• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Stinta

: Stinta 2012-01-15 21:07 #40925

• Juozapsonas
  • Juozapsonas avataras
  • Naujokas
  • Žinutės: 66
  • Gauta padėkų: 148
Šio savaitgalio įspūdžiai. Atvažiavom su kompanjonu į kruizinių laivų terminalą. Marių pakrantėje žvejų miškas. Danės žiotyse iki suoliukų toks pat vaizdelis. Pirmi keli suoliukai užimti. Nutariam pasilikti su mintim kad galbūt kažkas pasitrauks iš geresnių vietų. Įsitaisom ant suoliuko. Pagaunam po pirmą stintą šį sezoną ir vis dairomės laisvų vietų arčiau marių, bet kol ten kimba, tol vietos neatsiranda. Jau sutemus, gaudantys arčiau marių pritraukė nežinia kiek, ir kuo toliau į nuo marių, tuo rezultatai prastesni. Pagaliau vienas kitas pasitraukė iš geresnių vietų, tai mes stengėmės įsitaisyti jų vietose. Bet ir vėl mums nekimba. Aš pagaunu 1, kai tuo tarpu mano kaimynai iš kairės ir dešinės po kokias 10. Tas pats ir mano kompanjonui. Aš šviečiu su 3W lempute, tuo tarpu mano kompanjonas su priešrūkiniu žibintu. Pagaunančiųjų girliandos po 8-10 kabliukų, mūsų po 3-4. Sujungiu 2 girliandas. Rezultatas tas pats. Gylį visokį meginam. Tas nepadeda. Pagaliau atsilaisvina vieta prie marių. Merkiu ten girliandą, ir pradeda kibti. Atsilaisvinus gretimai vietai, ją užėmė mano kompanjonas. Jam taip pat pradėjo kibti. Per naktį kibo, o prašvitus kibimas visiems liovėsi. Prigaudėm maždaug po puskibirį. Mano laimikis 4kg.
Apie avižėles. Tie kuriems kibo patarinėjo naudoti kuo mažesnes avižėles. Galutinėje vietoje kompanjonas būtent iš mažų avižėlių susirišo girliandą. Kibo ant visų avižėlių daugmaž vienodai. Ištraukė keliolika dublių. Mano girliandoje antra nuo viršaus ir antra nuo apačios buvo vadinamos fosforinės blėtos. daugiausia pagavau būtent ant jų. Mažos visai nedirbo. Ištraukiau apie 10 dublių, ir visus ant didžiųjų bletų. Vėl išvada, kad reikia eksperimentuoti.
Pamąstymai apie vietas. Keistokai atrodo, kai tarkime priešpaskutinėje žūklės vietoje ir man, ir kolegai nekibo, o kaimynams kibo. Geros vietos atsilaisvina dažniausiai tuomet, kai jose nustoja kibti. Mėginau objektyviai įvertinti skirtumą tarp mano ir kaimynų vietų. Mano vietoje buvo mažiausias gylis, o į kaire ir dešinę gylis didėjo, vadinasi kaimynai žvejojo ant šlaitų.
Su kompanjonu likom patenkinti tokiu stintų sezono atidarymu.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: tukas, donce999, TADZIUS, nerijus, zvejyskolia, Megėjas, Vaidas48

: Stinta 2012-01-16 09:43 #40963

• tukas
  • tukas avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 868
  • Gauta padėkų: 484
:vooo: tai va vakar kaip tikejaus taip ir buvo,kybis nekoks,zmoniu be proto ir vietu nebuvo galim sakyt nes gavau tik ten kur seklu,siaip kabaliojosi dar siek tiek iki ~21 h. o paskui tik pavienes ir vietu daugejo dauguma trauke namo. Zvejojau nuo 16-30 h. iki 23-45 h. buciau ne ka ir pagaves jei ne experimentavimai, sistemu keitaliojimas,porciju ivairove,atstumo bei vietu ieskojimas,visokie patampimai ir tt. dar + generatoriu turejom pasieme. Nutraukiau viena sistema :nu: po to ja sugavau tai traukdamas galvoju monstras kokstai :f: bet kai pamaciau tokia jau ciuda :cheer: pasigaves savo sistema ir per abi istraukiau 2 pleksnes 3 stintas ir pugzli :cheer: paskui po 22 h. lipau per tvora i jahtkluba pagalvojau dzin neparasyta,kad nezvejot,tai ten kabaliojosi pavirsium siektiek. Gryzau maloniai pavarges kadangi reikejo isradinet dvirati :) ir nebuvo taip,kad kibtu nieko nedarant...

