„Pasikartosiu: jei kas dar nežino, brakonieriams esame paskelbę negailestingą karą, o visų regionų aplinkosaugininkams esame liepę sustiprinti pažeidėjų prevenciją bei kontrolę. Jei kas nors mano, jog mūsų dėmesys silpnėja – labai apsirinka. Praktika rodo, kad brakonieriai, ypač piktybiniai, anksčiau ar vėliau įkliūva mūsų pareigūnams“, - sako aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.
Šiaip reikia dar ir transporto priemones konfiskuoti.Dar man kyla klausimas.Kodėl yra skelbiama Klaipėdos, Utenos GA darbai?Ar kituose rajonuose GA kaip ir anksčiau gyliai nusispjaut, ar jie dirba taip tyliai, kad tik niekas nesužinotų?Norėčiau sužinoti, kad ir tarkim vietiniam Kėdainių leidžiamam laikrašti kiek šį pavasarį Kėdainių GA pagavo nelegaliai žvejojančių lydekas ar tai kitus nusižengimus ir kiek baudų skirta.Ir brakonieriai tada susimąstytų, o tai dabar mąsto, kad įkliūti gali tik kur nors Utenoj.O žvejojančių ir ne tik meškerėmis tikrai buvo, ir ne vienas.Kad ir paskutinis Vitalijaus skambutis apie ryškų pažeidimą gaudant lydekas draudžiamu metu iš valties kaip žinau naudos nedavė.Tai kaip visuomenei padėti išsivalyti nuo atmatų, jei pareigūnai nenori padėti?Gal aš ir klystu, gal sakau GA patyliukais dirba ir nenori skelbti savo darbo rezultatų.