trukeris parašė:
susidomejau upine zvejyba,isigyjau bolonine meskere,tai va dar iskilo keliatas klausimu KODEL?
1-kuom skiriasi skirtos pludes boloniniai nuo stekerio pludziu,{1-noj pard.jau pasiule vagler:good: }
2-kodel tik craluso bolo,o kitos jau craluso tipo pludes netinkamos,
3-koks rekomenduojams boloniai zvejybai valas {minkstas,kietas ir tt.}
4-kokia tinkamiausia rite,
5-kodel slankiojanti slyvute{svarelis} sistemeleje,butinai fiksuojamas,
6-ir kaip reik is tikro,plude biski perkraut ar nedakraut
tai tokie lengvi jums klausimeliai,aciu
Įdomūs klausimai, nors ir gan aktualūs pradedančiam...

1. Žvejyba "bolonine" meškere - tai žvejyba tekančiame vandenyje, vagleris čia būtų visai ne į temą, o pradžiai ko gero nereikėtų ieškoti boloninių plūdžių, pakaktų kad tai būtų srovinė plūdė. Formą, svorį ir visa kita atsirinksi bežvejodamas.
2. O kas sakė, kad tik Claruso Bolo ?... Yra daug Claruso srovinių plūdžių, kiekvieno teisė rinktis.
3. Dėl valo - kiekvienam savo, aš naudoju minkštą, turintį kuo mažiau "atminties" valą - man jis tinka.

4. Ritė turėtų būti nedidelė, nesunki, plačiu būgneliu, pageidautinas kuo didesnis perdavimo skaičius.
5. Aš srovėje labai retai fiksuoju svarelius...

Jei jau svarelis yra slankiojantis - kam jį fiksuot ? Jei fiksuot - yra užspaudžiami svareliai, daug įvairių būdų ir sistemų jų išdėstyme.
6. Kas bandė žvejot "bolo" ar "sutf" plūdėmis - sako, kad jas reikia kiek perkraut, bet žvejojant elementaria plūde ji apkraunama tiek, kad virš vandens kyšotų tik antenėlė, korpusas turi būti apsemtas. O kiek ta antenėlė kyšos ( ar visa, ar tik dalis jos), priklauso nuo daugelio kriterijų, pvz.: srovės stiprumas, žūklavietės gylis, bangų dydis, plūdės dydis ir t.t.
Gal atsakiau ?...