rezultatas 112 stukiu, 3,5 kg. Tai siai dienai tiek,dar vakar galvojau siandien ilsesius nes jau 3 dienas is eiles,anksciau kas antra variau. Bet jau vietoj nebenusedziu :cheer: vaziuot? nevaziuot? stai kur klausimas :unsure: :cheer: ziuresiu kas nugales :unsure: ar tinginys ar meile zvejybai... :cheer:
Kaip sakama OT Y DO... tur viskas but :-)))
Jums padėkojo šie nariai: Arutis, baubas, ANRI, Egiuša, TADZIUS, fox, aras, zvejyskolia, Megėjas, Vaidas48

: Stinta 2012-01-16 14:31 #40984

• tukas
  • tukas avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
pasidomejau,kad stinta siandien nekimba :no: tai nusprendziau likt namuose :P nusprendem rytoj varyt kaip bebutu kibs ar ne. nors ka cia zinosi sutems ir prades eit be proto,bet praktiskai vejo nera ir srove didele is mariu :unsure: prietelius zvejoja reiks veliau pasukt,gal per nakti pavaryt jei :yes: :fishing:

: Stinta 2012-01-16 14:35 #40985

• Egiuša
  • Egiuša avataras
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 211
  • Gauta padėkų: 29
Aš galvoju kilt trečiadienį, nes gera ora rodo be vėjo ir apsiniaukus visa diena. Tukai ar toli einat nuo kelto? Mazeikiškiai pasakojo kad sėdėjo prie jahtklubo tame uostelyje, tai sakė šaunei pagavo.
Paskutinis taisymas: 2012-01-16 14:37 nuo Egiuša.

: Stinta 2012-01-16 14:39 #40986

• Egiuša
  • Egiuša avataras
  • Pradedantysis
Kaip su raudėm, ar dar pagauna tie žvejai kur tu minėjai žvejų kolūkį ar kur ten?

: Stinta 2012-01-16 14:48 #40988

• tukas
  • tukas avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
esu pastebejas kai vejo nera :no: siaip netoli ,salia ir zvejoju biski paejes ~ 100 metru,bet dabar pradejom kelinetis su masina nes gali visur aplekt ir issirinkt vieta ar jei uzimta apvaziuoji vistiek randi. praktiskai kaip vakar vietu nebuvo normaliu,tai atsistojom is lempos betkur,bet vistiek pasigavom po gera vakariene,kai kurie teko girdet tik iki 10 stukiu tepagavo :S dabar srove sustiprejus ir nesa bruda visoki,jau vakar nese sakas,nenriu gabaliukus maiselius bonkes ir dar visoki bruda,bet gerai,kad 2-3 metrus palei kranta o toliau svaru. siandien nezinau dar kokia ten situacija.

: Stinta 2012-01-16 14:59 #40989

• tukas
  • tukas avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
buvau ir as vakar pries gala gerai valandai isokes i ta jahtkluba,kabaliojosi pavirsiui pagrinde smulki ir pakirst nejo,bet man ten nepatiko,tarp bonkiu plaukiajanciu ir siaip siuksliu buvo vandeni prinesta :no: nebent kibtu normalios ir matytum tik kibira ir galune :cheer: nors jei butu buvusios normalios ir pakirst eitu,gal nuomone ir pasikeistu,bet vakar :no: pasijutau kaip durnam sapne... :cheer:

del tu raudziu tai vakar kudai,per visus zvejus vienas nuo 4 ryto ten sedejo ir turejo 1 raude (mamka) ir 1 plaki uz raude uzlauzes kaina 4 lt. todel ir tebeturejo :cheer: nu ir pasiemem tiek raude tiek plaki o kiti nieko neturejo.

: Stinta 2012-01-16 15:10 #40990

• Egiuša
  • Egiuša avataras
  • Pradedantysis
Tai kūdos žinios su porcija. :no: Okaip tam kampe prie kelto nepastebėjai ar žmonių yra?

