• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Žuvies rūkinimas

Žuvies rūkinimas 2011-04-18 16:48 #14286

  • Plano
  • Plano avataras
  • Offline
  • Naujokas
  • Žinutės: 69
  • Gauta padėkų: 31
Gal kas galit paaiškinti, kodėl kiek bandau rūkyti žūvį ji visada gaunas karti. žiaunos ir akys išpjaunu. Ar turi įtakos medis? Kokiais prieskoniais reik įtrinti? Aš trinu tik su druska ir pipirais.
Lietuvi, rašyk lietuviškai!
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-18 18:02 #14313

  • baubas
  • baubas avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 6189
  • Gauta padėkų: 4356
Rūkini dėžėj, tai yra greito rūkinimo rūkykloj??
Paskutinis taisymas: 2011-04-18 18:03 nuo baubas.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-18 18:29 #14320

  • Joškė
  • Joškė avataras
  • Offline
  • Pradedantysis
  • Je
  • Žinutės: 238
  • Gauta padėkų: 14
Plano parašė:
Gal kas galit paaiškinti, kodėl kiek bandau rūkyti žūvį ji visada gaunas karti. žiaunos ir akys išpjaunu. Ar turi įtakos medis? Kokiais prieskoniais reik įtrinti? Aš trinu tik su druska ir pipirais.
Jei karti tai per daug dūmo ar pačios drožlės supuvusios.Neaišku kaip rūkini.
Jei gaudai ne tą kas kimba,tada nekimba
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-18 18:53 #14323

  • AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Offline
  • Administratorius
  • Žinutės: 6127
  • Gauta padėkų: 8980
Gali būti ir dėl pipirų, bet didžiausia tikimybė kad kaltos malkos. Paprastai rūkinasi ant alknsio (tinka ir juodalksnis) malkų ar pjuvenų, nekenkia ir karklas. Na o jei klevas ar eglė tai tikrai nevalgoma turėtų gautis :P :bye:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-18 19:03 #14329

  • Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Offline
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
Rūkymui pipirų dėti visai nereikia,nes kokį medį benaudotum,vis tiek bus truputi kartumas.Aš čia kalbu apie karšto rūkymo žuvį.Geriausiai tinka alksnis,juodalksnis ir obelis.Spygliuočiai aplamai atkrenta.Rūkymo laikas priklauso nuo žuvies ir pačios rūkyklos dydžio.Šiaip 30 min.pakanka.Jei nori,kad rūkyta žuvis būtų skanesnė,išrūkius reikia,kad bent 12 val.pastovėtų vėsioj patalpoj.Tas ypač aktualu lydekoms.Beje,lydekas rūkinu tik nuo 3 iki 5kg.,mažesnės kažkaip neturi tokio skonio,o didesnių paprasčiausiai dar nepagavau.
Žvejoju,nes nemoku dirbti
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-18 19:08 #14332

  • girinis37
  • girinis37 avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • nu ka galiu pasakyt
  • Žinutės: 5762
  • Gauta padėkų: 1035
ir gerai butu rukitos zuvies kad nedetumet y saldytuva,nes issauseja :unsure:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-18 20:00 #14342

  • Murmeklis
  • Murmeklis avataras
  • Offline
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 148
  • Gauta padėkų: 38
Rūkytą žuvį ištraukus iš šaldytuvo reikia į mikrobangę 1 minutei įkišti, tuomet gaunasi kaip katik iš rūkyklos ištraukta ir sultys ir kvapas ir skonis, viskas kaip šviežia :yes:
Born to be wild
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-19 05:50 #14355

  • Senas
  • Senas avataras
  • Offline
  • Naujokas
  • Žinutės: 96
  • Gauta padėkų: 16
Apdejus zuvi prieskoniais, pries rukyma patartina ja palaikyti arba ant vejo, arba ant saules, kad ji apdziutu.
Tada nupurtai prieskonius. Dedi rukyklon ir, svarbiausia, neperrukyti. Kai kas minejo, jog spygliuociu pjuvenos, arba drozles netinka. Tai tikra tiesa.
Dar del priekoniu. Nemanau, kad pipirai priduoda kartumo. Nebent beproto priberi. :no:
Visur gerai, bet žvejyboje geriausia.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-19 06:24 #14359

  • nėra
  • nėra avataras
  • Offline
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
Murmeklis parašė:
Rūkytą žuvį ištraukus iš šaldytuvo reikia į mikrobangę 1 minutei įkišti, tuomet gaunasi kaip katik iš rūkyklos ištraukta ir sultys ir kvapas ir skonis, viskas kaip šviežia :yes:

Va čia gal ir variantas nes šito tikrai nesu bandęs.Yra dar kur mokytis ir tobulėti
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-19 11:19 #14384

  • Arutis
  • Arutis avataras
  • Offline
  • Žuvų siaubas
  • Jei kažkas trukdo žvejybai – kažką reikia keist...
  • Žinutės: 3742
  • Gauta padėkų: 1519
Svarbiausia, kad bėgantis iš rūkinamos žuvies skystis nevarvėtų ant žarijų...B)
Jei kažkas trukdo žvejybai - ...
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-19 13:43 #14391

