• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Kotai, skirti plūdinei žvejybai

Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-02-06 12:43 #5958

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
pertrumpas man,as galvoju apie koki 6, 7 metru,bet jau irgi profiska kota :yes:

Girini, tada teks pakloti apie 500 lietuviškų jei nori gero normalaus bolonkės koto :) Ir dar teks ieškoti draugų kurie padėtų tokį kotą įsigyti
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-02-06 13:20 #5970

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
SIGUTIS parašė:

Girini, tada teks pakloti apie 500 lietuviškų jei nori gero normalaus bolonkės koto :) Ir dar teks ieškoti draugų kurie padėtų tokį kotą įsigyti

Kiek landžiojau ineto platybėse tai rimti bolonkės kotai tikrai turi kainą. Niekuomet rimčiau nežiūrėjau į plūdinę žūklę todėl anksčiau pasitenkindavau kotais iki 100 pinigiukų, bet žiūriu įsigyti rimtesnį tikrai nėra taip paprasta ir pigu. Na 500 pinigiukų manau tikrai neskirsiu šiam reikalui, bet kokius 250 paaukosiu, kad nors pusėtiną paimti, nors žinau, kad už tokią suma stebūklų tikrai nerasiu :no: :(
Paskutinis taisymas: 2011-02-06 13:21 nuo AudriusM.

Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-02-06 13:22 #5972

• chrustik
  • chrustik avataras
  • Administratorius
  • Forumo technikas
  • Žinutės: 3552
  • Gauta padėkų: 1756
SIGUTIS parašė:

Siguti kokie dar 500lt? :ohmy: :unsure: Ne profesionaliam gaudymui juk reikia :f: Aš turiu gal tai už 200lt bolonkė 7m ir patenkintas. Už 500lt tik sportinei paskirčiai :P neklaidink girinio, o tai pamatęs kainas apsvers aukštyn kojom :cooll: Už porą šimtų sau gali pasiimti bolonkę ir žvejoti dėl savęs. :batas:
Visada duokit žmonėms antrą šansą ir niekada trečio!

Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-02-06 13:24 #5973

• chrustik
  • chrustik avataras
  • Administratorius
  • Forumo technikas
  • Žinutės: 3552
  • Gauta padėkų: 1756
AudriusM parašė:
SIGUTIS parašė:

Kiek landžiojau ineto platybėse tai rimti bolonkės kotai tikrai turi kainą. Niekuomet rimčiau nežiūrėjau į plūdinę žūklę todėl anksčiau pasitenkindavau kotais iki 100 pinigiukų, bet žiūriu įsigyti rimtesnį tikrai nėra taip paprasta ir pigu. Na 500 pinigiukų manau tikrai neskirsiu šiam reikalui, bet kokius 250 paaukosiu, kad nors pusėtiną paimti, nors žinau, kad už tokią suma stebūklų tikrai nerasiu :no: :(
Rasi, viską tu rasi :) pradžiai už tokią sumą (250lt) tau tas daigtas atrodys kaip stebuklas, kol aišku neduos kas pačiupinėti įrankio kainuojančio du kartus daugiau B) Kartoju pradžiai, o dar kai žvejojama ne sportiniais tikslais už 250lt bolonkę 7m gali nusipirkti drąsiai :bye:
Visada duokit žmonėms antrą šansą ir niekada trečio!

Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-02-06 13:44 #5984

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Prisiminkime ką žmogus rašė, kad žada pirkti profesionalų įrankį.Na aš tik parašiau nuomonę, bet nedaugiau.Čia jau pačiam žvejui rinktis ką ir už kiek :yes:

Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-02-06 14:19 #5990

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Aš suprantu taip, kad tai ką mes vadiname profesionaliu įrankiu nebūtinai turi būti tik sportininkų naudojamas ir tik būtent tai ką jie naudoja galima vadinti profesionaliu. Yra bolonkiu ir po 3000 pinigiukų. Tai išeitų kad sportininkų naudojamas kotas už 500 jau taip pat neprofesionalus. Sportininkai naudoja gerą įrangą, bet nemanau juk tai reiškia, kad pigesnis kotas gali būti blogesnių parametrų. Manau ne vien kaina (nors tiesos tame daug) pastato įrankį lapteliu aukščiau ar žemiau profesionalumo skalėje. Neesu specas bet jau pačiupinėjau nemažai kotų parduotuvėse ir kol kas galiu pasakyti tiek kad ne visada brangesnis yra malonesnis rankose. (turiu galvoje nuo 200 iki 1000 pinigiuku ribose). Kai kurie brangesnieji iš vis nuvylė nors žinomos firmos ir tt, o kokybe techniniai konstrukciniai sprendimai vos ne kaip maximinio koto... Žodžiu mano išvada tokia, kad nebūtinai geras daiktas turi kainuoti svaiginančią sumą. Man reikia lengvo, patikimos konstrukcijos, kiek įmanoma greitesnės akcijos ir limpančio prie rankos boloninio koto su gerais žiedeliais, geru ritės tvirtinimu. Tam skirčiau iki 250 pinigiukų. Ar jį sportininkai pavadins profesionaliu ar kuolu man ne taip svarbu. :cha:

Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-02-06 15:42 #6002

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
Kadangi tikrai nutuokiu apie įrankius,tai nejuokinkit.Anksčiau buvo sakoma, gera sportinė meškerė kainuoja 1 metras-100 litų.Gerai jei tai būtų tiesa,bet deja taip nėra.Pvz.aš už savo shimano antares 7m.be žiedų 900 lietuviškų atidaviau.Kas liečia dėl bolonkės,tai tikrai 200lt. ar 400lt. didelio skirtumo nebus jūs tik galite rinktis užmetimo svorį,firmą ir kokybę.Bet kokiu atveju renkantis 7 metrų bolonkę,paklauskite savęs ar dažnai su ja žvejosite.Dugninei tikrai neverta daug pinigėlių skirti,nes ji guli ant stovelių,o štai bolonkė tikrai kas kita,nes ją laikai rankose ir pastovėjus su ja kelias valandas rankose,iš tų 800gr.atrodo,kad 8kg.laikai.Patarimas perkantiems,jei nedaug gaudai,tai manau iki 200lt.tikrai bus vertas įrankis,bet jei jūs žvejojate dažnai ir dar ketinate dalyvauti varžybose,tai be 600 ir daugiau tikrai neišsisuksite.Jei kam įdomu,tai galėčiau kelių firmų kelias meškeres paimti ir apytikriai kainas pasakyti.
Žvejoju,nes nemoku dirbti

Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-02-06 15:53 #6006

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Ačiu Dolcai. Dairausi iki 250 pinigiukų ir tikriausiai 6 metrų boloninio koto. Na į tas subtilybes kai dešimt gramų lengvesnis kotas kainuoja visu šimtu daugiau jau tikrai nesiruošiu gilintis. Kiek žiūrinėjau inete tai už tokią suma manau iki 300 gr koto svorio ribose įmanoma įsitekti
Jei galite informuokite ką Jūs kaip įrankių žinovas rekomenduotumėt. Iš anksto dėkoju :labas: :good:
Paskutinis taisymas: 2011-02-06 15:53 nuo AudriusM.

Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-02-06 15:58 #6007

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
Rytoj būsiu darbe,ir apsižiūrėsiu,tada galėsiu daug maž nurodyti kas kaip

Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-02-06 16:58 #6012

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Jei kas ras uz 250 lietuviškų kotą 7m. ir iki 300g svoriu tai bus fantastika.Dėl šeškės svorio nuo komentarų susilaikau.Va užtai ir rašiau Giriniui (ne Audriukui), kad perkant 7-kę ir dar profesionalę kaip jis išsireiškė, teks pakloti ne mažiau 500-tų ir plius rasti draugų kurie padėtų.Aš turiu mintyje, kad parduotuvėje už tiek dar ir negausi, bet tam kartais būna draugų :blush: Realiai toks kotas suktūsi apie 700 lt.

Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-02-06 17:04 #6015

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
Kadangi prisipirkau kraluso plūdžių,tai dabar ješkau bolonkės 7m.,tai į 500lt.net nežiūriu,nes žinau,kad patenkintas nebūsiu.Šiaip dairausi į šimano,apie 800lt.tik nepačiūpinėjęs nenoriu pirkti.Aš kaip ta moteris,kuri iš pradžių nusiperka lūpdažį,paskui derina suknelę :lol:

Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-02-06 17:38 #6024

• valdukas
  • valdukas avataras
  • Naujokas
  • Žinutės: 14
shimano bolonke 7m.,turiu ysigijau 2010 vasara,nes Nemunas buvo aukstas ir 6 m neuzteko.tai shimano turi mano manymu 1 trukuma,virsunes ziedeliai tokie mazi kad siek tiek trugdo tolimam metimui,tai juos pakeiciau is viso 3 žiedelius y šiek tiek didesnio diametro
gimes zvejoti

Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-02-06 17:59 #6032

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Aš Siguti 7 metrų tikriausiai nenoriu. Jei vėjelis ar pan jau bus brudas. Manau apsiribosiu ties 6 metrais. Na o į 300gr iki 250 pinigiukų tilpti jau įmanoma. Inete ne vieną tokį variantą jau radau tik aišku kitas reikalas pačiupinėti savo rankose.
Dolcai, cralusso surfui visai nebūtina manau super ilga bolonkė. Valas visada juk būna įtemtas tarp plūdės ir meškerės viršūnės. Taip kad ilgis manau labai didelio vaidmens nesudarys. Pats faktas kad plūdę galima išprievartauti stoti net 40 ar daugiau laipsnių kampu į srovę nuo žvejo, tad ir atstuma galima pasiekti labai dideli (20-30 metru) nuo zvejo net su trumpu kotu. ;)

P.S shimano geri produktai bet man kažkaip kartais atrodo kad truputi užlanktso kainas vien del vardo, na bet dauguma tikrai verti dėmesio ;)
Paskutinis taisymas: 2011-02-06 18:11 nuo AudriusM.

Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-02-06 18:08 #6034

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
Visos garsios firmos užlanksto ir čia nieko nepadarysi o kas liečia dėl meškerės ilgio,tai manau Audrius teisus,svarbu įvaldyti tas plūdes

Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-02-06 18:12 #6036

• valdukas
  • valdukas avataras
  • Naujokas
  • Žinutės: 14
smagumo tai taip ,smagus kotai o kaina tai lemia vardas tikra tiesa :(
gimes zvejoti

Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-02-06 18:18 #6039

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
Bet kokiu atveju praktiškai visi blankai gaminami Kinijoj tik surenkami gali būti kitur,o šiaip viskas yra kontroliuojama,taip kad praėjo tie laikai kada kinai gamino belekaip,taip kad nereikia bijoti kur parašyta MADE IN CHINA,geriau bijoti kur nieko neparašyta

Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-02-06 18:25 #6043

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Made in china dabar toli gražu jau nereiškia kad paskutinis brudas. Jei rimtai tai viskas made in china tik po svetima vėliava. Tesingai sakai Dolcai. Blogiausia kai nieko neparašyta.
Man pvz paskutiniu laiku vis papuola nusipirkti LARUS produktu. Kol kas visai esu jais patenkintas

Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-02-06 18:37 #6048

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
Tai Larus,Shimano,Daiwa,Sheakspyre,Trabuco,ir ten visokie kitokie,viskas daroma Kinijoj,tik gali skirtis blanko ar medžiagų kokybė nes technologijos tarkim anglų ar įtalų,o visa gamyba perkeliama į kiniją,juk automobilius irgi įvairiuose šalyse gamina.Čia manau yra atsižvelgiama tiek į geografinę padėtį,tiek į darbo jėgos pigumą.Yra aišku grynai amerikietiškų ar japoniškų produkcijų tik deja dar ne mums,na,gal 1 iš 1000 sau ir gali tą leisti.Neužpykit jei ką įžeidžiau.

Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-02-06 18:42 #6050

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Nu jo, šventa tiesa, už "Daiwos" standartrinį matchiuką ne visi galime pakloti 3-5 štukytes :( Aš nors ir šalininkas šios firmos, bet bent man tai ne pagal kišenę :blush:

Kotai, skirti plūdinei žvejybai 2011-02-06 18:48 #6056

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
SIGUTIS parašė:
Nu jo, šventa tiesa, už "Daiwos" standartrinį matchiuką ne visi galime pakloti 3-5 štukytes :( Aš nors ir šalininkas šios firmos, bet bent man tai ne pagal kišenę :blush:
Tai manau Siguti 95 procentams ne pagal kišenę,nebent rėmėjų rastum,ar milijoną išloštum
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.052 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top