: Stinta 2012-01-16 15:13 #40991

• tukas
  • tukas avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
vakar buvo,bet :no: tarp siuksliu sumerke ir nekibo. katik skambinau i Smiltyne tai dar kliovo nemate :(

: Stinta 2012-01-16 15:17 #40993

• Megėjas
  • Megėjas avataras
  • Žuvų siaubas
  • ARGI ŽUVIS SVARBIAUSIA
  • Žinutės: 4576
  • Gauta padėkų: 3632
Tai jopšihmat negali pasigaut :unsure:Egiuša parašė:
Tai kūdos žinios su porcija. :no: Okaip tam kampe prie kelto nepastebėjai ar žmonių yra?

: Stinta 2012-01-16 15:22 #40994

• Egiuša
  • Egiuša avataras
  • Pradedantysis
Toks staigus atšalimas stintom nėra gerai, kai vanduo atšala jos nustoja eit. Taip būna ir pavasarį, o po ledu tas neaktualu. Taip sako seni žvejai ir aš ta dalyką pastebėjau bent jau pavasarį.

: Stinta 2012-01-16 15:23 #40995

• Egiuša
  • Egiuša avataras
  • Pradedantysis
Kad kibtų tai be problemų, dar ir jum pagaučiau.Megėjas parašė:

: Stinta 2012-01-16 15:25 #40996

• baubas
  • baubas avataras
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 6189
  • Gauta padėkų: 4356
Egiuša parašė:
Nu Šyšoj tai visada kimba :(

: Stinta 2012-01-16 15:28 #40997

• Megėjas
  • Megėjas avataras
  • Žuvų siaubas
  • ARGI ŽUVIS SVARBIAUSIA
  • Žinutės: 4576
  • Gauta padėkų: 3632
dabar jus man pasakykit kaip jos nuo ledo gaudosi viskas tas pats tik kad su marmiškės bet ten jos kai kala tai manau ne vienam nuneša meškerėles į ekete ar klystų :unsure:

: Stinta 2012-01-16 15:31 #40998

• Egiuša
  • Egiuša avataras
  • Pradedantysis
Sistema ta pati tik meškerė ne 4m o 40cm. ir gerai pagalastas grąžtas. Bebėjo ir dar geresnė kompanija. :balius:

: Stinta 2012-01-16 15:33 #40999

• Egiuša
  • Egiuša avataras
  • Pradedantysis
Šyšoj gali tik spirito atliekų pasisemt. :cheer:baubas parašė:
Egiuša parašė:
Nu Šyšoj tai visada kimba :(

: Stinta 2012-01-16 15:59 #41006

• TADZIUS
  • TADZIUS avataras
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 8760
  • Gauta padėkų: 2341
Megėjas parašė:
dabar jus man pasakykit kaip jos nuo ledo gaudosi viskas tas pats tik kad su marmiškės bet ten jos kai kala tai manau ne vienam nuneša meškerėles į ekete ar klystų :unsure:

buna,kad ir ivelka,tas vadinamas balalaikas :lol: ,o ta nardo eketej,kaip plude :(

: Stinta 2012-01-16 17:26 #41017

• tukas
  • tukas avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
Megejas poledine zukle taspats,tik sistemeles perdaryt reikia kokia 50 cm ir iki metro nes pagrinde eina pagal dugna ir nebereikia daug kabliuku. istikruju tai ant ledo idomiau,bet vienas minusas,jei tau kimba sulekia visokie nelabieji :cheer: apgrezia aplink ir nei tau bekimba nei jiems. praeitais metais tai :yes: buvo kai buvo sangrudu,tai susirandi ploteli,kad pats tilptum o aplink status ledai tai ir gaudai visa diena ir nieks neapgrezia.

: Stinta 2012-01-16 17:31 #41018

• TADZIUS
  • TADZIUS avataras
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 8760
  • Gauta padėkų: 2341
o tu tukai iskart i maisiuka dek,kad niekas nematytu ir niekas neapgres.Pernai,teko tuose kolukiuose gaudyt :no: ,nes kitur nebuvo kur :( ,o seip tai stengemes i tokius burius neit,atsisedi kur nuosaliau ir pagauni,arba nepagauni :lol: ,o zvejot,kai kaimynas i ausi rekia paemes :drink: :alus: jokio malonumo

: Stinta 2012-01-16 17:32 #41019

• Meistras
  • Meistras avataras
Tukai kas girdėti del stintų šiandiena, žadam ryt mauti?
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.070 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top