai, kad užmetant "numovė" nuo ritės būgnelio vieną sluoksnį ir padarė "guzą". Pasirodo šį valą reikia vynioti į būgnelį šiek tiek žemiau nuo būgnelio briaunos, negu kitus valus. Antras neigiamas įspūdis pirmoje žūklėje, kad šis valas ypatingai triukšmingas. Kol kitame gale nėra didesnės pakrovos, dar kentėti galima, tačiau kai užkimba net nedidukas ežeriukas, šio valo muziką per žiedelius galima girdėti už kilometro.
Dėvisi labai teigiamai. Žvejojau su juo mažai, tačiau nusidėvėjimo net nepastebėjau. Mazgus laiko taip pat puikiai. Dar vienas privalumas, kad jis sunkus, gerai skęsta, tad valo svoris truputi pageriną žūklės kokybę, kai vėjuota.
Gal būt aš dar klystu, gal būt dar sugrįšiu prie šio valo, tačiau kol pasvėrus visas teigiamas ir neigiamas jo savybes, šio valo nepritaikiau savo žūklėse, tad gal būt kada nors ateityje jis dar surinks daugiau pliusų. O kol kas jis liko gulėti kaip nenaudojamas.
Kaina apie 100,0

STREEN MICROFUSE
Viskas būtų su juo gerai, jei jis nebūtų "viela"
Nusidėvėjimas įpatingai žemas, labai gerai laiko mazgus, metasi taip pat pakankamai gerai, bet viską gadina jo "kietas" būdas.
Žvejojant su 0,08mm sunkesniais kaip 5-6gr masalais viskas tvarkoje, bet uždėjus lengvesnius masalus 3-4gr, jaučiasi kad kirvis neatitinka koto.
Valas ypatingai kietas, turi netgi šiokią tokią atmintį. Užmetus lengvą masaliuką, laisvas valas ant vandens turi tendenciją susirangyti į spyruoklę, atkartodamas ritės būgenlio formą, tad visiškai netinkamas žvejoti lengvesniais kaip 5gr masalai.
Dėl šios priežasties jis taip ir "atgulė" mano arsenale poilsiui.
Nemanau kad aš jo dar kada nors pirksiu, nors sunkesniems masalas jis tikrai visai tinkamas ir dėvisi kaip nė vienas kitas labai mažai.
Beje labai nepatiko kaip jis "eina" per žiedelius. Susidaro įspūdis kad vynioji ne pintą valą o kažkokią karbuotą vielą. Jausmas tikrai nemalonus ir atrodo kad su kiekvienu ritės apsukimu, žiedeliuose valas žiedeliuose pjauną gilų griovį.
Kaina 50,0- 60,0

SPIDER WIRE STEALTH
Pabandymui nusipirkau nebrangaus CODE RED valiuko (raudono) 0,14mm starkiąvimui sunkiais masalais.
Žvejojau lydekas, mėginau starkius, kurie taip ir nekibo, tačiau pats valas paliko visai neblogą įspūdį. Priešingai negu prieš tai turėtas mano SPIDER gamintojo valas, šis pasirodė visai priimtinas, juo labiau ir kaina nesikandžioja.
Tagi, pažvejojas 0,14mm valiuku, nusprendžiau išmėginti ir plonesnius, šio gamintoje STELTH serijos valiukus.
Pradžioje apsidžiaugiau. Štai jis tikrai vertas nuodėmės valas, tik tas truko neilgai.
Dabar jau galiu padaryti šiokias tokias išvadas.
Šis valas tikrai puikus jei naudoti ne plonesnį kaip 0,14mm.
Minkštas, palyginus su kitais labai mažas nusidėvėjimas, ypatingai gerai laiko mazgus ir aplamai tvirtas. Teko su šiuo didelio "diametro" valu mėtyti net mikro masalus (3-4gr). Aišku ne stebūklai, bet jei tokia būtinybė žūklėje būtų, visiškai įmanoma ir su tokio diametro valu pažvejoti netgi lengvais masaliukais.
Na o mano įsigyti mažesnių diametrų šie valai nuvylė.
Atrodo ta pati serija, tačiau nusidėvėjimas jau po pirmų žūklių priminė apie save. Mazgus laiko gerai, valas minkštas malonus, negrojantis bet dėvisi greičiau už mano turimą 0,14mm.
Kaina aišku žema, tad lydekavimui, vidutinio svorio masalais tinkamas, tačiau jei rinktis iš šios serijos pintą valą, tai tik didesnių diametrų sunkesnei žūklei.
Kaina 35,0-45,0

Tai tiek iš savo praktikos apie keletą šiais metais išbandytų valų.
Nemėgstu teorijų laužtų iš piršto, tad tik pats pabandęs savo žūklės sąlygomis, galiu kažką tikro pasakyti apie vieną ar kitą valą.
Manau skirtingomis žūklės sąlygomis įspūdis apie šiuos valus būtų jau kitoks.
Paskutinis taisymas: 2013-08-12 12:17 nuo AudriusM.

