Ryte pabudus kaip visada apie 5 val suabejojau. Eiti žvejoti ar ne. Dangus apsiniaukes, jokio vėjo, ramu. nusprendžiau eiti, bet dar iškilo kitas klausimas. Su spiningu ar mėginti su plūdine pažaisti su smulkme. Prisiminiau kad dar Vembutams buvau užsipirkes karosinio- lyninio žvejo tako jauko. Dziniukai gal dar gyvi. Viskas....einu su plūdine.
Kol viską susiruošiau, prie Nemuno buvau jau apie 7val. Vandens lygis aukštas ir tikriausiai nelabai krites nuo vakar vakaro. Apsistojau ties sena pavasarine savo vietele. Smulkmės visada ten pasigauna.
Po truputi viską pasiruošiau žūkliai, sumaišiau jauką, pridėjau kukurūzų, dar namuose prigriebiau kukurūzinių kruopų tai irgi įmaičiau į karosinį jauka. Na kas bus tas. Nemesi juk to jauko į šiukšline. Reikia sunaudot pagal paskirti

.
Ilgai laukti kibimo nereikėjo....Labai graži kuoja jau rankose
Vėliau dar viena bet mažesnė. Žodžiu kibimas šioks toks yra. Dar kiek pažvejojas nusprendžiau užsidėti paprastą plūdę (buvo uždėtas surfas) nes naudoti surfa būtinybės nestiprioje srovėje nebuvo. Vieta gan rami ir pakraštyje visai nėra srovės ir tik ten kur jaukinu jau prasideda pagrindinė srovė. Mesti reikia toli bet kai dalis valo nuo meškerės gulasi į beveik stovintį vandenį o plūdė jau srovėje tai gaunasi naturalus lengvas prilaikymas net neįtempiant valo nuo mekškerės iki plūdės.
Parasta plūde gal ne taip patogu bet kuoja po kuojos keliauja man į rankas. Malonu tai kad kai kurios iki 250-300gr.
Papuola ir keletas panašaus sudėjimo meknkiukų. Nesitikėjau kad vidurvasarį gali kibti tokios kuojų mamytės, tad traukiau vieną po kitos pasigardžiuodamas

.
Greitai supratau kad smulkesnių net neverta imti nes po geros valandos sietelyje buvo tiršta
Žvejojau iki 11 val. Nuolat rutulys po rutulio mažinau jauko atsargas. Kibimai ne kiekvienu metimu bet jei kimba tai dažniausiai normalus žuveliokas ir su plūdine jau smagiai tenka pavedžioti kol paimi į rankas. Kai kurioms ir graištas būtų nepamaišes
Žvejojau 5 metrų NEW HUNTER bolonke. Pagridinis valas 0,16mm, pavadėlis 0,12mm. Kabliukai mano mėgstamiausi kukurūziniai OWNER CHINTA Nr 10. Masalui pradžioje dėjau ir dziką ir kukurūza bet pastebėjau kad ant dziko daugiau smulkesnės kimba o ant kukurūso gal kimba rečiau bet kai ima tai mamytė. Ant dziko pakliuvo nemažai ir šapaliuku iki 200gr, bet visi keliavo atgal. Keliavo atgal ir visos smulkesnės žuvelės. Laimei aukšlių tik keletas pasipainiojo ir žvejoti netrukdė

.
Buvo pagauta beveik dviguba dienos norma, tad po žvejybos dar padariau labai "rimtą" atranką kas namo o kas atgal. Manau tai ką paėmiau dienos normos neviršijau.
Žodžiu smulkmė ir nevisai smulkmė su plūdine tikrai Nemune kimba ir sakyčiau kaip vidurvasarį labai padorios kuojos.
Svarbiausia du pakeliai netinkamo upei jauko suėjo už "gerą"

Smagiai pakapojau smulkmę, prisimindamas pavasarinę mamyčių žvejybą

.
Tai tiek žinių iš nemuno....