• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Kotai, skirti plūdinei žvejybai

: Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-07-07 18:15 #22418

• Kabliukas
  • Kabliukas avataras
  • Rimtas žvejys
  • Zvejojau fyderiu,dar pludine..atsirado spiningas:)
  • Žinutės: 1038
  • Gauta padėkų: 634
SIGUTIS parašė:
Nu ačiū, kad paaiškinai :yes: Noriu, kad patartum kur gauti lyninį kotą nes patinka lynus žvejoti :unsure: Iš anksto dėkoju :bye:
Nu,vis esi isitikines savo teisumu :) Googlas tau pagelbetu,bet,kad tingi ieskot,padesiu as ;)
www.matchmansupplies.co.uk/drennan_13ft_tench_float_rod_-_5th_generation.html
Gaudyk lynus i sveikata :cha: :bye:
Astrus....
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-07-07 19:21 #22425

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
Geras parašė:
Kas čia ieškojo 8m metrų boto?Jis buvo parduodamas www.skelbiu.lt .Žūklės reikmenys -13p.

Labai jau ilgai ieškoti reikia :no: Negi negalima konkrečiau įkelti :unsure: :bye:

: Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-07-07 19:23 #22429

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Kabliukas parašė:
SIGUTIS parašė:
Nu ačiū, kad paaiškinai :yes: Noriu, kad patartum kur gauti lyninį kotą nes patinka lynus žvejoti :unsure: Iš anksto dėkoju :bye:
Nu,vis esi isitikines savo teisumu :) Googlas tau pagelbetu,bet,kad tingi ieskot,padesiu as ;)
www.matchmansupplies.co.uk/drennan_13ft_tench_float_rod_-_5th_generation.html
Gaudyk lynus i sveikata :cha: :bye:

Dėkui, supratau, kad šie kotai tiklynams.Bėda, kad aš tik lietuviškai suprantu :blush: Ir dar suprantu, kad puse pelno užsienyje eina ant reklamos :yes: :bye:

: Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-07-07 22:44 #22446

• pinkis
  • pinkis avataras
  • Naujokas
  • Žinutės: 19
  • Gauta padėkų: 4
nesiparink Siguti, as tai va nusprendziau nusipirkt aukslini fyderiuka :good: ir manau, kad tavo prizines dienos jau suskaiciuotos :cha: , paskui dar surfa grundulam juroj, nu ir dar prie to pasimsiu bolonke be ziedeliu "karsiam", tai lygiu kaip ir nebebus su kuo varzytis. :cooll:

: Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-07-08 03:36 #22449

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
pinkis parašė:
nesiparink Siguti, as tai va nusprendziau nusipirkt aukslini fyderiuka :good: ir manau, kad tavo prizines dienos jau suskaiciuotos :cha: , paskui dar surfa grundulam juroj, nu ir dar prie to pasimsiu bolonke be ziedeliu "karsiam", tai lygiu kaip ir nebebus su kuo varzytis. :cooll:

:lol: :lol: :lol: :yes: :yes: :yes: Ar gražu pusamžį vyrą skriausti :good: :clap: :cha:

: Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-07-08 09:09 #22455

• Kabliukas
  • Kabliukas avataras
  • Rimtas žvejys
Geras parašė:
Gariūnuose yra prekiaujama sportiniais botais 5- 10 metrų.Tiesa,nors jie yra anglies pluošto,svoris jaučiamas. 10m botas kainuoja 180lt.Jeigu ką domina-parašykit man į "asmenines žinutes".Duosiu telefoną.
Nu,jo,pradesit dabar komentuot apie meskeres :evil: Viens 20 metu parduotuvej meskeriu nemates(Sigutis),kits viska suplake i viena vieta-zvejybos stiliaus nemaisyk su meskereiu tipu.Nu,jei su 3m.Garbolino Colibriu karpius gaudot,tai kodel gi ne :clap: - gaudykit,jei jums taip patogu.Bet yra speciolios KARPINES meskeres tam reikalui.Aisku ir kitas zuvis su tapacia karpine meskere gali gaudyt,kaip auksles,smulkias kuojas ir panasiai.Dar pasakykit,kad jusu masinos,pvz.: Audi a4,ar VW Golf -tinka viskam,juk vaziuoja,pavyko misko keliuku prie zukles vietos privaziuoti,tai taspats kas dzipas.Kiekviena meskere kuriama konkreciai zvejybai,sukurta aukslems,tiks ir kitai smulkiai zuviai.Karpine-karpiams buvo kuriama,bet su ja jus gaudykit ka tik nori.
Astrus....

: Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-07-08 14:00 #22470

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Pradėjome nuo kotų skirtų žvejoti baltą žuvį, o baigėme specializuotais kotais kurie naudojami specifinėse žvejybose.Sunku vesti tokiu atveju diskusiją.20metų nepirkti meškerės parduotuvėje ir 20m jos nematyti - manau kiek skirtingos svokos.Gal giliau nekapstykime nes matau kuo giliau į mišką tuo daugiau malkų :lol: :bye:
Paskutinis taisymas: 2011-07-08 14:01 nuo nėra.

: Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-07-08 19:48 #22489

• pinkis
  • pinkis avataras
  • Naujokas
  • Žinutės: 19
  • Gauta padėkų: 4
kabliukas nesinervink, yrodei, kad yra tu lyniniu kotu pezonams gaudyti :cheer:, bet butu ydomu suzinot ar pats pirktumeis toki, ar vis delto kota rinktumeis pagal akcija, o lipduku tau gali priklijuot kokiu tik nori, svarbu, kad tik paklausa butu ;). manau, kad esi ne tik internetinis zvejys ir suprasi kodel cia tiek susirupinimo sukele tas tavo lyninis matshas.

: Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-07-09 02:54 #22492

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
pinkis parašė:
kabliukas nesinervink, yrodei, kad yra tu lyniniu kotu pezonams gaudyti :cheer:, bet butu ydomu suzinot ar pats pirktumeis toki, ar vis delto kota rinktumeis pagal akcija, o lipduku tau gali priklijuot kokiu tik nori, svarbu, kad tik paklausa butu ;). manau, kad esi ne tik internetinis zvejys ir suprasi kodel cia tiek susirupinimo sukele tas tavo lyninis matshas.

:clap: :clap: :clap: :yes:

: Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-07-11 12:56 #22660

• aras
  • aras avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 576
  • Gauta padėkų: 417
Pokalbis apie aukšlinį meškerikotį mane irgi labai sudomino. Nesu išmanantis kotuose, bet labiau sutinku su Sigučio nuomone. Kažkaip nelogiškai atrodo aukšlinis kotas 7m.,logiškiau būtų jei jo ilgis būtų iki 4m. Manau svarbi yra meškerikočio akcija,kuo akcija mažesnė tuo meškerikotis lankstesnis, jautresnis ir tai turėtų reikšti, kad užkibus didesniai žuviai reiktu elgtis atsargiau ir švelniau. "Salmo" parduotuvėj varčiau katalogą ir mačiau meškerikočiai aukšlėm ir smulkiai žuviai, su šituo teiginiu sutikt galima, bet manau,kad užkibus didesniai žuviai valo pjaut nereikia. Kas kita dėl specifinių meškerikočių karpiams ar karinių topų štekeriams ir t.t Internetas irgi daro klaidų, o ypač kur vertimai. Žiūrėdamas berods Sigučio nuorodą (viskas verčiama) radau straipsniuką "Žvejyba išmatose" :cha: Čia yra tik mano nuomonė ir pamastymai. Mano naujasis meškerikotis irgi panašus į aukšlinį, tad negąsdinkit,kad užkibus didesniam plakiui ar karšiokui suluš :evil:
8-)

: Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-07-11 13:45 #22666

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Teisingai valdant kotą jo sulaužyti neįmanoma.Teko ne vieną sazaną ~4-5kg Skirvytėje pasikinkius laikyti, kad net nuo dugno nekilo ir nieko - kotas lyg šiolei sveikas.Kita kalba jau kaip "randi kalbą" su tokiu bonusu.O štai 2.5kg sazaną ten pat išėmiau per 4minutes.Aišku kotai kotam nelygūs - vieni turi pastiprinimus kiti itin lengvi lyg iš rūkomojo popieriaus padaryti, bet kada pakirtęs bonusą galvoji tai ir kotai atlaiko.Viskas pareina nuo žvejo patirties.Aras, manau su savo kotu ne vien bonusą virš kilogramo ištrauksi :yes: :bye:
Jums padėkojo šie nariai: aras

: Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-07-11 13:57 #22669

• tukas
  • tukas avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 868
  • Gauta padėkų: 484
mano sluotkotis 4 m. ir bl pastoviai as nervuojus gaudydamas pludine nors su pludine tiek ir tegaudau per trumpas jis man :angry: ,o jei dugnine tokio ilgio tai :yes: nors ir trumpesne galetu but ~30-50 cm. ar priklauso meskeres ilgis nuo zmogaus ugio,kad butu patogiau ? kokio ilgio pasiulitumet pludini kota,kad tiktu visur zvejot (nebrangu bet normalu) ? nu noriu suzinot kiek kainuotu megejiska meskere,nes kotai Mode tyli su savo pradziamoksliu turbut Arutis nunese :nu: kai pamate,kad tiek norinciu cempionskos meskeres :) juokites i sveikata,turbut pripjoviau grybo su tokiais klausimais :lol:
Kaip sakama OT Y DO... tur viskas but :-)))

: Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-07-11 14:26 #22670

• aras
  • aras avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
Kad nuo ūgio priklausytų meškerikočio ilgis nemanau ir girdėti neteko. Ilgis priklauso nuo vandens telkinio, aplinkos, žvejojamos žuvies. Nežinau apie kokį žvejybos būda mastai. Jei sportinei tai botas 7-kė, tai man įrodė forumiečiai ta patvirtinu ir aš. Jų pradžiai galima rasti ir pigesnių, o šiaip žvejybai neblogi mach tipo meškerikočiai 4.20m. ilgio.Sau mačiuką žiūrinėju 4.50-5m. keičiamas ilgis, kaina be nuolaidos mačiau 280lt. :good:
8-)
Jums padėkojo šie nariai: tukas

: Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-07-11 14:55 #22673

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
tukas parašė:
mano sluotkotis 4 m. ir bl pastoviai as nervuojus gaudydamas pludine nors su pludine tiek ir tegaudau per trumpas jis man :angry: ,o jei dugnine tokio ilgio tai :yes: nors ir trumpesne galetu but ~30-50 cm. ar priklauso meskeres ilgis nuo zmogaus ugio,kad butu patogiau ? kokio ilgio pasiulitumet pludini kota,kad tiktu visur zvejot (nebrangu bet normalu) ? nu noriu suzinot kiek kainuotu megejiska meskere,nes kotai Mode tyli su savo pradziamoksliu turbut Arutis nunese :nu: kai pamate,kad tiek norinciu cempionskos meskeres :) juokites i sveikata,turbut pripjoviau grybo su tokiais klausimais :lol:
Bolonkė 5m.plūdinei tinka praktiškai visur,juo labiau,kad su plūde labai toli nuo kranto ir negaudai.Padoresnę apie 100lt.galima rasti.Šiaip visi nori pigaus ir gero meškerykočio,arba plono ir labai stipraus valo.
Žvejoju,nes nemoku dirbti

: Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-07-11 15:01 #22674

• tukas
  • tukas avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
o jei pasiimt 4 m. nuziurejes esu apie ~80 lt teleskopine lengvute ir prie rankos kimba :yes: ,bet kazkap ji per trumpa man :unsure: ar cia reik priprast kaip tam suniui kariamam? :) nera man dabar butinumo po 280 lt pirkt. kai varysiu kada i susitikima ir parasysiu,kad perku ta ir ta. tada manau kas nores atsinaujint ir parduos naudota kota ir t.t. ir man bus :yes: padoresnius irankius turesiu ir gal kam dziaugsmo bus atsikratciusiam. :)

: Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-07-11 18:11 #22683

• Kabliukas
  • Kabliukas avataras
  • Rimtas žvejys
SIGUTIS parašė:
.....Aras, manau su savo kotu ne vien bonusą virš kilogramo ištrauksi :yes: :bye:
Manau Aras ir tavo bonusus 4-5 kg.istrauks su tuo savo nauju kotu :) :P o tu tik po 1 kg."leidai"lupt" :cheer:
Astrus....
Jums padėkojo šie nariai: aras

: Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-07-11 18:49 #22685

• aras
  • aras avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
Tukui siūlyčiau pasitikrinti visą meškerės sistemą ar teisingai viskas yra suderinta ne visada kaltas meškerykotis. Reikia žiūrėti ritę ar teisingai slysta valas, nedaro kilpų "barzdų",svarbus ir valo storis. Reikia pasižiūrėti ir meškerykočio akcija, gal meškerykotis yra perkrautas ar nedakrautas, pasižiūrėti plūdes ir svarelių išdėstymo sistema. Jeigu viskas gerai suderinta, lengvu rankos mostu viskas skrieja į norimą vietą ir niekas už nieko nekliūna ir nesipainioja.Tai pirmiausia pabandyk paeksperimentuot keičiant sistemas.Na, o dėl patarimų internetu vargu ar kas tiksliai gali patart kokį kotą nupirkti.Reikia nuvažiuoti kur didesnis meškerių pasirinkimas pakyloti, pamosikuoti ir, kuri labiausiai rankai patinka, tą ir nupirkti aišku atsižvelgiant į piniginės storį. Neblogas variantas turgus,Geras siūlė tel. nr. galima paskambinus pasidomėti kokios kainos ir kokie modeliai, aišku telefonu nenupirksi, bet į kokią kainą orentuotis maždaug žinosi. Už 280 aš meškerės nesiūliau tik rašiau, kad man jinai neblogėjasi. Mano mačas pirktas prieš gal daugiau nei 10 metų "Eurostar" 3.90m. ilgio kainavo virš šimto lt. Atitarnavo tiek metų jokių problemų neturėjau, dabar aišku norėtųsi šiek tiek geresnio ir netrumpesnio 4.20m. Galima pasižiūrėti ir padėvėtų, jei geram stovyje. Dar vienas patarimas neskubėk pirkti, geriau mėnesiuku, kitu vėliau, bet kiek brangesnę, nes kaina meškerykotį jaučiasi.Kokio tipo kotą ,nuspręsti teks tau. Man mačas malonesnis negu boloninė, nebent būtų orentuota į upę (na dėl skonio nesiginčijama) Na , o jei domina boloninės, tai pavasarį nupirkau už 120lt. "PREMIERE" 6m.,konforto ypatingo nėra, bet žuvaut galima. Tiek galiu papasakot iš savo patirties, gal kas mane ir sukompromituos, tai rink informaciją ir daryk išvadas pats, atsiklausdamas rankos. ;) :bye:
8-)

: Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-07-12 03:54 #22709

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Belieka tik pritarti Geram ir jo išsakytom mintim.Aš kiek metų bandau aiškinti tą patį, kad geriau vienas geras kotas nei trys prasti.Kada kotas vertingas tai jokio skirtumo machas, balonkė ar koks nors teleskopas nes visi jie tada ir prie rankos limpa ir lengvi būna.Visai kitas klausymas kus ir kiek ruošiamasi su tuo ar kitu kotu žvejoti.Taip kaip nėra universalaus koto taip ir nėra gero, bet pigaus.Visi suprantame, kad viskas remiasi į pinigėlius, bet jei jų turėtumėme tikrai ne šimtu procentų visi pirktumėme itin aukštos klasės kotus nes taip yra.Turėdamas pinigų dar gero koto neturėsi nes pirma reikia žinoti kur, kaip, kokį tą kotą pirkti ir ar tikrai man to reikia?Viskas pareina nuo paties žvejo, jo norų, tikslų ir t.t....Šiuo atveju spėju, kad pinigai "suveiktų" bent 6-8 iš dešimties atvejais.Bet geras kotas tikrai yra jėėėėėėėėėėga :good: :good: :good:
Paskutinis taisymas: 2011-07-12 03:57 nuo nėra.

: Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-07-12 10:21 #22741

• aras
  • aras avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
Sigutis visiškai teisus. Nuperkame kokį kuolą, praeina tam tikras laikotarpis, nebepatinka, meti ir perki kitą. Po to pagalvoji ir paskaičiuoji, kad už tuos išleistus pinigus galėjai nupirkti normalų. (aišku nekalbu apie auksčiausios klasės) :(
8-)

: Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-07-12 11:37 #22749

• tukas
  • tukas avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
dekui vyriokai uz patarimus :labas: darysiu isvadas :bye:
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.055 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top