Valai 2013-08-13 21:45 #92801

• saulius67
  • saulius67 avataras
  • Žuvų siaubas
  • Žinutės: 3019
  • Gauta padėkų: 850
man pvz. is Audriaus apibudintru valu tai lait klasdes spiningui tai geriausias buvo
KAMATSU TECHRON BLACK,,nu man patiko ir kaina ir pats valas

Valai 2013-09-01 16:42 #93661

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Žvejojantiems pintais valais, atradau šiokį tokį, valo amžiaus "prailgintoją" WD 40 ;)
Naudojau šią priemonę nuo vasaros pradžios, prieš ir po, kiekvienos žūklės.
Rezultatas net šiek tiek nustebino.
Seniau supurkšdavau silikonu. Padeda, tačiau apie pusę valandos žūklėje, būna nemalonumai. Silikonas šiek teik sulipiną valo gijas ant ritės būgnelio ir sunkiai metasi, ypač lengvais masalais. Valą kažkiek apsaugo, prailgina ir šiek tiek jo amžių, tačiau dabar išbandyta priemonė WD 40 , pralenkė mano lūkesčius.
Valas nesulimpa, tampa net juntamai slidesnis, iš valo išstumia ir atstumia vandenį, bei esančias vandenyje, visas mikro daleles, ko pasekoje, valas nedyla, nesidėvi, išlieka glotnus ir slidus. Jei anksčiau nenaudojant jokių priemonių, saugančių pintą valą, juo intensyviai galėdavau žvejoti ne ilgiau kaip mėnesį, tai naudojant šią priemone tie patys valai jau atlaikė tris mėnesius ir net nelabai žymu, kad jie aplamai naudoti.
Pati priemonė savo sudėtyje turi labai skvarbaus tepalo, todėl jis giliai įsiskverbia į valo gijas ir į pilną, privyniotą rytės būgnelį. Skvarbus tepalas išstumia iš valo vandenį ir jį tarsi sutepa. To ir tereikia, kad valas tarnautų ilgiau.
Valo savybės nuo tris mėnesius naudotos šios priemonės, visiškai nepasikeitė. Žvejoju sėkmingai juo ir dabar ir dar atrodo ilgai žvejosiu.
Naudodamas šią priemonę dabar geru žodžiu galiu paminėti ne tik savo mėgstamą "KAMATSU TECHRON" bet jau ir kai kuriuos "SPIDER" išmėgintus valus, o gal būt ir kiti visai kitaip "sužibėtų" naudojant šią priemonę. Nedyla kaip anksčiau, tarnauja ilgai ir net kelis mėnesius pažvejojus atrodo kaip nenaudoti.

Gal būt kažkas sukritikuos tokius išradimus, tačiau pamėginkit patys, be jokios baimės, kad sugadinsit "pintuką".Įsitikinsite patys, kiek ši priemonė yra veiksminga.

Supurškiu gausiai prieš kiekvieną žūklę, kartais tiesiog prie vandens atvažiavęs. Taip pat supurškiu baigęs žūklę.
Purškiu tiesiog ant ritės būgnelio esančio valo, per kelis kartus ir gan gausiai. Manau supurškus reikia dar kokį pusvalandį leisti jam susigerti į valą ir nežvejoti.

Tikiuosi pabandysit ir pamiršit nublukusį, atsišerpetojusį pintą valą. Tarnaus jis Jums manau bent tris kartus ilgiau, galų gale, gerai slys per žiedelius ir nerinks purvo.

Tai ne sausa teorija, o trys mėnesiai bandymo. :vooo:
Paskutinis taisymas: 2013-09-01 20:14 nuo AudriusM.
Jums padėkojo šie nariai: baubas, ANRI, Dolcas, donce999, Kabliukas, saulius67

Valai 2013-09-01 17:29 #93668

• RimasK
  • RimasK avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 736
  • Gauta padėkų: 283
Si Salmo pinta vala du kartus pirkau feederiui , nusivyliau visiskai . Nepirkciau daugiau nei uz 10lt. Gaudant Kauno mariose susidevejo visiskai per kelias zukles , ko pasekoj nutruko apie 50m atkarpa. Sakiau gal del mano kokiu klaidu pazeistas buvo , pabandziau dar karta.............SSSSSSSS

AudriusM parašė:
SALMO ELIT BRAID 832.
Truputi brangesnis pintas valas.
Pirmas įspūdis žūklėje atėmė žadą. Ypatingai minkštas, "nemuzikalus", labai geros užmetimo savybės, tačiau susidėvėjimo savybės Nemuno vandenyse, nuvylė.
Jau po keletos žūklių pastebimai pasišiaušė ta dalis kuris dažniausiai būna vandenyje. Nors laikymas atrodė stipriai nenukentėjo, tačiau jau darėsi neramu kai kitame valo gale suspurdėdavo kažkas didesnio. Mazgus laiko ypatingai gerai, tylus ir visos kitos savybės, būtinos pintam valui aukštame lygyje, tačiau jį rekomenduočiau naudoti nebent švariame vandenyje (ežerai, tvenkiniai).
Nemuno vanduo per greitai jį pavertė pasišiaušusia virvele.
Nors jį vis dar tebeturiu užvyniojąs ant ritės ir kartais net pažvejoju, tačiau tikrai nesirįžčiau kaišioti masalus didesnėms kaip 2kg žuvims (Mano turimas valas 0,09mm-3,5kg)
Mokėjau 70,0
Jums padėkojo šie nariai: AudriusM, Dolcas

Viskas, kas susiję su žvejyba dugnine meškere 2013-11-08 13:14 #97646

• fanas
  • fanas avataras
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 1547
  • Gauta padėkų: 1894
:vooo:

:labas: Šiandiena pirkau valą pavadėliams,kolega išgyrė.

