• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Lynas

: Lynas 2011-03-23 19:24 #11743

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
baubas parašė:
Ne, gėda prisipažinti bet pas savęs ,lynų ,nors jų yra daug , nemėginau pagaut :blush: .kažkaip tai man nesmagu lyną iš valtės žvejoti, norisi ramei atsisėst, pasiimti :alus: ir pasėdėt tylei iki sutemų.

Kokia čia gėda baubai. Aš iš vis tikslingai tik prieš kelis metus pirmuosius savo lynus su plūdine pagavau :blush:
Juk tai ne kuojikė. Su lyniuku viskas truputi kitaip, o mano apylinkėse net nėra kur juos žvejoti ir pasitreniruoti :S :blush:
Teks pas tave vadinasi važiuoti ir tikrų raudų ir lynų pažvejoti :bye:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Lynas 2011-03-23 19:24 #11744

• nerijus
  • nerijus avataras
  • Rimtas žvejys
  • žveju netampama o gimstama
  • Žinutės: 1025
  • Gauta padėkų: 467
su mielu noru ir as atgal jei ne gerklei kabliukas :unsure: taip cia linukai nepykstu ,sakau gaila angsciau fotiko neturejau ....
vakar kibo ir kibs ritoi...

: Lynas 2011-03-24 06:11 #11775

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
nerijus parašė:
su mielu noru ir as atgal jei ne gerklei kabliukas :unsure: taip cia linukai nepykstu ,sakau gaila angsciau fotiko neturejau ....
Suprantama Nerijau,ne visada tikrai išeina tą žuvį paleisti ir taip nutinka kiekvienam.Dabar fotiką turi,tai manau sulauksim gražių nuotraukų.
Žvejoju,nes nemoku dirbti

: Lynas 2011-03-24 13:03 #11799

• Joškė
  • Joškė avataras
  • Pradedantysis
  • Je
  • Žinutės: 238
  • Gauta padėkų: 14
AudriusM parašė:
baubas parašė:
Ne, gėda prisipažinti bet pas savęs ,lynų ,nors jų yra daug , nemėginau pagaut :blush: .kažkaip tai man nesmagu lyną iš valtės žvejoti, norisi ramei atsisėst, pasiimti :alus: ir pasėdėt tylei iki sutemų.

Kokia čia gėda baubai. Aš iš vis tikslingai tik prieš kelis metus pirmuosius savo lynus su plūdine pagavau :blush:
Juk tai ne kuojikė. Su lyniuku viskas truputi kitaip, o mano apylinkėse net nėra kur juos žvejoti ir pasitreniruoti :S :blush:
Teks pas tave vadinasi važiuoti ir tikrų raudų ir lynų pažvejoti :bye:

Nedejuok,kad nėra kur. :P Volungiškių,Stakių tvenkiniai knibžda nuo lynų,o ir Klausučiuos be abejo yra.:good:
Jei gaudai ne tą kas kimba,tada nekimba

: Lynas 2011-03-24 14:18 #11808

• tukas
  • tukas avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 868
  • Gauta padėkų: 484
ziema gaudziau karjere kuojikiu ant lydeku ant ledo ir pagavau lynuka pirsto dydzio tai kazkaip nustebau ir turejau jauko lynams kaip tycia pabandziau pasisert tai toj vietoj isvis jokio kibimo neliko. esu kazkur girdejas kad jaukas lynams isvis nepasitvirtina :unsure: ar tai tiesa gal koks lynininkas patvirtintu ar paneigtu?
Kaip sakama OT Y DO... tur viskas but :-)))

: Lynas 2011-03-24 14:24 #11810

• nerijus
  • nerijus avataras
  • Rimtas žvejys
tie visi jaukai , ten linam ar kuojom kazkas panasaus i jauka mes juk atvaziuojam ir norim greit pagaut zuvi ,seip as juos kai gaudau nusiperku tu linam nezinau gal kazkiek ir padeda bet linui speceliai seriesi ,juoda duona ,zirniais ,kukuruzais , tais miltukais pagardini ir pakvieti smulkme ...