  • girinis37
  • girinis37 avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • nu ka galiu pasakyt
  • Žinutės: 5762
  • Gauta padėkų: 1035
nu broli tu teisus,mano manymu tas skystis ir priduoda dar kartumo
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-20 18:43 #14618

  • tukas
  • tukas avataras
  • Offline
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 868
  • Gauta padėkų: 484
gal kas patartu ka reikia daryti kad to skyscio ant zuvies nebutu kai rukini? ar tai normalu? gal yra kokiu gudrybiu kad zuvis nebutu slapia ir idubimai pilni skyscio? pvz.kai karsi rukini paklota.
Kaip sakama OT Y DO... tur viskas but :-)))
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-20 19:16 #14623

  • AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Offline
  • Administratorius
  • Žinutės: 6127
  • Gauta padėkų: 8980
Tas skystis tai žuvies riebalai. Karštai rūkinant visada varvės jei bus per daug karščio. Jei rūkinsi ant mažesnio karščio tuomet niekas nevarvės bet rūkinimas užtruks daug daug ilgiau. O jei rūkinti šaltai, tai niekados niekas nevarva, nes rūkinasi beveik šaltu dūmu, tik šis procesas trunka jau gerą pusdienį( priklausomai nuo žuvų dydžio) Visi riebalai tada lieka žuvyje. :good:
Išvarvėja žuvies riebalai sausina jos mėsą. Kuo didesniame karštyje rūkinasi tuo sausesnė bus žuvis :no:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-20 19:20 #14626

  • Juozas
  • Juozas avataras
  • Offline
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 267
  • Gauta padėkų: 42
Aš rūkindamas žuvį pipirų visada dedu, nemanau, kad nuo jų apkarsta žuvis. Manau kad gali buti nuo netinkamų malkų. Aš imu alksnį ir su benzo pjuklu pjaunu išilgai. Gaunasi tokios drožlės kaip makaronai ir jom rūkinu.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-20 19:34 #14630

  • AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Offline
  • Administratorius
  • Žinutės: 6127
  • Gauta padėkų: 8980
Juozas parašė:
Aš rūkindamas žuvį pipirų visada dedu, nemanau, kad nuo jų apkarsta žuvis. Manau kad gali buti nuo netinkamų malkų. Aš imu alksnį ir su benzo pjuklu pjaunu išilgai. Gaunasi tokios drožlės kaip makaronai ir jom rūkinu.

Pipirų ne visada aš dedu bet čia manau skonio reikalas, kokius dedam prieskonius ar pan. Šaltai rūkinant iš vis tik pasūdau ir parai palieku rūsyje, o visą skonį duoda švaru grynas alksnio dūmas :good: .
Karštai rūkinu irgi dažniausiai be prieskonių (tik druska) nes pabuvusią apie valandą karštyje, vėliau dar apie valandą rūkau jau šaltu alknsio dūmu :good:
Pjuvenos ir drožlės gerai jei pats pasigamini, :good: nes tuomet garantuotai žinai iš kokio medžio tos pjuvenos ;)
O tas kartumas tikriausiai kad bus tik nuo malkų...na dar gali pasidaryti karti nebent nuo per didelio karščio kada apsvyla pelekai ir pan., bet taip gali nutikti tik netyčia. Kitaip nežinau kaip paaiškinti :bye:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-20 20:32 #14651

  • girinis37
  • girinis37 avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • nu ka galiu pasakyt
  • Žinutės: 5762
  • Gauta padėkų: 1035
pasitikekit sito diedo patirtim,teko ragaut jo rukimo sedevro,eina sau kaip skanu buvo,ir draugai gyre kai parveziau Audriuko rukitu kuoju :good: :clap:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-21 09:29 #14706

  • nėra
  • nėra avataras
  • Offline
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
Rūkinant dedu druskos ir česnako pastos ir jokių daugiau pribambasų.Ir žuvis :good: ir išsirūkina :good: ir susivalgo :good:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-22 09:14 #14806

  • Plano
  • Plano avataras
  • Offline
  • Naujokas
  • Žinutės: 69
  • Gauta padėkų: 31
baubas parašė:
Rūkini dėžėj, tai yra greito rūkinimo rūkykloj??
Taip.

Dėkui už atsakymus, bandysiu.
Lietuvi, rašyk lietuviškai!
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-22 11:12 #14808

  • U.Algis
  • U.Algis avataras
  • Offline
  • Naujokas
  • Žinutės: 9
Dar vienas pastebejimas.Jeigu rukai karsto rukimo,uzdaroj dezej, butinai isimk senas,pajuoduses pjuvenas,kiek isitikinau,jos ir duoda kartumeli.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-22 12:36 #14811

  • Murmeklis
  • Murmeklis avataras
  • Offline
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 148
  • Gauta padėkų: 38
Aš čia savo rūkyklą aprašiau, komentaruose receptas, gal kam pravers
www.biteplius.lt/lt/2content.diary_view_my/1243613-=%28621023812
Born to be wild
Paskutinis taisymas: 2011-04-23 08:40 nuo Murmeklis.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.082 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top