Viskas, kas susiję su žvejyba dugnine meškere 2013-11-08 13:35 #97648

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
Reiktų pamatuoti :) Jei diametras atitinka, o valo stiprumas bent jau arti to, tada puiku.
Žvejoju,nes nemoku dirbti

Viskas, kas susiję su žvejyba dugnine meškere 2013-11-08 13:37 #97649

• Megėjas
  • Megėjas avataras
  • Žuvų siaubas
  • ARGI ŽUVIS SVARBIAUSIA
  • Žinutės: 4576
  • Gauta padėkų: 3632
A tai koks pagrindinis pas tave diametro :unsure: ir ant kokių monstru :f: išsiruošei :blush: gal gali plačiau kur ji naudosi :unsure:

Viskas, kas susiję su žvejyba dugnine meškere 2013-11-08 13:49 #97650

• fanas
  • fanas avataras
  • Rimtas žvejys
Megėjas parašė:
A tai koks pagrindinis pas tave diametro :unsure: ir ant kokių monstru :f: išsiruošei :blush: gal gali plačiau kur ji naudosi :unsure:

:labas: Ant tokiu tiks?

Jums padėkojo šie nariai: dainiuška

Viskas, kas susiję su žvejyba dugnine meškere 2013-11-08 13:56 #97651

• dainiuška
  • dainiuška avataras
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 2785
  • Gauta padėkų: 3193
Aš tai paskutinėj žūklėj labai nusivyliau šiuo valu pavadėliams:

www.kibk.lt/categories/2179-cralusso_hooklenght_line/products/6360-hl_

Nebepirksiu, nepatikimas :no:

Viskas, kas susiję su žvejyba dugnine meškere 2013-11-08 14:04 #97652

• Arutis
  • Arutis avataras
  • Žuvų siaubas
  • Jei kažkas trukdo žvejybai – kažką reikia keist...
  • Žinutės: 3742
  • Gauta padėkų: 1519
dainiuška parašė:
Aš tai paskutinėj žūklėj labai nusivyliau šiuo valu pavadėliams:

www.kibk.lt/categories/2179-cralusso_hooklenght_line/products/6360-hl_

Nebepirksiu, nepatikimas :no:
Aš ir nusivyliau "cralusso" pavadėliniais valais... :tut: :no:
Jei kažkas trukdo žvejybai - ...

Viskas, kas susiję su žvejyba dugnine meškere 2013-11-08 14:08 #97653

• TADZIUS
  • TADZIUS avataras
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 8760
  • Gauta padėkų: 2341
O as tik nusipirkes ji nusivyliau

Viskas, kas susiję su žvejyba dugnine meškere 2013-11-08 14:09 #97654

• dainiuška
  • dainiuška avataras
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 2785
  • Gauta padėkų: 3193
TADZIUS parašė:
O as tik nusipirkes ji nusivyliau

Apie kurį kalbat, ponuli? :cha: Fano aprašytą TRABUCCO ar mūsų su Aručiu nurašytą CRALUSSO?
Jums padėkojo šie nariai: Arutis

Viskas, kas susiję su žvejyba dugnine meškere 2013-11-08 14:14 #97655

• TADZIUS
  • TADZIUS avataras
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 8760
  • Gauta padėkų: 2341
Tai aisku,kad claruso,gaidiska

Viskas, kas susiję su žvejyba dugnine meškere 2013-11-08 14:22 #97657

• Megėjas
  • Megėjas avataras
  • Žuvų siaubas
  • ARGI ŽUVIS SVARBIAUSIA
fanas parašė:
Megėjas parašė:

:labas: Ant tokiu tiks?

Čia jau kitas reikalas ;) išbandysi duok žinot kas kaip ir po kam :joint:

Viskas, kas susiję su žvejyba dugnine meškere 2013-11-08 14:32 #97658

• fanas
  • fanas avataras
  • Rimtas žvejys

Šitas pagautas ant 0,18 owner broad mono.

9,080kg
Paskutinis taisymas: 2013-11-08 14:33 nuo fanas.

Viskas, kas susiję su žvejyba dugnine meškere 2013-11-08 14:43 #97660

• Megėjas
  • Megėjas avataras
  • Žuvų siaubas
  • ARGI ŽUVIS SVARBIAUSIA
fanas parašė:

9,080kg

Toks :unsure:

Viskas, kas susiję su žvejyba dugnine meškere 2013-11-08 14:52 #97661

• fanas
  • fanas avataras
  • Rimtas žvejys
Megėjas parašė:
fanas parašė:

9,080kg

Toks :unsure:

Toks.
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.059 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top