: Lynas 2011-03-24 14:40 #11813

• tukas
  • tukas avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
as irgi taip esu girdejas kad geriausias jaukas juoda duona ir taip toliau tik jokiu budu ne pirktinis jaukas lynams tai ir noriu pasitikslint ar istikruju taip yra. viena karta vasara nuvaziavau i toki tvenkinuka sumeciau visa paki tai nei kliovo galvojau perseriau kita kart pabandziau po biski irgi rezultatas 0. tai iki siol galvoju kad lynams jaukas skirtas varlem sert :cheer:

: Lynas 2011-03-24 14:46 #11814

• nerijus
  • nerijus avataras
  • Rimtas žvejys
nevarlem jis gundo ir karosus as angsciau supildavau is vakaro isvalytoi vietui paki brangiausiu lynams jauko kukuruzu pora dezuciu ir kapotu slieku pasiteisindavo...:fish:
Jums padėkojo šie nariai: Prarabas

: Lynas 2011-03-24 14:53 #11815

• nerijus
  • nerijus avataras
  • Rimtas žvejys
isivalydavau vieta seriuosiu stambiu pasaru o atvazeves zuvaut kelis bumbuliukus imetu lynam jauko

: Lynas 2011-03-24 15:02 #11816

• tukas
  • tukas avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
dekui uz info butinai pabandysiu tavo varianta ;)

: Lynas 2011-03-24 15:03 #11817

• nerijus
  • nerijus avataras
  • Rimtas žvejys
jai labai dumbleta vieta ipilu pora kibiru smelio i ta vieta kur zuvauju ..

: Lynas 2011-03-24 15:39 #11818

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
tukas parašė:
ziema gaudziau karjere kuojikiu ant lydeku ant ledo ir pagavau lynuka pirsto dydzio tai kazkaip nustebau ir turejau jauko lynams kaip tycia pabandziau pasisert tai toj vietoj isvis jokio kibimo neliko. esu kazkur girdejas kad jaukas lynams isvis nepasitvirtina :unsure: ar tai tiesa gal koks lynininkas patvirtintu ar paneigtu?

Blogai, kad neieškai priežasties kodėl žuvis nekimba.Žvejas visadas turi rasti sau atsakymą į vieną ar kitą klausimą.Tarkim jei man kas neaišku aš skaitau, vartau žurnalus, klausiu patarimo pas draugus, žodžiu turiu rasti priežastį.Tavo atveju kibimas galėjo dingti dėl aibės priežaščių, bet jei taip žvejojai tik kartą ar du tada sunkiai išsiaiškinsi.Tarkim viena priežaščių - elementarus žuvies nebuvimas ar pasitraukimas iš tos vietos.Kita priežastis - žuvis pasitraukė nes netiko (arba atvirkščiai tiko ir pasisotino) iš tos vietos.Dar gali būti, kad įleidus jauko gniužulą šis išbaidė žuvį.Ir t.t...
Na, o kas liečia jauką tai jei žvejai perka ir žvejoja kuojiniu, karpiniu, karšiniu tai kodėl lynam skirtas turėtų netikti? :blush: Kitas dalykas kaip tu jį paruoši ir panaudosi.Lynas sąlyginai gana gudri žuvis ir nėra taip paprasta sužvejoti, o juolab žiemą

: Lynas 2011-03-24 17:59 #11865

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Neteko išmėginti specilaus jauko lynams, bet esu jaukines skirtu karosams, lynams ir karpiams jauku. Nežinau ar jis nors kiek padėjo ar ne. Pagavau ir jaukindamas tuo jauku ir nejaukindamas, bet jau įsitikinau kad geriausiai suveikia marinuoti saldūs kukurūzai. Į žūklavietę nepilu saujomis o nuolat kas keleta minučių vis įmeti kelis kukurūzus. Matyt skestantys vienas po kito tie kukurūzai juos suvilioja, skonis irgi tikriausiai jiems tinkamas....Žodžiu taip jaukindamas daugiausiai turiu kibimų. Masalas.- sumuštinis iš to paties kukurūzo ir keletos musės lervų. Be lervučių kažkodėl atrodė kad atsargiau kimba :bye:

