• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Receptai

Receptai 2013-11-06 16:00 #97571

  • gandras
  • gandras avataras
  • Offline
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 305
  • Gauta padėkų: 175
TADZIUS parašė:
Mesininkas :)

jo kameroje gerai kimba :cha:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Receptai 2013-11-06 17:13 #97585

  • baubas
  • baubas avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 6189
  • Gauta padėkų: 4356
TADZIUS parašė:
Mesininkas :)
??? kodėl mėsininkas ???. konservus tai iš žuviws darys :cha: :cha: reiškias- žuvininkas :lol:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Receptai 2013-11-06 18:56 #97597

  • tamsosvaikis
  • tamsosvaikis avataras
  • Offline
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 131
  • Gauta padėkų: 32
Arutis parašė:
gandras parašė:
sveiki reikia kokios nors pagalbos su receptu kad zuvi galeciau paruosti autoklave. :nerd: aiku ziemai stiklainiuose :)

Komponentai:
- žuvis;
- morkos;
- svogūnai;
- truputis paprikos;
- pupelės (nebūtinai);
- prieskoniai;
- druska;
- aliejus;
- pomidorų padažas (nebūtinai).
Komponentų kiekis - pagal skonį.
Nemažam autoklavui (15 l) užpildyti reikia apie 8-10 kg žuvies. Stiklainiai paruošiami įprastu būdu. Išvalomi metaliniai dangteliai. Geriau naudoti paprastus, o ne užsukamus stiklainius, nes jie mažiau nušaudo.
Žuvis nuplaunama ir supjaustoma 3-4 cm griežiniais. Pasūdoma ir sumaišoma su prieskoniais. Į stiklainių dugną dedama griežiniais pjaustytų morkų ir svogūnų. Sluoksnis sudaro apie 2-3 cm. Tada dedamas žuvies sluoksnis, nuolat šaukštu paspaudžiant. Ant žuvies sluoksnio įkrečiamas šaukštas pomidorų padažo. Tada vėl dedamos daržovės sluoksniuojant su žuvimi. Viršutis sluoksnis sudaromas iš žuvies. Pripildžius stiklainį, iš viršaus užpilama aliejaus. 1 litro stiklainiui reikia apie 5 šaukštų aliejaus. Stiklainis užsukamas metaliniu dangteliu aparatėlio pagalba.
Ant autoklavo dugno patiesiamas skudurėlis, sustatomi eilėmis stiklainiai. Pripilama vandens, kad stiklainiai būtų apsemti apie 2-3 cm. Uždengiamas ir užsukamas dangtis. Pompos pagalba pripumpuojama į autoklavą oro, kad jo slėgis sudarytų apie 0,8 atm. Pastatoma virti. Kylant temperatūrai, didėja ir vidinis indo slėgis. Kai temperatūra pasiekia 110º C, ugnį reikia primažinti ir taip katilą virinti apie valandą (tik tokiu atveju žuvies kaulai visai suminkštėja – čia ir kitų žvejų nuomonė). Po to temperatūra pakeliama iki 120º C ir virinama dar apie 20 min. Po to ugnis išjungiama ir autoklavas parai paliekamas ataušti. Po paros vidaus slėgis tesiekia tik pradines 0,8 atm. Iš ventilio reikia labai atsargiai išleisti orą (kitu atveju stiklainiai gali sprogti arba nušaudys dangteliai), nuimti dangtį ir ištraukti stiklainius. Ir tiek. Skanaus.
Stiklainius su konservais nebūtina laikyti šaldytuve, pilnai pakanka ne per daug vėsaus rūsio.

P.s.: čia Sigučio receptas, bet galima įvairi variacija maisto produktais ir prieskoniais. Aš naudoju nemažai česnako...
as jau tris kartus pagal si recepta dariau :good: tik po pirmo karto nedejau nei pupeliu,nei paprikos,nei morku-bent man taip skaniau :nerd:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Receptai 2013-12-21 14:39 #100167

  • dainiuška
  • dainiuška avataras
  • Offline
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 2785
  • Gauta padėkų: 3193
Kas mėgstate žuvį valgyti su majonezu - išbandykite šį naują Daumantų gaminį:



www.vesiga.lt/lt/products/categoryProducts/Majonezai/product/___Daumantu____majonezas____MangoMajo____

Laba tinka prie žuvies :pop:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: saulius67, donatasx3

Receptai 2013-12-21 14:54 #100169

  • mode
  • mode avataras
  • Offline
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 1272
  • Gauta padėkų: 755
dainiuška parašė:
Kas mėgstate žuvį valgyti su majonezu - išbandykite šį naują Daumantų gaminį:



www.vesiga.lt/lt/products/categoryProducts/Majonezai/product/___Daumantu____majonezas____MangoMajo____

Laba tinka prie žuvies :pop:
nu tu dzukas duodi,neseniai ant Kedainiu stumei,o daba reklamos duodi :lol:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Receptai 2013-12-21 14:59 #100170

  • TADZIUS
  • TADZIUS avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 8760
  • Gauta padėkų: 2341
KA cia bandyt,skoni mauzeduno pamirst baigiu,ale cholesterolio tipo daug ,
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Receptai 2013-12-23 12:48 #100266

  • girinis37
  • girinis37 avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • nu ka galiu pasakyt
  • Žinutės: 5762
  • Gauta padėkų: 1035
TADZIUS parašė:
KA cia bandyt,skoni mauzeduno pamirst baigiu,ale cholesterolio tipo daug ,
vegetares blun :cha:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Receptai 2013-12-24 09:37 #100309

  • dainiuška
  • dainiuška avataras
  • Offline
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 2785
  • Gauta padėkų: 3193
:lol: :lol: :lol: :clap: :good:

Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: saulius67, donatasx3, fanas

Receptai 2014-01-04 13:26 #100893

  • baubas
  • baubas avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 6189
  • Gauta padėkų: 4356
Kadaise :lol: tai buvo senai :lol: , kažkas tai žadėjo iš dzūkiškų lepeškų pagaminti kažką tai :lol: .
Va jeigu sugalvosit manau kad išeitų ir iš žemaitiškų ar aukštaitiškų voveraitčių tai pagaminti :uj:
www.1000receptu.lt/receptai/dzukiskas-lepesku-troskinys.d?id=63121482
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: Dolcas, donatasx3

Receptai 2014-01-04 21:18 #100942

  • donatasx3
  • donatasx3 avataras
  • Offline
  • Rimtas žvejys
  • pameškerioju
  • Žinutės: 1307
  • Gauta padėkų: 1753
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: baubas, girinis37, Ramas02

Receptai 2014-01-04 21:32 #100944

  • baubas
  • baubas avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 6189
  • Gauta padėkų: 4356
donatasx3 parašė: gal ir nieko , bet tris kartus į dieną :unsure: visą laiką pasmirdusiu česnaku :lol:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Receptai 2014-01-04 21:33 #100946

  • Ramas02
  • Ramas02 avataras
  • Offline
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 1134
  • Gauta padėkų: 1084
donatasx3 parašė:
Vat jei veiktų taip gerai kaip rašo ir tuo kaip sakant paveldu užpylus :hub: aš gal kas valandą ir papurtyčiau ir paglostyčiau :lol: o paskui po šaukųtą, po šaukštą, dar šaukštą... :oo: :cha: Svarbiausia kad visko namie yr, gal pamėgint, bet laukt savaitę reiks :joint:
Linkiu, kad pas Jus visko būtų, ir už tai Jums nieko nebūtų :)
Paskutinis taisymas: 2014-01-04 21:34 nuo Ramas02.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: Dalius. Kaunas, DianaM

Receptai 2014-01-04 22:18 #100956

  • donatasx3
  • donatasx3 avataras
  • Offline
  • Rimtas žvejys
  • pameškerioju
  • Žinutės: 1307
  • Gauta padėkų: 1753
baubas parašė:
donatasx3 parašė: gal ir nieko , bet tris kartus į dieną :unsure: visą laiką pasmirdusiu česnaku :lol:

Sakai visą laiką pasmirdusiam česnaku :lol: :lol: :lol:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Receptai 2014-01-04 22:31 #100959

  • Ramas02
  • Ramas02 avataras
  • Offline
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 1134
  • Gauta padėkų: 1084
Jei užpiltum ne vynu, česnako manau tikrai nejaustum jau nei kvapo nei ko :cha: :cha: Tame tirpale viskas ištirpsta :hub:
Linkiu, kad pas Jus visko būtų, ir už tai Jums nieko nebūtų :)
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Receptai 2014-01-05 01:07 #100969

  • fanas
  • fanas avataras
  • Offline
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 1547
  • Gauta padėkų: 1894
:vooo:

Aš jau , kaip savaite naudoju tą birzgalą . Gerti galima,nėra jau taip šlykštu.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Receptai 2014-01-05 20:52 #100998

  • DianaM
  • DianaM avataras
  • Offline
  • Naujokas
  • Žinutės: 70
  • Gauta padėkų: 103
O ar yra pokyciu sveikatoje?Veikia tas birzgalas ar ne?Kas darosi jo isgerus? ;)
Tik tas neklysta, kuris nieko neveikia,
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Receptai 2014-01-05 21:27 #100999

  • baubas
  • baubas avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 6189
  • Gauta padėkų: 4356
DianaM parašė:
O ar yra pokyciu sveikatoje?Veikia tas birzgalas ar ne?Kas darosi jo isgerus? ;)
Aišku kad veikia, gerai įtikėjus ir vanduo veikia, o čia dar ir česnako yra :cooll: :drink:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Receptai 2014-01-05 21:36 #101000

  • DianaM
  • DianaM avataras
  • Offline
  • Naujokas
  • Žinutės: 70
  • Gauta padėkų: 103
Tai sakai Cesiuk ir uzkandos nereikes,jei jau cesnakas yra :)
Tik tas neklysta, kuris nieko neveikia,
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Receptai 2014-01-05 21:45 #101001

  • baubas
  • baubas avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 6189
  • Gauta padėkų: 4356
DianaM parašė:
Tai sakai Cesiuk ir uzkandos nereikes,jei jau cesnakas yra :)
žiūrint kokį kiekį iš karto ruošiesi suvartoti. Buvau užsipylęs puslitruką kadagio šaknį garduoliu :good: , ten vaistas irgi nuo N :lol: ligų. Palaikiau pagal instrukciją mėnesį :lol: . Gražios spalvos skystimas gavosi :lol: . Susėdom su kaimynu ir nusprendėm kad neverta po šaukštą smardintis kas rytą :uj: . Suvartojom iš karto,aišku užkasdami , tam kartui pagerėjo :lol: :kul: kitą dieną pagerėjimo :unsure: nejutau :lol: . :unsure: Gal per mažai buvo :unsure: B)
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: Dalius. Kaunas, Ramas02

Receptai 2014-01-05 23:57 #101003

  • Ramas02
  • Ramas02 avataras
  • Offline
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 1134
  • Gauta padėkų: 1084
Česiuk tą patyriau irgi su ta šaknim :good: Manau rezultatas tas pats buvo tik, nors kartojau keletą kartų :balius:
Linkiu, kad pas Jus visko būtų, ir už tai Jums nieko nebūtų :)
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.088 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top