: Lynas 2011-03-24 18:23 #11871

• Joškė
  • Joškė avataras
  • Pradedantysis
  • Je
  • Žinutės: 238
  • Gauta padėkų: 14
tukas parašė:
Gal ir aš pasakysiu pora priežaščių.Jei jaukinai lyniniu jauku,tai jis turi labai aštrių aromatinių kvapų,Tokio kvapo jokia žuvis žiema neatlaiko ir neša kudašių.
Antra priežastis šis jaukas labai šviesus ir jei dugnas tamsus tai tą vietą savaite žuvys aplenkia.
Jei gaudai ne tą kas kimba,tada nekimba

: Lynas 2011-03-24 18:37 #11874

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
Yra tokie lenkų firmos Profess žalios spalvos pašaras lynams,tai jis tikrai bent jau nebaido lynų.Jei kas galvojate,kad pašėrus lynus smulkiu prievilu iš karto sulauksit rezultatų,tai paprasčiausiai naivu.Pirma,tai lynai yra labai baikštūs,antra,norint tikslingai gaudyti lynus,reikia jaukinti ne vieną dieną,trečia,geriausiai gaudyti vienam,ketvirta,lynai retai kada plaukia į trijų metrų gylį ir giliau,penkta,geriau ant kranto rėkauti,nei vaikščioti,nes lynai puikiai girdi jūsų žingsnius,o šešta,neaišku kokio dydžio lynus jūs jau lynais vadinate.Tai ko gero bene paslaptingiausia ir atsargiausia gėlavandenė žuvis mūsų telkiniuose,kuri ir neršia ir gerai auga,be to tikrai ir puikus priešininkas,ir skanus kulinarinėmis savybėmis.Lynas sugeba ilgai žvejui nervus tampyti,be to,labai meistriškai nukabina masalą nuo kabliuko,todėl žvejojant lynus,pravartu kas valandą patikrinti meškeres,ypač jei yra bangelės.

: Lynas 2011-03-24 18:43 #11877

• nerijus
  • nerijus avataras
  • Rimtas žvejys
nezinau dolcai kiekvienam skirtingai su tais linais vieni prie kranto gaudo osone maudos kiti tiliai sedi vieni ir gaudo kiti paprastai kaip balta zuvi drisciau ginciotis bubliuose savo didziausius linus pagaves toli nuo kranto nakti 4m gilije o siaip 2m 1m ...teko prie pat kranto pagauti ir stebeti kaip jis ciulpe masala ...

: Lynas 2011-03-24 18:49 #11880

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
Aš esu ir 6m.gilyje lynuką pagavęs,tik sakau,kad lynai nemėgsta gilesnių kaip 3 metrai,o pagauti ir pleže žinoma galima.

: Lynas 2011-03-24 18:59 #11883

• nerijus
  • nerijus avataras
  • Rimtas žvejys
kiti gaudo jas tik su dugninem gilija , zvejys zvejui nelygus ....

: Lynas 2011-03-24 19:05 #11884

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Manyčiau kad nelabai lynukas diedelius gylius mėgsta. Naktį pasitraukia gal kur truputi giliau o didžiaja dienos dalį dažniausiai praleidžia tarp pakrantės žolynų ten kur nėra labai gilu. Na vandens telkinys nelygu vandens telkiniui. Kitur juk sėkmingai juos žvejoja ne prie pakrantės žolymų o užmetus dugnines gana toli nuo tų žolynų. Paslaptingas žuveliokas, bet tuo ir žavingas. :f: :yes:

: Lynas 2011-03-24 19:08 #11886

• tukas
  • tukas avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
dekui vyruciai uz diskusijas :good: jau daug kas aiskiau paliko :blush: beliko tik eksperimentuot :uj:
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.265 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top